افزایش شاخصهای S&P و Dow پس از انتشار دادههای جدید تورم
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
پس از آن که مجموعهای از دادههای اقتصادی اخیر نشان دادند که نرخ تورم موردنظر فدرال رزرو به هدف ۲ درصد کاهش یافته و رشد مخارج مصرفکننده به صورت کلی ثابت مانده است، بازار سهام ایالات متحده عمدتاً با افزایش در آغاز معاملات باز شدند.
تا ساعت ۰۹:۳۹ به وقت شرقی (۱۳:۳۹ به وقت گرینویچ)، شاخص S&P 500 به میزان ۸ امتیاز یا ۰.۱ درصد افزایش یافت، در حالی که میانگین صنعتی داوجونز با ۱۶۹ واحد یا ۰.۴ درصد رشد همراه بود. همچنین شاخص نزدک کامپوزیت نیز بهطور کلی بدون تغییر باقی ماند.
شاخص PCE تحت عنوان تورم کاهشی
مخارج مصرفکننده ایالات متحده در ماه اوت با افزایش ۰.۲ درصدی، نسبت به پیشبینیها با رشد کمتری مواجه شد و فشارهای تورمی همچنان کاهشی باقی ماندند.
براساس دادههای اداره تحلیل اقتصادی وزارت بازرگانی که در روز جمعه منتشر شد، مخارج شخصی که بیش از دو سوم از فعالیتهای اقتصادی را شامل میشود، در ماه اوت به میزان ۰.۲ درصد رشد کرد که در مقایسه با رشد ۰.۵ درصدی ماه قبل کاهش نشان میدهد. اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند که این رقم به ۰.۳ درصد برسد و این کمترین افزایش در طی هفت ماه گذشته است.
افزایش درآمد خانوارها نیز بهطور غیرمنتظرهای از ۰.۳ درصد در ماه جولای به ۰.۲ درصد کاهش یافت، در حالی که پیشبینیها افزایش ۰.۴ درصدی را نشان میدادند.
کتی جونز، استراتژیست ارشد درآمد ثابت در چارلز شواب، در مطلبی در پلتفرم رسانههای اجتماعی X اظهار داشت که هر دو رقم “آهسته هستند اما از سطح قید خود نمیافتند.” علیرغم برخی ضعفها در بازار کار ایالات متحده، افزایش دستمزدها به حمایت از فعالیتهای مخارج مصرفکننده کمک کرده است.
همچنین، شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE) که توسط مقامات فدرال رزرو بهعنوان معیار تورم مورد استفاده قرار میگیرد، بهطور ماهانه ۰.۱ درصد افزایش یافته که کمتر از پیشبینیها با نرخ ۰.۲ درصدی در ماه جولای است. نسبت به سال گذشته، این شاخص به ۲.۲ درصد کاهش یافته که کمتر از پیشبینیهای ۲.۳ درصد و ۲.۵ درصد در ماه جولای است.
هنگام حذف اقلام ناپایدار مانند غذا و سوخت، شاخص قیمت اصلی PCE با کاهش 0.1 درصدی در مقایسه با ماه گذشته و پیشبینی افزایش اندکی از 2.6 درصد به 2.7 درصد به صورت سالانه مواجه شد.
این دادهها بعد از کاهش هزینههای استقراض توسط فدرال رزرو به میزان بیش از 50 واحد در هفته گذشته منتشر شد و نشاندهنده احتمال کاهش بیشتر در اواخر سال جاری است.
**سهام اروپا به اوج جدیدی دست یافت**
بازارهای سهام اروپا در معاملات اواسط صبح روز جمعه رکورد جدیدی را ثبت کردند که شدت این افزایش ناشی از رالی به رهبری چین در آسیا بود. گزارشها حاکی از آن است که چین در حال بررسی اقدامات محرک جدیدی است، علاوه بر مجموعهای از سیاستهای حمایتی اخیر که هدف آن Stabilizing اقتصاد شکننده این کشور است. این اقدام موجب بهبود وضعیت سهام چین شد و بهترین هفته از سال 2008 را رقم زد.
سهام شرکتهای لوکس اروپایی، که بخش عمدهای از درآمد خود را از فروش در چین به دست میآورند، نیز شاهد افزایش بودند. به ویژه سهام برندهای برجسته مد همچون LVMH، Kering (EPA:PRTP)، هرمس، هوگو باس و باربری افزایش یافتند، در حالی که سهام حوزه خودرو نیز رونق گرفت.
**روند قیمت نفت**
قیمت نفت در روز جمعه با نوسانی همراه بود، زیرا معاملهگران به ارزیابی اقدامات محرک خارج از چین و احتمال افزایش تولید در لیبی و گروه اوپک پلاس پرداختند.
تا ساعت 09:43 به وقت شرقی، قیمتهای آتی نفت برنت با کاهش 0.4 درصدی به 70.81 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 0.3 درصد کاهش به 67.48 دلار در هر بشکه افت کرد.
در لیبی، جناحهای رقیب که مدعی کنترل بانک مرکزی این کشور هستند، در روز پنجشنبه به توافق رسیدند تا منازعهای که منجر به کاهش تولید و صادرات نفت داخلی شده بود، پایان دهند. تحلیلگران به نقل از رویترز بیان کردند که ممکن است بیش از 500,000 بشکه در روز از عرضه نفت لیبی به بازار اضافه شود.
در سایر نقاط، سازمان کشورهای صادرکننده نفت به همراه متحدانش، موسوم به اوپک پلاس، در حال برنامهریزی برای بازگشت به حالت عادی با معکوس کردن کاهش 180,000 بشکه در روز تولید در ماه دسامبر هستند.
سرمایهگذاران به ارزیابی چشمانداز افزایش احتمالی عرضه در پی بسته محرک عظیم چین در اوایل این هفته پرداختهاند. تحلیلگران اعلام کردهاند که هنوز مشخص نیست که آیا این اقدامات به افزایش فعالیت در بزرگترین واردکننده نفت جهان منجر خواهد شد یا خیر.