ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

شاید آخرین پرواز شاهین های استرالیایی…

فدرال رزرو چرخه تسهیل خود را با کاهش 50 واحد نرخ بهره در 18 سپتامبر آغاز کرد. و تبدیل به هفتمین بانک مرکزی G10 شد که نرخ بهره را در سال جاری کاهش می دهد. فقط ان سوی ماجرا ژاپن به سمت دیگری می رود، البته آن هم به کندی!
بانک مرکزی استرالیا هم این هفته در حالی تشکیل جلسه می دهد که تا کنون در برابر گمانه زنی های بازار مبنی بر کاهش نرخ در سال جاری مقاومت کرده ولی از مواضع به شدت تهاجمی خودش کوتاه آمده است. بانک مرکزی سوئیس و سوئد نیز در این هفته نشست خواهند داشت. هر دو به احتمال زیاد امسال کاهش سه ماهه سوم خود را خواهند داشت.
هفته گذشته دلار در برابر ارزهای G10 به جز ین ژاپن و فرانک سوئیس کاهش یافت. شاخص دلار برای سومین هفته متوالی کاهش یافت. در سه ماهه سوم، شاخص دلار تنها در دو هفته گذشته افزایش یافته و در 10 هفته دیگر کاهش یافته است. لحن تکنیکال آن ضعیف است، اما با توجه به تقویم اقتصادی سبک تر در هفته آینده، فاز تثبیت محتمل تر به نظر می رسد، به خصوص اگر نرخ های آمریکا به ثبات خود ادامه دهند. هفته گذشته، بازده دو ساله ایالات متحده برای اولین بار در سه هفته گذشته افزایش یافت (~6 bp). اندکی کمتر از 3.65 درصد است که ماه گذشته در حدود 3.92 درصد به پایان رسیده است. بازدهی 10 ساله در هفته گذشته افزایش یافت و به 3.76 درصد رسیدکه اولین افزایش هفتگی در این ماه بود و همچنین تند شدن مداوم منحنی بازده را به تصویر می کشد.
به لحاظ سیاسی هم یک خبر در شرق آسیا داریم: این هفته حزب لیبرال دموکرات ژاپن رهبر جدیدی خواهد داشت و بنابراین ژاپن باید منتظر تغییر تحولات بزرگی باشد. دو سؤال فوری اما مرتبط با مارکت وجود دارد که مطرح می‌شود: آیا او خواستار برگزاری انتخابات سریع خواهد شد؟ آیا او تلاش خواهد کرد تا بر سیاست پولی تأثیر بگذارد؟ ما منتظر تحولات هستیم.
ایالات متحده:
هفته ی گذشته فدرال رزرو توانست مارکت را تحت تاثیر قرار دهد و با یک حرکت 50 واحدی، کاهش نرخ بهره را آغاز کند. ولی از آنجایی که اطمینان از کاهش تورم همچنان وجود ندارد و در صحبتهای آقای پاول به وضعیت تورم و اشتغال کامل اشاره شد، به نظر می رسد در جلسات آتی دیگر خبری از جهش های 50 واحدی نخواهد بود و احتمالا همین موضوع موجب حمایت نسبی دلار پس از تلاطم شدید بازار پس از جلسه ی fomc شد.
جدیدترین تکرار فدرال رزرو از نمودار نقطه ای پیش بینی میانه 50 bp در سال جاری دارد، در حالی که بازار نزدیک به 75 bp کاهش یافته است. گزارش‌های روزهای آتی آنقدر سنگین نیستند که بتوانند بر نتیجه تحلیل ها تأثیر بگذارند.
دوشنبه داده های PMI اولیه سپتامبر منتشر می شود. انتظار می رود در بخش تولید شاهد بهبود باشیم (در صورتی که همچنان در محدوده ی رکودی باقی می ماند) و در بخش خدمات پس از 6 ماه رشد در محدوده ی رشدی، این ماه انتظار می رود که با کاهش مواجه باشیم. به همین دلیل این داده ها ممکن است ریسک زیادی داشته باشند.
روز سه شنبه اعتماد مصرفکننده ی کنفرانس بورد انتظار می رود افزایش اندکی داشته باشد. در حالی که در ماه های گذشته با رشد چشمگیری مواجه بوده است. پس این گزارش شاخص ریچموند هم منتشر می شود که در چند ماه گذشته به شدت کاهش یافته و گزارش هایی که منتشر شده هم بدتر از انتظار بوده، انتظار می رود که این بار رشد داشته باشد.
انتظار می رود گزارش تولیدناخالص داخلی نهایی فصلی که روز پنجشنبه منتشر می شود از 3 به 2.9 کاهش یابد. و مدعیان بیکاری این هفته پس از کاهش هفته ی گذشته انتظار می رود که رشد چشمگیری داشته باشد.
در این روز گزارش کالاهای بادوام هم منتشر می شود و ممکن است در بخش CORE رشد دیده شود ولی در هدلاین شاهد کاهش خیلی چشمگیری باشیم.
روز پنجشنبه پر از سخنرانی های اعضای فدرال رزرو در باره ی تصمیمی است که هفته ی پیش گرفته شد، ولی مهمترین سخنرانی قطعا متعلق به پاول خواهد بود. نکته ی مهم هم این است که سخنرانی پاول ضبط شده است و پرسش و پاسخ ندارد.
مهمترین گزارش هم مربوط می شود به PCE، و به تبع آن درآمد و خرجکرد شخصی.
از نظر ظاهری، درآمد شخصی، مصرف و کاهش تورم مهمترین آنهاست. هرآنچه درباره ی تورم نیاز است بدانیم را CPI و PPI به ما گفته است. این هفته این احتمال وجود دارد که نرخ سرفصل 0.1 درصد افزایش یابد و با سرعت 2.3 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل اعلام شود. همچنین در بخش هسته ممکن است 0.2٪ همچنان تثبیت شود و باقی بماند تا در نرخ سالانه شاهد 2.7٪ باشیم در حالی که در جولای 2.6٪ گزارش شده بود.
درآمد و مصرف شخصی هنوز قوی به نظر می رسد در این ماه انتظار رشد درآمد و کاهش خرجکرد را داریم. اتفاقا این موضوع دقیقا در راستای فرود نرم انتظاری فدرال رزرو خواهد بود.
در نهایت هم پایان بخش خبرهای هفته، گزارش های دانشگاه میشیگان خواهد بود.
پس از تصمیم FOMC مبنی بر کاهش 50 واحدی نرخ بهره، شاخص دلار به پایین ترین حد خود در سال (~ 100.20) سقوط کرد، اما پایین ترین سطح پایانی سال در اواخر آگوست (~ 100.50) بود. روز بعد نزدیک به 101.50 به بالاترین حد پنج جلسه رسید. من گمان می کنیم که تثبیت کوتاه مدت محتمل است. بسته شدن زیر 100.50 قابل توجه خواهد بود و باید به ان دقت کرد، از طرفی هم اصلاح صعودی بالاتر از 102.00، چندان در ذهن نیست. در کل با کاهش نرخ بهره، انتظار کلی در راستای ضعف دلار خواهد بود، هرچند قسمت عمده ی آن پیشخور شده است.
کانادا:
بانک کانادا در سال جاری سه پله کاهش داده است که آن را در زمره داویش‌ترین بانک‌های مرکزی قرار داده است. امسال دو جلسه باقی مانده است (23 اکتبر و 11 دسامبر). بازار سوآپ انتظار دو کاهش 25 واحدی دیگر را داشت اما خطر حرکت 50 واحدی را هم می بیند. احتمال حرکت 50 واحدی، در ماه آینده کمی کمتر از 50 درصد است و تقریباً قبل از پایان سال قیمت گذاری شده است.
مهمترین داده های اقتصادی در روزهای آینده تولید ناخالص داخلی ماهانه جولای است که در روز جمعه منتشر می شود. اقتصاد در ماه ژوئن دچار رکود شد، اما به نظر می رسد در شروع سه ماهه سوم عملکرد بهتری داشته است. انتظار می رود که از 0 به 0.1 رشد کند. تداوم تعدیل فشارهای قیمتی که هفته گذشته با ثابت بودن CPI اگوست گزارش شد و تداوم کاهش معیارهای اساسی برای انتظارات بازار مهمتر از چاپ ماهانه تولید ناخالص داخلی است. بازده دو ساله آمریکا از 29 آگوست حدود 30 واحد در روز کاهش یافته است. بازده دو ساله کانادا کمی بیشتر کاهش یافته است. این منجر به برتری بیشتر ایالات متحده نسبت به کانادا شد. پس از رسیدن به اوج در ژوئن نزدیک به 90 bp، در اواخر آگوست به کمتر از 60 bp کاهش یافت و به 70 bp بهبود یافت. نخست وزیر ترودو ممکن است در اواسط هفته با رای عدم اعتماد مواجه شود. او احتمالا دوام خواهد آورد ولی ترکیب سیاسی احتمالا تغییر خواهد کرد.
در حالی که برخی نوسانات گسترده در روز وجود داشته است، دلار آمریکا اخیراً در اکثر جلسات تغییر کمی داشته است. در واقع، تنها یک جلسه در هفت روز گذشته بود که دلار با بیش از 0.1 درصد تغییر بسته شد و آن پنج شنبه گذشته بود، تنها جلسه از هفت جلسه که در آن دلار آمریکا ضعیف تر شد. این نشان می‌دهد که چگونه اخیراً دلار آمریکا در برابر دلار کانادا کند شده اما به سرعت کاهش می‌یابد. اگر دلار آمریکا به زیر 1.3550 CAD بسته نشود، روند صعودی مسیر با کمترین مقاومت مواجه است. به نظر می رسد یک تست مجدد در بالاترین رقم ماه در 19 سپتامبر در حدود 1.3650 CAD انجام شود.
منطقه یورو:
بازار سوآپ همچنان در حول و حوش احتمال 50 درصد کاهش یک چهارم واحدی در نشست بعدی بانک مرکزی اروپا (17 اکتبر) و حدود 60 درصد احتمال کاهش 50 واحدی تا پایان سال در نوسان است. داده‌هایی که بانک مرکزی اروپا می‌گوید به آن وابسته است احتمالاً نقش زیادی به PMI اولیه و سایر نظرسنجی‌های منتشر شده در روزهای آینده نمی‌دهد. یا حتی اگر واکنشی در مارکت ایجاد شود، موقتی خواهد بود.
برخی از ارقام وام مرتبط با انتشار عرضه پول در 26 سپتامبر ممکن است جالب توجه باشد. با این حال، همانطور که BOJ یک سوگیری سختگیرانه دارد، ECB نیز یک سوگیری کاهشی دارد. بازار تا اواسط سال آینده 125 تا 150 واحد کاهش در نظر دارد. براندنبورگ، سومین ایالت آلمان شرقی که در این ماه انتخابات برگزار می کند، در 22 سپتامبر پای صندوق های رای می رود. AfD در دو ایالت قبلی عملکرد خوبی داشت و در براندنبورگ نیز آماده انجام این کار است. با این حال، Cordon sanataire مانع از مشارکت آن در دولت های ایالتی می شود. حزب منشعب از چپ، که با نام اختصاری آلمانی BSW (حزب عقل و عدالت) شناخته می شود، عامل غافلگیری در این انتخابات محلی بوده است و بسته به اینکه احزاب اصلی چگونه عمل می کنند، گنجاندن آن می تواند به سد راه AfD تبدیل شود که می تواند دردسر آفرین باشد.
صحبتهای لاگارد در روز پنجشنبه می تواند دیگر حامل محرک در هفته ی پیش رو در اروپا خواهد بود.
بریتانیا:
اگرچه بانک مرکزی انگلیس هفته گذشته نرخ بهره را کاهش نداد، اما بازار همچنان نسبت به کاهش یک بار دیگر در سال جاری و احتمال کاهش در دو جلسه باقی مانده برای سال (7 نوامبر و 19 دسامبر) مطمئن است. داده های هفته پیش رو، که مهمترین گزارش، برآورد اولیه PMI سپتامبر است، بعید است که انتظارات را تغییر دهد. انتظار می رود هم در خدمات و هم تولید شاهد ضعف باشیم. ولی همچنان در ناحیه رشدی باقی خواهد ماند.
در جلسه هفته پیش نظرات BOE تا حدودی کمتر از حد مطلوب به نظر می‌رسید و گزارش خرده‌فروشی ماه اگوست قوی‌تر از حد انتظاربود و همین سبب شد که استرلینگ به بالاترین قیمت دو ساله قبل برسد.
اندیکاتورهای مومنتوم روند بالاتری دارند و هدف تکنیکال بعدی در منطقه 1.3500-1.3650 دلار است.
سوئیس:
بانک ملی سوئیس روز 26 سپتامبر تشکیل جلسه می دهد. انتظار می رود که سومین کاهش سه ماهه خود را در چرخه ای که در ماه مارس آغاز شد، ارائه دهد. و نرخ جدید 1.0٪ خواهد بود. بازار سوآپ در 12 ماه آینده نزدیک به 50 واحد دیگر کاهش را در نظر گرفته است. یورو برای دومین هفته متوالی در برابر فرانک سوئیس افزایش یافت و بالاترین نرخ جدیدی را برای ماه قبل از آخر هفته (~CHF0.9490) ثبت کرد. یورو ممکن است به عملکرد بهتر از فرانک ادامه دهد، و ما گمان می کنیم که پتانسیل بازگشت به بالاترین سطح آگوست وجود دارد.
ژاپن:
بانک ژاپن متعهد به عادی سازی سیاست های پولی است. انحراف انقباضی آن به این معنی است که در صورتی که اقتصاد و قیمت ها به طور گسترده مطابق با انتظارات آن تکامل یابد، BOJ نرخ ها را افزایش خواهد داد. به نظر می رسد میزان افزایش مجدد قبل از پایان سال کم است و ماه دسامبر بیشتر از اکتبر به نظر می رسد. BOJ همچنین با عدم جایگزینی همه اوراق قرضه سررسید در پرتفوی خود، انقباض کمی را آغاز کرده است.
در ژاپن، شاخص‌های PMI در روز سه‌شنبه منتشر خواهند شد و پس از آن، داده‌های تورم توکیو در روز جمعه توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب خواهند کرد. بازارها در حال حاضر در تردید هستند که آیا بانک مرکزی ژاپن در سال جاری بار دیگر نرخ بهره را افزایش خواهد داد یا خیر.  اگر داده‌های PMI نشان دهند که اقتصاد همچنان به روند بهبود خود ادامه می‌دهد و تورم همچنان بالاتر از هدف 2 درصدی است، بانک مرکزی این کشور ممکن است تصمیمات سخت‌گیرانه‌تری اتخاذ کند.
راستی بازار ژاپن دوباره در دوشنبه، 23 سپتامبر بسته هستند. این هفته حزب لیبرال دموکرات ژاپن رهبر جدیدی خواهد داشت و بنابراین ژاپن باید منتظر تغییر تحولات بزرگی باشد. دو سؤال فوری اما مرتبط با مارکت وجود دارد که مطرح می‌شود: آیا او خواستار برگزاری انتخابات سریع خواهد شد؟ آیا او تلاش خواهد کرد تا بر سیاست پولی تأثیر بگذارد؟ ما منتظر تحولات هستیم.
چین:
به نظر نمی‌رسد حتی با توجه به اهداف خود پکن، اقتصاد این کشور ضعیف عمل می کند. با وجود تلاش های متعدد برای ایجاد ثبات در بازار املاک، دولت چین هنوز نتوانسته محرک های جدی به بازار القا کند.
استرالیا:
بانک مرکزی استرالیا تنها بانک مرکزی G10 است که امسال قصد حرکت کاهشی ندارد. بانک مرکزی تحت ریاست بولاک بارها به بازار هشدار داده است که انتظار کاهش نرخ بهره را نداشته باشد، اما بازار آتی 60 درصد احتمال کاهش می دهد (از حدود 85 درصد در پایان هفته گذشته کاهش یافته). RBA یکی از آخرین مواردی بود که انقباض را متوقف کرد.
چاپ ماهانه CPI ماه اگوست اندکی پس از اعلام تصمیم بانک مرکزی در 24 سپتامبر گزارش خواهد شد. انتظار داریم که در بعد سالیانه از 3.5 به 2.8 کاهش را شاهد باشیم.
بانک مرکزی نگران است که تقاضا که توسط بازار کار تشویق شده است، همچنان از عرضه پیشی بگیرد. مخارج خانوارها در شرایط فصلی تعدیل شده، با نرخ سالانه 4 درصد در سه ماه منتهی به جولای افزایش یافت. طبق معیار RBA، رشد اعتبار خصوصی در ماه ژوئیه با 5.7 درصد سرعت سالانه افزایش یافت. از نوامبر گذشته به غیر از یک ماه افزایش داشته است و از ماه می 2023 به بالاترین حد خود رسیده است. خرده فروشی در ماه اگوست در 1 اکتبر گزارش خواهد شد.
نیوزیلند
این هفته نیوزیلند در تقویم اقتصادی خبر مهمی ندارد و بیش از هرچیزی تابع شرایط ریسکی بازار خواهد بود. ضعف یا قدرت استرالیا به عنوان همسایه و شریک تجاری این کشور هم می تواند روی قدرت ارز این کشور اثر بگذارد.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

10 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار