نفت در حالی که به ثبات میرسد،به سوی کاهش هفتگی حرکت میکند
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
قیمت نفت در روز جمعه، توانست ضررهای خود را جبران کند و به بالا صعود کند، اما همچنان در مسیر کاهش هفتگی قرار دارد. این موضوع به دلیل ارزیابی سرمایهگذاران از انتظارات برای افزایش تولید در لیبی و سایر اعضای اوپک پلاس در مقابل محرکهای اقتصادی جدید از سوی چین بهعنوان بزرگترین واردکننده انرژی رخ میدهد.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۵ سنت یا ۰.۲۱ درصد افزایش به ۷۱.۷۵ دلار در هر بشکه تا ساعت ۰۶:۳۰ به وقت گرینویچ رسید. همچنین، معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۸ سنت یا ۰.۲۷ درصد افزایش به ۶۷.۸۵ دلار رسید.در مقایسه هفتگی، بهای نفت خام برنت حدود ۳.۷ درصد کاهش یافته و نفت WTI نزدیک به ۵.۷ درصد در حال افت است.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نوا، بیان کرد: «هرچند سرمایهگذاران در سایر طبقات دارایی پس از انتشار محرکهای جدید از سوی چین، خوشحال بودند، اما به نظر میرسد توان ذهنی بازارهای نفت این هفته معطوف به وضعیت لیبی و اوپک بوده است.»
وی افزود: «تصمیم اخیر اوپک پلاس برای افزایش تولید تنها بر تنگنای موجود افزوده است» و به این نکته نیز اشاره کرد که بازار نفت در چند ماه گذشته با کاهش تقاضا مواجه بوده است.
با وجود این که هنوز مشخص نیست آیا محرکهای اقتصادی چین به تقاضای بالاتر برای سوخت تبدیل خواهند شد یا خیر، اما احتمالاً این موضوع میتواند به بازار نفت فرصتی برای استراحت دهد.
بانک مرکزی چین روز جمعه نرخ بهره را کاهش داد و بهمنظور افزایش نقدینگی، منابع مالی را به سیستم بانکی تزریق کرد. این اقدام به عنوان آخرین تلاش برای دستیابی به هدف رشد اقتصادی نزدیک به ۵ درصد در سال جاری تعبیر میشود.
انتظار میرود اقدامات مالی بیشتری قبل از تعطیلات چین که از اول اکتبر آغاز میشود، اعلام گردد، چراکه نشستی که رهبران ارشد حزب کمونیست برگزار کردند، احساس فوریتی را در مورد افزایش فشارهای اقتصادی به نمایش گذاشت.
در همین حال، جناحهای رقیب که ادعای کنترل بانک مرکزی لیبی را دارند، روز پنجشنبه توافقی را برای پایان دادن به اختلافات خود امضا کردند. این اختلافات منجر به کاهش شدید تولید و صادرات نفت در این کشور شده بود، بهطوری که صادرات نفت خام از بیش از یک میلیون بشکه در روز در ماه گذشته به 400 هزار بشکه در روز در این ماه کاهش یافته است.
دانیل هاینس، تحلیلگر بانک ANZ، اظهار داشت که این توافق میتواند منجر به بازگشت بیش از 500,000 بشکه در روز از عرضه لیبی به بازارها شود.
به طور همزمان، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدان آن، گروهی که به «اوپک پلاس» معروف است، در حال حاضر تولید نفت خود را به میزان 5.86 میلیون بشکه در روز کاهش دادهاند، اما قصد دارند 180,000 بشکه در روز از این کاهشها را در دسامبر معکوس کنند.
یک گزارش رسانهای در روز چهارشنبه ادعا کرد که این تغییر قبلی به دلیل تصمیم عربستان سعودی برای کنار گذاشتن هدف قیمت نفت 100 دلار و افزایش سهم بازار، باعث کاهش 3 درصدی قیمت نفت در جلسه قبلی شد.
عربستان سعودی، که رهبری اوپک پلاس را بر عهده دارد، بارها هدفگذاری قیمت مشخص نفت را رد کرده است. منابعی در این گروه به رویترز گفتند که برنامههای افزایش تولید در دسامبر نشاندهنده تغییر عمدهای در سیاستهای کنونی نیست.
به طور کلی، به نظر میرسد که بازارهای نفت در رابطه با موازنه جهانی نفت در سال 2025 و اقداماتی که اوپک پلاس باید انجام دهد، بسیار محتاط باقی ماندهاند، در حالی که وضعیت نزولی اخیر، با رکورد پایین قراردادهای ICE برنت برای موقعیتیابی پول مدیریتشده تأکید میکند. تحلیلگران FGE Energy روز پنجشنبه به مشتریان خود این موضوع را اطلاع دادند.