افزایش دلار به عنوان نشانهای از موقعیت معاملهگران
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
دلار آمریکا در روز سهشنبه با افزایش قابل توجهی مواجه شد و به بالاترین سطح خود در چهار ماه گذشته رسید. این افزایش ارزش ناشی از ادامه تمایل معاملهگران به پیشبینی وضعیت اقتصادی تحت مدیریت دولت جدید دونالد ترامپ و فدرال رزرو بود.
در ساعت 04:00 به وقت شرقی (09:00 GMT)، شاخص دلار که ارزش آن را در برابر سبدی از شش ارز دیگر اندازهگیری میکند، با 0.3 درصد افزایش به 105.740 رسید که بالاترین سطح آن از ابتدای جولای به شمار میرود.
**تقویت دلار به دلیل انتظارات تجاری**
دلار در طول هفته گذشته با افزایش تقاضا مواجه بود، زیرا معاملهگران به دنبال کسب سود از معاملات مرتبط با سیاستهای اقتصادی دولت آینده ترامپ بودند. با ورود ترامپ به کاخ سفید در ماه ژانویه و احتمال کنترل کامل حزب جمهوریخواه بر هر دو مجلس کنگره، انتظارات برای اتخاذ سیاستهای کاهش مالیاتی و اعمال تعرفهها و سیاستهای مهاجرتی تقویت شده است.
طبق گزارش CME Group (NASDAQ:CME) از ابزار FedWatch، این تغییرات موجب کاهش شانس کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در دسامبر از نزدیک به 80 درصد در هفته گذشته به حدود 69 درصد شده است.
تحلیلگران ING در یادداشتی ذکر کردهاند: «روایتی در حال شکلگیری است که بر خلاف سال 2016، زمانی که دونالد ترامپ آماده پذیرفتن ریاستجمهوری نبود، این بار او قصد دارد در ماه ژانویه به سرعت اقدامات لازم را انجام دهد».
این روند تا حدودی حمایتکننده از معاملات فعلی مرتبط با ترامپ است و ممکن است موجب کاهش سرمایهگذاریها شود که معمولاً یک سال طول میکشد تا دولت جدید هر برنامه مهمی را ارائه دهد، همانطور که در سال 2017 مشاهده شد.
**کاهش ارزش یورو**
در بازار اروپا، نرخ تبادل یورو با دلار آمریکا 0.3 درصد کاهش یافته و به 1.0623 رسید. این کاهش ارزش تحت تأثیر واکنش معاملهگران به دولت آینده ایالات متحده و همچنین ضعف اقتصادی منطقه یورو قرار دارد.
دولت ترامپ هشدار داده است که عدم خرید کافی از کالاهای صادراتی ایالات متحده توسط کشورهای بلوک یورو، میتواند پیامدهای سنگینی به دنبال داشته باشد و این موضوع احتمال بروز جنگ تجاری با این منطقه را افزایش میدهد، درحالیکه این حوزه اکنون با چالشهای اقتصادی مواجه است.
بر اساس گزارشها، تورم در آلمان که بهصورت هماهنگ با سایر کشورهای اتحادیه اروپا بررسی میشود، در اکتبر با افزایش 2.4 درصدی نسبت به سال قبل، از 1.8 درصد در سپتامبر فراتر رفت که تأییدی بر دادههای اولیه است.
سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا تمایل دارند تا از افزایش دوباره نرخ تورم در بزرگترین اقتصاد منطقه یورو بالاتر از 2 درصد جلوگیری کنند، اما این احتمال وجود دارد که این موضوع نتواند مانع از کاهش سیاستهای پولی در پایان سال شود.
یورو تحت فشار بیشتری ناشی از عدم اطمینان سیاسی در آلمان، بزرگترین اقتصاد بلوک یورو، قرار دارد. مؤسسه ING اعلام کرده است که پیشبینی میکند جفت ارز یورو/دلار آمریکا به سمت سطح 1.0600 حرکت کند، در حالی که پیشبینی پایانی سال آنها برای این جفت ارز پایینتر از 1.05 است.
در بریتانیا، جفت ارز GBP/USD با کاهش 0.4 درصدی به 1.2814 رسید، پس از آنکه نرخ بیکاری در سپتامبر بیشتر از حد انتظار افزایش یافته و از 4.0 درصد در سهماهه منتهی به اوت به 4.3 درصد در سهماهه منتهی به سپتامبر رسیده است. این نشانهها، سردی بازار کار را پس از کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی انگلیس، برای دومین بار در سال جاری، نشان میدهد.
اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس، در یک سخنرانی مهم در خانه عمارت ایراد خواهد داشت، زیرا معاملهگران به دنبال دریافت راهنماییهایی در خصوص سیاست پولی در پی بودجه انبساطی دولت کارگر هستند.
در چین، واحد پول یوان به پایینترین سطح خود در سه ماه اخیر سقوط کرد و USD/CNY با 0.3 درصد افزایش به 7.2375 رسید. این کاهش ارزش یوان پس از آخرین دور اقدامات مالی دولت پکن بهویژه در شرایطی که این کشور تحت فشار اقتصادی ناشی از سیاستهای دولت ترامپ قرار دارد، صورت میگیرد.
همچنین، USD/JPY با افزایش 0.2 درصدی به 153.94 رسید و نزدیک به بالاترین سطح سه ماه اخیر باقی ماند، در حالی که معاملهگران به دقت حوادث مربوط به مداخله بالقوه دولت را زیر نظر دارند. عدم اطمینان سیاسی در ژاپن پس از از دستدادن اکثریت پارلمانی حزب حاکم لیبرالدموکرات در ماه گذشته افزایش یافته و به نگرانیهایی در خصوص زمان افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن دامن زده است.