
افت ارزش ارزهای آسیایی در سایه تنشهای تجاری؛ ین ژاپن اوج میگیرد
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
امروز، پنجشنبه 6 فوریه (18 بهمن)، بیشتر ارزهای آسیایی در برابر دلار آمریکا تضعیف شدند، درحالیکه دلار در یک روند باثبات باقی ماند. دلیل این وضعیت، نگرانیهای مداوم از تشدید جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین پس از اعمال تعرفههای جدید واشنگتن بر واردات چینی بود. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.
در میان ارزهای آسیایی، ین ژاپن استثنا بود و روند صعودی خود را ادامه داد. این ارز به بالاترین سطح خود در دو ماه اخیر رسید، پس از آنکه یکی از سیاستگذاران بانک مرکزی ژاپن از احتمال افزایش نرخ بهره سخن گفت.
کاهش ارزش دلار در شب گذشته نتوانست به ارزهای آسیایی کمک چندانی کند، زیرا معاملهگران همچنان به انتشار آمار مهم اشتغال در آمریکا که قرار است روز جمعه منتشر شود، چشم دوختهاند. شاخص دلار و قراردادهای آتی آن در معاملات آسیایی ۰.۱٪ رشد کردند. هرگونه نشانهای از تداوم قدرت بازار کار در آمریکا میتواند از ارزش دلار حمایت کند.
یوان چین تحت فشار تنشهای تجاری
ارزش یوان چین همچنان در مسیر نزولی قرار داشت. پس از تعطیلات سال نوی چینی، نرخ برابری دلار به یوآن (USD/CNY) روز چهارشنبه جهش قابلتوجهی داشت و روز پنجشنبه نیز ۰.۲٪ افزایش یافت.
جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، پس از آنکه رئیسجمهور آمریکا تعرفههای ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی اعمال کرد و چین نیز در اقدامی تلافیجویانه تعرفهها و محدودیتهای صادراتی خود را افزایش داد، شدت گرفت. تحلیلگران بانک جیپی مورگان هشدار دادهاند که این تنشها احتمالاً تشدید خواهند شد و سناریوی اصلی آنها این است که ایالات متحده به تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی روی خواهد آورد.
این وضعیت، ارزهای آسیایی، بهویژه آنهایی که وابستگی بالایی به تجارت خارجی دارند، تحت فشار قرار داده است.
افت ارزش دلار استرالیا و دیگر ارزهای منطقه
دلار استرالیا (AUD/USD) نیز ۰.۲٪ کاهش یافت، زیرا گزارشها نشان دادند که تراز تجاری این کشور در ماه دسامبر بیش از حد انتظار افت کرده است. با افزایش فشار اقتصادی بر چین به دلیل جنگ تجاری، صادرات استرالیا به این کشور ممکن است با چالشهای بیشتری روبهرو شود.
وون کره جنوبی (USD/KRW) نیز ۰.۳٪ رشد کرد و نرخ برابری دلار به دلار سنگاپور (USD/SGD) نیز ۰.۱٪ افزایش یافت.
روپیه هند به پایینترین سطح تاریخی خود رسید
روپیه هند (USD/INR) نیز تحت فشار باقی ماند و نرخ برابری آن به رکورد جدید ۸۷.۵۳۰ رسید. معاملهگران در آستانه نشست بانک مرکزی هند در روز جمعه که احتمال کاهش نرخ بهره در آن مطرح است، نسبت به این ارز محتاطانه عمل کردند. رئیس جدید بانک مرکزی، سانجی مالهوترا، احتمال دارد رویکرد متفاوتی در مدیریت ذخایر ارزی کشور اتخاذ کند که میتواند ضعف روپیه را افزایش دهد.
ین ژاپن در بالاترین سطح دو ماه اخیر، تحت تأثیر احتمال افزایش نرخ بهره
در میان ارزهای آسیایی، ین ژاپن روند متفاوتی داشت و نرخ برابری دلار به ین (USD/JPY) تا ۰.۵٪ کاهش یافت و به ۱۵۱.۸۱ رسید که پایینترین سطح در دو ماه گذشته محسوب میشود.
این رشد ین پس از آن رخ داد که یکی از اعضای هیئت مدیره بانک مرکزی ژاپن، نائوکی تامورا، اعلام کرد که در صورت ادامه افزایش دستمزدها و تورم، بانک مرکزی ممکن است نرخ بهره را در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ به ۱٪ برساند.
این اظهارات، همراه با انتشار دادههای قویتر از حد انتظار در مورد دستمزدها در ماه دسامبر، باعث شد ین به روند صعودی خود ادامه دهد. علاوه بر این، افزایش تقاضا برای داراییهای امن در بحبوحه تشدید تنشهای تجاری جهانی نیز به تقویت ین کمک کرده است. افزایش ۲۵ واحدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن از اواخر ژانویه تاکنون، از دیگر عواملی بوده که این ارز را تقویت کرده است.
جدیدترین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس