هجوم خرسها به ارزهای آسیایی به دلیل نگرانیها درباره تعرفههای ترامپ
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
سرمایهگذاران به طور قابل توجهی شرطهای کوتاه خود را در مورد ارزهای آسیایی افزایش دادهاند و برای نخستین بار از اوایل ژوئیه، به دلیل نگرانیهای فزاینده مبنی بر اینکه سیاستهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، میتواند جذابیت داراییهای بازارهای نوظهور حساس به ریسک را تحت تاثیر قرار دهد، به کاهش دلار سنگاپور پرداختهاند.
نظرسنجی رویترز از 10 تحلیلگر در روز پنجشنبه نشان داد که شرطهای کوتاه برای دلار سنگاپور برای اولین بار در چهار ماه گذشته ظاهر شده و در اواخر ژوئن به بالاترین حد خود رسید. همچنین، شرطهای کوتاه بر روی وون کره جنوبی و دلار تایوان به بالاترین سطح خود در شش ماه گذشته افزایش یافته است.
پیروزی قاطع ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده در هفته گذشته، واکنشهای شدیدی را در بازارهای نوظهور به همراه داشت. سیاستهای او درخصوص اعمال تعرفهها بر کالاهای چینی میتواند موجب افزایش تورم شود که این مسئله به معنای کاهشهای غیرمنتظره در سطوح اقتصادی ایالات متحده است.
در روزهای اخیر، دلار به بالاترین حد یک سال گذشته خود رسیده و فشار زیادی بر روی داراییهای منطقهای وارد کرده است. از زمان اعلام نتایج انتخابات آمریکا در هفته گذشته، رینگیت مالزی و بات تایلند حدود 4 درصد کاهش ارزش داشتهاند. این وضعیت بهویژه اقتصادهای متکی به تجارت را در برابر نوسانات ناشی از تعرفهها آسیبپذیر میسازد.
تحلیلگران ING اظهار میکنند: «با وجود بنیانهای قوی داخلی شامل رشد مناسب و کاهش تورم، ارزهای آسیایی باید چالشهای ناشی از نرخهای بهره بالاتر ایالات متحده و بالقوه تعرفههای بیشتر از سوی این کشور در سال 2025 را پشت سر بگذارند که نتیجهاش تقویت دلار آمریکا خواهد بود.»
ارزهای آسیایی که حساسیت بیشتری به یوان چینی (CNY) و نیز مازاد تجاری بزرگتری با ایالات متحده دارند، با بیشترین فشار کاهش ارزش مواجه خواهند شد. تحلیلگران ING افزودند که وون کره جنوبی در این شرایط برجسته است و پیشبینی میشود که این واحد طی سال آینده همچنان ضعیف باقی بماند.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که دیدگاه پاسخدهندگان نسبت به دلار سنگاپور به طور نامطلوب تغییر یافته و شرطهای کوتاه به بالاترین حد خود از اوایل ماه مه رسیده است. همچنین، شرطهای نزولی بر یوان چین به بالاترین حد خود از اواخر ژوئن رسیده و تحلیلگران انتظار دارند که این ارز تحت تأثیر تعرفههای ایالات متحده قرار گیرد.
چانگ وی لیانگ، استراتژیست FX و اعتبار در DBS، با لحن کمی خوشبینانه اظهار داشت: اگر تعرفهها با تأثیر کنترلشدهای در کمتر از 1٪ از اقتصاد 18 تریلیون دلاری چین اجرا شوند، ممکن است یوان به عنوان آسیبپذیرترین ارز بروز نکند.
دیدگاهها نسبت به دلار سنگاپور طی دو هفته گذشته تغییر کرده است، زیرا این اقتصاد متکی به تجارت با عدماطمینان ناشی از نوسانات بالقوه تجارت جهانی روبروست. برایان تان، اقتصاددان ارشد منطقهای در بارکلیز، اعلام کرد که تأثیر واقعی تعرفهها بر سنگاپور میتواند بهطرز قابل توجهی شدید باشد.
در سایر نقاط، شرطهای کوتاه روی دلار تایوان، روپیه هند، پزو فیلیپین و روپیه اندونزی نیز در حال افزایش است.
نظرسنجی در زمینه موقعیتیابی ارزهای آسیایی به بررسی آنچه که تحلیلگران و مدیران صندوقها درباره موقعیتهای کنونی بازار در 9 ارز نوظهور آسیا معتقدند، میپردازد. این ارزها شامل یوان چین، وون کره جنوبی، دلار سنگاپور، روپیه اندونزی، دلار تایوان، روپیه هند، پزو فیلیپین، رینگیت مالزی و بات تایلند هستند.
روشکار این نظرسنجی مبتنی بر تخمینهای موقعیتهای خرید یا فروش خالص است که در مقیاس منفی 3 تا مثبت 3 قرار دارد. نمره مثبت 3 به معنای این است که بازار بهطور قابلتوجهی نسبت به دلار آمریکا طولانی است. این ا