اخبار اقتصادی ناحیه اروپا و عوامل موثر بر ارز یورو
شاخص های اقتصادی مهم یورو
وقتی صحبت از گزارش های اقتصادی منطقه یورو میشود، تنها اطلاعاتی که یورو را تحت تأثیر قرار می دهند دادههای منطقه یورو و در راس آنها آلمان است. بزرگترین کشورهای منطقه یورو به ترتیب سهم تولید ناخالص داخلی آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا هستند. در حالی که داده های فرانسه و ایتالیا مهم هستند، آنها بندرت قدرت ارز را جابجا میکنند.
بنابراین آنچه که معامله گران فارکس باید بر آن تمرکز کنند، گزارش های گستردهتر منطقهای و دادههای آلمان است. تصمیمات مربوط به نرخ بانک مرکزی مهمترین است، اما در اینجا برخی گزارش های اقتصادی اضافی آورده شده است که می تواند تأثیر معنی داری بر ارز داشته باشد.
شاخصهای مدیران خرید ( PMI ها)
هر ماه موسسه Markit Economics شاخصهای PMI را برای بخشهای تولید و خدمات منتشر میکند. برای برای منطقه یورو، آنها این دادهها را برای چهار اقتصاد بزرگ و یک شاخص ترکیبی برای منطقه ارائه میدهند.
این اعداد بسیار چشمگیر بازار هستند زیرا به روزترین اطلاعات را در مورد عملکرد هر یک از اقتصادها در ماه جاری ارائه می دهند و مانند بسیاری از گزارشهای دیگر عملکرد اقتصادی ماه های گذشته را بیان نمیکنند. با این حال، از آنجاکه گزارشها مربوط به دوره فعلی است، معمولاً مورد بازنگری قرار میگیرند تا یورو بر اساس گزارشهای اولیه و ثانویه حرکت کند. قرائت بالای 50 نشان دهنده انبساط است و قرائت زیر 50 نشان دهنده انقباض است.
برای منطقه یورو ، شاخص PMI تولید همراه با شاخص کامپوزیت مهمترین شاخص تولید و خدمات است.
از آنجا که اطلاعات آلمان اندکی قبل از گزارش منطقه یورو منتشر شده است، می تواند تأثیر بیشتری بر ارز داشته باشد.
شاخص نظرسنجی IFO
آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا است و تقریباً 20٪ از کل تولید ناخالص داخلی را به عهده دارد. هر نگاهی در مورد شرایط تجاری آلمان به عنوان بینشی در کل اروپا تلقی می شود.
این شاخص منعکس کننده وضعیت اقتصادی فعلی و پیشبینیهای شش ماه آینده از نظر شرکتهای آلمانی است. این شاخص اقتصادی یک نظرسنجی ماهانه است که توسط موسسه IFO انجام می شود؛ آنها بیش از 7000 مورد از مشاغل آلمانی را مورد بررسی قرار داده و از آنها برای ارزیابی وضعیت کسب و کار آلمان و برنامههای کوتاه مدت خود مورد سوال قرار میدهند.
انتشار اولیه نتایج شامل فضای کسب و کار و دو زیرشاخه آن با وزن یکسان: شرایط فعلی تجارت و انتظارات تجاری، میباشد. از شرکت ها پرسش می شود که وضعیت تجاری فعلی خودرا ، با گزینه های : خوب، رضایتبخش وضعیف مشخص کنند. همچنین چشم انداز تجارت شش ماهه خود را ، با این سه گزینه: مطلوب تر، بدون تغییر، و کمتر مطلوب اعلام نمایند.
دامنه معمول این شاخص بین 80 تا 120 است كه عدد بزرگتر نشانگر اعتماد تجاری بيشتر است. این گزارش در مقایسه با دادههای قبلی بسیار با ارزش است.
شاخص های تورم و شاخص هماهنگ قیمت های مصرف کننده اتحادیه اروپا (HICP)[1]
از آنجایی که بانک مرکزی اروپا مأموریت تورمی دارد، شاخص هماهنگ قیمت های مصرف کننده اتحادیه اروپا (HICP) که توسط یورواستات منتشر میشود بسیار مهم است. این شاخص هماهنگ برای مقایسه بین المللی مطابق قانون اتحادیه اروپا طراحی شده است. این فهرست با اطلاعات مربوط به قیمتهای بازیابی شده توسط هر سازمان ملی آمار تهیه شده است. کشورهای جداگانه موظفند 100 شاخص مورد استفاده برای محاسبه شاخص مالی نرخ بهره را به یورواستات ارائه دهند.
یورواستات به عنوان میانگین وزنی این زیرمجموعهها ، شاخصهای مالی متوسط ملی (National HICP) را تشکیل میدهد و وزنهای استفاده شده هر کشور خاص آن کشور است. HICP در پایان ماه پس از دوره مرجع که حدود 10 روز پس از انتشار CPI های ملی از اسپانیا و فرانسه ، کشورهای نهایی EMU-5 برای انتشار CPI خود شان است، منتشر می شود.
حتی اگر بخشی از اطلاعات هنگام انتشار HICP از قبل مشخص باشد، این یک انتشار مهم است زیرا به عنوان شاخص تورم مرجع برای بانک مرکزی اروپا که قصد دارد تورم قیمت مصرفکننده منطقه یورو را بین 0 تا 2 درصد نگه دارد، عمل میکند.
تولید صنعتی آلمان [2]
دادههای تولید صنعتی به صورت فصلی تنظیم میشوند و شامل تجزیه وتحلیل اطلاعات در چهار زیرگروه اصلی: استخراج، تولید، انرژی و ساخت و ساز هستند.
کل تولید شامل چهار گروه اصلی محصول است: کالاهای اساسی و تولیدی ، کالاهای سرمایه ای ، ماندگاری های مصرفی و غیرقابل ماندگاری مصرفی. بازار تمایل دارد به نرخ تغییرات سالانه و رقم ماه به ماه تنظیم شده فصلی توجه کند. گزارش آلمان از آنجا که بزرگترین کشور در منطقه یورو است مهمترین است. با این حال، بازار همچنین میتواند به گزارش تولید صنعتی فرانسه نیز واکنش نشان دهد. انتشار اولیه تولید صنعتی بر اساس یک نمونه داده محدود است و از این رو با در دسترس قرار گرفتن نمونه کامل، قابل تجدید نظر است.
بیکاری آلمان[3]
تعداد افراد حاضر در بازار کار برای هر کشور مهم است و در مورد منطقه یورو، آمار بیکاری آلمان مهمترین است. داده های منتشر شده توسط اداره کار، حاوی اطلاعاتی در مورد تعداد بیکاران، و همچنین تغییرات ماه قبل در هر دو شرایط تنظیم شده فصلی (SA) و غیرفصلی (NSA) است.
نرخ بیکاری غیرفصلی NSA ، همراه با دادههای مربوط به جای خالی، ترتیب کار کوتاه مدت و تعداد کارمندان (که به طور موقت در سال 1999 به حالت تعلیق درآمده است) ارائه شده است.
ظرف یک ساعت پس از انتشار FLO ، Bundesbank نرخ بیکاری SA را منتشر میکند. یک روز قبل از انتشار، اغلب اطلاعات رسمی یک منبع صنفی نشت میکند. این درز معمولاً مربوط به سطح بیکاری NSA در میلیونها نفر است.
هنگامی که رقم دقیقی از رویترز گزارش میشود ، همانطور که توسط “منابع” برای سطح بیکاری NSA آورده شده است، این انتشار گزارش معمولاً ارقام رسمی را منعکس میکند.
شایعات اغلب حداکثر تا یک هفته قبل از انتشار رسمی منتشر می شوند، و بسیار مشهور نیستند. صرف نظر از این، کاهش نرخ بیکاری همراه با بهبود نرخ بیکاری برای ارز، مثبت است، در حالی که افزایش مطالبات بیکار یا افزایش نرخ بیکاری برای ارز، منفی است.
تولید ناخالص داخلی اولیه [4]
گزارش تولید ناخالص داخلی اولیه زمانی صادر میشود که یوروستات دادههای تعداد کافی از کشورها را برای تولید برآورد جمع آوری کرده باشد. این دادهها معمولاً شامل فرانسه، آلمان و هلند است. با این حال، ایتالیا در نسخه اولیه گنجانده نشده است و فقط در نسخه نهایی اضافه خواهد شد.
مجموع سالانه EU-15[5] و EMU-11 مجموع ساده تولید ناخالص داخلی است.
برای حساب های سه ماهه، جمع آوری پیچیدهتر است، زیرا برخی از کشورها (یونان ، ایرلند و لوکزامبورگ) هنوز دادههای حسابهای ملی سه ماهه را ایجاد نمیکنند. علاوه بر این، پرتغال فقط با حساب کاربری سه ماهه جزئی با تأخیر قابل توجهی گزارش را ایجاد میکند.
بنابراین ، هر دو مسیر سه ماهه EU-15 و EMU-11 نتیجه برآورد داده های سه ماهه بر اساس گروهی از کشورها است که بیش از 95٪ از تولید ناخالص داخلی کل اتحادیه اروپا را تشکیل می دهد.
شاخص M3
M3 اندازه گیری گسترده ای در عرضه پول است که شامل همه چیز از اسکناس و سکه تا سپرده های بانکی است.
بانک مرکزی اروپا M3 را به عنوان معیار اصلی ارزیابی تورم زیر نظر دارد.
شاخص M1 – این شاخص نمایانگر حسابهای جاری و سپردههای موجود قابل تبدیل به پولهای جاری که درمعاملات مورد استفاده قرارمیگیرد میباشد. این شاخص شامل سپردههای نقدی، چکهای مسافرتی و وجوه قابل تبدیل به چک، تقاضاهای سپردهگذاری، حسابهای روز و بروات اعتباری متحد می باشد.
شاخص M2- شامل شاخص M1 با اضافه کردن دارائیهای جاری دیگر مثل سپردههای کوتاه مدت، پس انداز، پولهای شبانه (Repose ) + سپرده های یورو ( سپرده های ارزی خارجی )، سهام صندوق، سرمایه گذاری بازار پول و حسابهای پس انداز بازار پول میباشد.
شاخص M3- مجموعه ای از عرضه پول است که شامل پول M2 و همچنین سپردههای مدتدار بزرگ، صندوقهای سرمایهگذاری در بازار پول، توافقنامههای خرید کوتاهمدت و وجوه نقدینگی بزرگتر است.
شاخص M3 نسبت به مشاغل کوچک و افراد با نهادهای مالی و شرکت های بزرگتر ارتباط نزدیک دارد.
اقتصاددانان برای تخمین کل عرضه پول در اقتصاد و دولتها برای هدایت سیاستها و کنترل تورم در دوره های میانمدت و بلندمدت از M3 استفاده میکردند.
به عنوان معیار اندازه گیری عرضه پول ، M3 تا حد زیادی با بلوغ صفر پول (MZM) جایگزین شده است. M3 هنوز به عنوان منبع داده های اقتصادی منتشر میشود ، اما بیشتر برای سهولت مقایسه تاریخی است.
شورای حاکم بر بانک مرکزی اروپا در جلسه دسامبر 1998 ، اولین مقدار مرجع خود را برای رشد M3 مقدار 4.5% معین کرد. این مقدار از تورم زیر 2٪ ، رشد روند 2٪ تا 2.5٪ و کاهش بلند مدت شتاب پول بین 0.5٪ تا 1٪ پشتیبانی میکند.
نرخ رشد به منظور جلوگیری از نوسانات ماهانه برای تحریف اطلاعات داده شده به دلیل گردآوری شدن، بر اساس میانگین متحرک سه ماهه کنترل میشود. رویکرد بانک مرکزی اروپا در زمینه هدفگذاری پولی فضای قابل توجهی برای مانور و تفسیر باقی میگذارد.
از آنجا که بانک مرکزی اروپا باوراق قرضهای را برای رشد M3 اعمال نمیکند، ، هنگامی که رشد M3 از مقدار مرجع دور شود، هیچ اقدامی به صورت خودکار انجام نمیشود. بوندسبانک آلمان قبلاً این کار را انجام می داد. اگرچه بانک مرکزی اروپا M3 را به عنوان شاخص اصلی در نظر میگیرد ، اما تغییرات سایر مصالح پولی را نیز در نظر خواهد گرفت.
کسری بودجه کشورها
در پیمان ثبات و رشد آمده است که کسری بودجه برای هر کشور در اتحادیه پولی باید زیر 3٪ تولید ناخالص داخلی نگه داشته شود. عدم دستیابی به این اهداف مجازات خواهد شد. با این وجود طی سالها بسیاری از کشورهای منطقه یورو بیش از 3٪ کسری داشته اند و مجازاتها اعمال نشده است.
گزارش ZEW
گزارش ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung)، یک شاخص اقتصادی مهم است که نشاندهنده میزان اعتماد و انتظارات سرمایهگذاران و تحلیلگران مالی از اقتصاد آلمان و منطقه یورو در ماههای آینده است. این شاخص شامل دو بخش اصلی است:
- شاخص انتظارات اقتصادی ZEW: این شاخص انتظارات ۶ ماه آینده در مورد اقتصاد آلمان یا منطقه یورو را نشان میدهد. ارزش مثبت شاخص به این معنی است که اکثر شرکتکنندگان انتظار بهبود وضعیت اقتصادی را دارند و ارزش منفی نشاندهنده بدبینی به آینده اقتصادی است. این شاخص برای سرمایهگذاران مهم است زیرا نشان میدهد که کارشناسان مالی و اقتصادی چه دیدگاهی نسبت به رشد اقتصادی آینده دارند.
- شاخص وضعیت فعلی ZEW: این شاخص وضعیت فعلی اقتصاد را بهخصوص در آلمان، از دیدگاه تحلیلگران مالی ارزیابی میکند. به این ترتیب مشخص میشود که آیا اقتصاد فعلی در وضعیت مثبت است یا چالشهایی دارد.
اهمیت گزارش ZEW
این شاخص در بازار فارکس، بهویژه در معاملات یورو و جفتارزهای مرتبط با آن، بسیار تاثیرگذار است. بهطور کلی:
- انتظارات مثبت میتواند باعث افزایش ارزش یورو شود، زیرا سرمایهگذاران به اقتصاد منطقه یورو یا آلمان اعتماد بیشتری خواهند داشت.
- انتظارات منفی میتواند منجر به کاهش ارزش یورو شود، زیرا این دیدگاه به سرمایهگذاران هشدار میدهد که وضعیت اقتصادی ممکن است دچار رکود یا مشکلات دیگری شود.
چگونگی تفسیر دادهها
تغییرات در گزارش ZEW معمولاً تأثیر فوری بر بازارها دارند. این گزارش هر ماه منتشر میشود و تغییرات نسبت به انتظارات بازار بهطور مستقیم بر نرخ تبادل یورو، بهخصوص در مقایسه با دلار آمریکا، پوند و دیگر ارزها، تاثیر میگذارد.
- the EU Harmonized Index of Consumer Prices (HICP( ↑
- German Industrial Production ↑
- German Unemployment ↑
- Preliminary GDP ↑
- کشورهای منطقه 15 اتحادیه اروپا عبارتند از: اتریش، بلژیک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لوکزامبورگ، هلند، پرتغال، اسپانیا، سوئد و انگلستان. که البته انگلستان بعد از برکزیت از این اتحادیه خارج شده است. ↑