ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

“تراشه های ایالات متحده دیگر ایمن نیستند”

نهادهای صنعتی چین در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کردند که تراشه‌های ایالات متحده دیگر از نظر ایمنی قابل اعتماد نیستند.

روز سه‌شنبه، چهار انجمن صنعتی برجسته این کشور در واکنشی نسبت به محدودیت‌های وضع شده توسط واشنگتن علیه تولیدکنندگان تراشه چینی، هشدار دادند که شرکت‌های چینی باید از خرید تراشه‌های آمریکایی احتیاط کنند و به دنبال تأمین از منابع داخلی باشند.

در روزهای اخیر، هر دو کشور به شدت به یکدیگر حمله اقتصادی کرده‌اند و این تنش‌ها به ویژه با چشم‌انداز بازگشت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، به کاخ سفید در ژانویه، بیشتر شده است. ترامپ اعلام کرده که قصد دارد تعرفه‌های سنگینی بر کالاهای وارداتی از چین وضع کند و جنگ تجاری را که در چهار سال گذشته دنبال می‌کرد، دوباره احیا کند.

این هشدارها پس از آن صادر شد که ایالات متحده روز دوشنبه سومین مرحله از سرکوب خود علیه صنعت نیمه‌رساناهای چین را آغاز کرد و صادرات به 140 شرکت، شامل گروه فناوری ناورا که تولیدکننده تجهیزات تراشه است، را محدود کرد.

توصیه‌های این انجمن‌ها می‌تواند بر غول‌های تولید تراشه آمریکایی مانند Nvidia، AMD و Intel تأثیر بگذارد که علی‌رغم کنترل‌های صادراتی، همچنان به فروش محصولات خود در بازار چین ادامه می‌دهند. این سه شرکت هنوز به درخواست‌های رسانه‌ها برای اظهارنظر پاسخ نداده‌اند.

انجمن صنعت نیمه‌رسانا، که نماینده تولیدکنندگان بزرگ تراشه در ایالات متحده است، اعلام کرد: “تماس‌های هماهنگ در چین برای محدود کردن خرید تراشه‌های ایالات متحده مؤثر نخواهد بود و هرگونه ادعای مبنی بر اینکه تراشه‌های آمریکایی “دیگر ایمن یا قابل اعتماد نیستند” به سادگی نادرست است.”

این انجمن بار دیگر تأکید کرد که “کنترل‌های صادراتی باید محدود و هدفمند باشد تا به تأمین منافع خاص امنیت ملی کمک کند… ما از هر دو دولت می‌خواهیم که از تشدید تنش‌ها خودداری کنند.”

این انجمن‌ها شامل برخی از بزرگ‌ترین صنایع چین در حوزه‌های ارتباطات راه دور، اقتصاد دیجیتال، خودرو و نیمه‌رساناها هستند و مجموعاً 6400 شرکت عضو دارند. بیانیه‌های منتشر شده به تازگی، جزئیاتی را درباره ناامنی و غیرقابل اعتماد بودن تراشه‌های ساخت ایالات متحده ارائه نکردند.

در روز سه‌شنبه، چین همچنین اقدام به ممنوعیت صادرات مواد معدنی کمیاب کرد که در کاربردهای نظامی، سلول‌های خورشیدی، کابل‌های فیبر نوری و سایر فرآیندهای تولیدی استفاده می‌شود. سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده اقدامات لازم را برای جلوگیری از هرگونه “اقدام قهری” دیگر از سوی چین اتخاذ کرده و به تلاش‌ها برای تنوع‌بخشی به زنجیره‌های تأمین از این کشور ادامه خواهد داد.

تام نونلیس، معاون مدیر مشاور تحقیقات سیاسی Trivium China، بیان داشت که هشدارهای انجمن‌ها به‌عنوان توصیه‌ای نرم تلقی می‌شود. شرکت‌ها ممکن است این هشدارها را مد نظر قرار دهند، اما اقدام عملی آنها بستگی به شرایط بازار دارد.وی افزود که ممنوعیت صادرات مواد معدنی حیاتی از سوی چین از اهمیت بالاتری برخوردار است.

چین در واکنش به اقدامات ایالات متحده، به‌طور آهسته یا با احتیاط عمل می‌کند، اما به وضوح مشخص است که اکنون رویکردی جدی‌تر در پیش گرفته است.

انجمن اینترنت چین در حساب رسمی وی‌چت خود از شرکت‌های داخلی خواست که پیش از تهیه تراشه‌های آمریکایی به‌دقت تفکر کنند و به دنبال گسترش همکاری با شرکت‌های تولید تراشه از کشورها و مناطق غیر از ایالات متحده باشند. این انجمن همچنین شرکت‌های داخلی را تشویق کرد تا از تراشه‌های تولید شده توسط شرکت‌های داخلی و خارجی در چین استفاده کنند.

این گزارش حاکی از آن است که Controls صادرات تراشه‌های ایالات متحده به صنعت اینترنت چین آسیب قابل توجهی وارد کرده است. شرکت‌های هدف قرار گرفته شده از سوی ایالات متحده اعلام کردند که به‌واسطه تلاش‌هایشان برای بومی‌سازی تولید، قادر به ادامه فعالیت خواهند بود.

انجمن شرکت‌های ارتباطی چین نیز اعلام کرد که اکنون دیگر محصولات تراشه‌های ایالات متحده را به‌عنوان قابل اعتماد یا ایمن نمی‌داند و دولت چین باید بررسی کند که زنجیره تأمین زیرساخت‌های اطلاعاتی حیاتی این کشور تا چه حد امن است.

این هشدارها به وضوح بازتاب رفتار چین نسبت به شرکت آمریکایی Micron (NASDAQ:MU) است که بعد از اعمال کنترل‌های صادراتی ایالات متحده بر فناوری ساخت تراشه، موضوع بررسی‌های امنیت سایبری در سال گذشته قرار گرفت.

چین بعداً Micron را از فروش تراشه‌های خود به صنایع کلیدی داخلی منع کرد که تأثیر منفی بر درصدی دو رقمی از کل درآمد این شرکت داشت.

اینتل نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در ماه اکتبر، یکی دیگر از گروه‌های صنعتی مهم، انجمن امنیت سایبری چین، خواستار بازنگری ایمنی محصولات اینتل شد و عنوان کرد که این تولیدکننده آمریکایی به‌طور مداوم به امنیت و منافع ملی کشور آسیب می‌زند.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه