
طلا همچنان در حال رکوردزنی؛ سقف قبلی نیز شکسته شد
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
بهای طلا در معاملات امروز، پنجشنبه 18 بهمن، اندکی افزایش یافت و در نزدیکی بالاترین سطح تاریخی خود که در جلسه قبل ثبت شده بود، بالا رفت و در نهایت تثبیت شد. عامل اصلی این رشد قیمت، تشدید اختلافات تجاری میان چین و ایالات متحده و افزایش تمایل سرمایهگذاران به داراییهای امن بود. در عین حال، بازارها در انتظار انتشار دادههای اشتغال آمریکا هستند که میتواند سرنخهای تازهای از وضعیت اقتصادی ارائه دهد. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.
در معاملات بازار جهانی، هر اونس طلا در بازار اسپات با ۰.۱ درصد افزایش، به ۲،۸۶۸.۹۴ دلار رسید. این درحالی است که در جلسه قبل، طلا به رکورد ۲،۸۸۲.۱۶ دلار دست یافته بود. در بازار معاملات آتی آمریکا، قیمت این فلز گرانبها با ۰.۲ درصد کاهش به ۲،۸۸۷.۹۰ دلار رسید.
چشمانداز صعودی طلا؛ آیا ۳۰۰۰ دلار در راه است؟
سونی کوماری، استراتژیست ارشد بانک ANZ، درباره روند بازار طلا اظهار داشت:
سرمایهگذاران حاضر نیستند از این روند صعودی عقب بمانند. با توجه به بازدهی قابل توجه طلا، موقعیتهای معاملاتی آنها رو به افزایش است، که همین امر باعث ثبت رکوردهای جدید شده است. اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، طلا ممکن است بهزودی به سطح ۳۰۰۰ دلار نزدیک شود. البته هرگونه بهبود در روابط تجاری یا کاهش تنشهای ژئوپلیتیکی میتواند موجب تثبیت بازار شود.
جنگ تجاری چین و آمریکا؛ عامل محرک طلا است
چین در واکنش به تعرفه ۱۰ درصدی جدید که دولت دونالد ترامپ بر کالاهای چینی اعمال کرده، شکایتی را به سازمان تجارت جهانی (WTO) ارائه داده است. پکن این اقدامات را مغایر با قوانین تجارت آزاد دانسته و در اقدامی متقابل، تعرفههایی بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است. این سیاستهای تنشزا، نگرانیها در بازارهای مالی را افزایش داده و تقاضا برای داراییهای امن مانند طلا را تقویت کرده است.
تمرکز بازار بر دادههای اقتصادی آمریکا
سرمایهگذاران همچنین چشمانتظار انتشار گزارشهای اقتصادی مهم آمریکا هستند. آمار هفتگی مطالبات بیکاری قرار است در ساعت ۱۳:۳۰ به وقت گرینویچ منتشر شود، در حالی که گزارش اشتغال غیرکشاورزی نیز روز جمعه ارائه خواهد شد. این دادهها میتوانند نشانههایی از وضعیت کلی اقتصاد آمریکا ارائه دهند و بر انتظارات در مورد سیاستهای پولی فدرال رزرو تأثیر بگذارند.
سایر فلزات گرانبها در بازار جهانی
در بازار سایر فلزات گرانبها، نقره با ۰.۲ درصد کاهش به ۳۲.۲۵ دلار در هر اونس رسید. پلاتین با رشد ۰.۶ درصدی، ۹۸۵.۴۹ دلار معامله شد و پالادیوم نیز با ۰.۴ درصد افزایش، به ۹۹۳.۳۴ دلار رسید.
افزایش تنشهای اقتصادی و ژئوپلیتیکی، همراه با سیاستهای تجاری نامطمئن، باعث شده است که سرمایهگذاران به سمت داراییهای امنی مانند طلا حرکت کنند. با این حال، چشمانداز سیاستهای پولی فدرال رزرو و احتمال کاهش تنشهای تجاری میتواند در ادامه مسیر قیمت طلا تأثیرگذار باشد. در شرایط فعلی، رسیدن طلا به مرز ۳۰۰۰ دلار چندان دور از انتظار نیست.
جدیدترین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس