ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

ترامپ ادعا کرد که تهدید او برای وضع تعرفه 150 درصدی گروه بریکس را از هم شکست!

دونالد ترامپ ادعا کرد که تهدید او برای وضع تعرفه 150 درصدی بر کالاهای وارداتی از کشورهای گروه بریکس باعث شکسته شدن این گروه و توقف طرح‌هایشان برای کنار گذاشتن دلار آمریکا شده است. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.

 

در تاریخ 21 فوریه 2025، رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در جلسه‌ای با اعضای انجمن فرمانداران جمهوری‌خواه به بحث درباره اقداماتی پرداخت که دولت او برای مقابله با تلاش‌های کشورهای بریکس جهت کاهش وابستگی به دلار آمریکا انجام داده بود. ترامپ اظهار داشت که کشورهای بریکس، که شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و اندونزی می‌شود، در تلاشند تا با ایجاد یک ارز جدید، جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند و احتمالا یوان چین را به‌عنوان ارز اصلی خود بپذیرند. او در این باره گفت: «آنها قصد داشتند یک ارز جدید ایجاد کنند.»

برای مقابله با این تلاش‌ها، ترامپ اعلام کرد که در زمان شروع به کار دولت خود، به کشورهای بریکس هشدار داده بود که هرگونه اقدام برای تضعیف دلار آمریکا با وضع تعرفه 150 درصدی و توقف مبادلات تجاری مواجه خواهد شد. او در این زمینه گفت:

هر کشوری از بریکس که حتی از نابودی دلار حرف بزند، با تعرفه 150 درصدی روبه‌رو خواهد شد و ما دیگر کالای آن‌ها را نخواهیم خرید و نمی‌خواهیم در تجارت با آن‌ها شرکت کنیم. و گروه بریکس هم به همین دلیل از هم پاشید. من نمی‌دانم چه بر سرشان آمده است، چون اخیراً از آن‌ها خبری نداشتیم.

 

در ابتدا، ترامپ تهدید کرده بود که تعرفه‌ای 100 درصدی بر واردات از کشورهای بریکس وضع خواهد کرد اگر این کشورها تصمیم بگیرند یک ارز جدید ایجاد کرده و از دلار آمریکا فاصله بگیرند.

 

واکنش‌ها به تهدید ترامپ و وضعیت کنونی بریکس

ترامپ مدعی شد که زمانی که مسئله ارز جدید بریکس مطرح شد، رئیس‌جمهور پیشین جو بایدن این موضوع را وضعیت پیچیده‌ای ارزیابی کرده بود و به‌نظر می‌رسید که هیچ اقدامی نمی‌توان در برابر آن انجام داد. در مقابل، ترامپ تأکید کرد که دولت او پاسخ‌گویی محکم و برنامه‌ریزی شده‌ای برای مقابله با تهدیدات علیه وضعیت دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی داشت.

با این حال، کشورهای بریکس هنوز واکنش رسمی به تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ نشان نداده‌اند، اگرچه برخی از اعضای این گروه همچنان به‌طور فعال به‌دنبال ایجاد سازوکارهای تجاری با استفاده از ارزهای ملی خود هستند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بر گسترش تسویه حساب‌ها با ارزهای ملی تأکید کرده و در عین حال اعلام کرده که بریکس هیچ برنامه فوری برای کنار گذاشتن دلار ندارد. این رویکرد بیشتر به هدف تنوع‌سازی مالی اشاره دارد تا چالشی مستقیم برای نقش جهانی دلار. با این وجود، برخی از اعضای بریکس، از جمله ایران، همچنان از ایده ایجاد یک ارز مشترک حمایت می‌کنند و این را در راستای منافع ملی خود می‌بینند.

 

تهدید ترامپ در مورد تعرفه 150 درصدی بر کالاهای بریکس و تأثیر آن بر تجزیه این گروه، موضوعی است که با توجه به پیچیدگی‌های اقتصادی و سیاسی، به نظر می‌رسد بیشتر جنبه‌های استراتژیک و دیپلماتیک را در بر دارد. اگرچه کشورهای بریکس هنوز به طور رسمی واکنشی در مقابل این تهدیدات نداشته‌اند، اما تداوم تلاش‌ها برای ایجاد سازوکارهای اقتصادی جدید و گسترش استفاده از ارزهای ملی خود، نشان‌دهنده اراده آنها برای کاهش وابستگی به دلار و تنوع‌سازی در تجارت جهانی است. در نهایت، این رقابت‌ها و تهدیدات نه تنها بر آینده اقتصادی بریکس، بلکه بر ساختار جهانی تجارت و سیاست‌های مالی نیز تأثیرگذار خواهند بود.

 

آخرین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار