ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

واکنش بازار ارزها به تنش های اخیر خاورمیانه

با گسترش جنگ در خاورمیانه، مشاهده می‌شود که ارزهای امن، به ویژه دلار، در روز چهارشنبه به بالاترین رشد خود در یک هفته گذشته ادامه دادند. این افزایش به دنبال حمله موشکی ایران به اسرائیل و خرید دارایی‌های مطمئن صورت گرفت؛ در حالی که سرمایه‌گذاران از شدت گرفتن تنش‌ها در منطقه نگران هستند.

در بازارهای آسیایی، تغییرات چندانی مشاهده نشد، اگرچه اکثریت ارزها سعی داشتند تا پس از کاهش شدید جلسه قبل، موقعیت خود را باز پس بگیرند.

یورو، پس از بزرگترین افت خود طی تقریباً چهار ماه اخیر در روز سه‌شنبه، با 0.06 درصد کاهش به 1.1060 دلار رسید. در مقابل، دلارهای استرالیایی و نیوزلندی به ترتیب با 0.06% و 0.25% افزایش، به 0.6887 دلار و 0.6296 دلار رسیدند و سودهای اولیه را از بین بردند.

دلار نیوزلند تحت فشار بیشتری قرار گرفته است، به ویژه با توجه به جلسه آینده بانک رزرو نیوزلند (RBNZ) که احتمال 87 درصد کاهش 50 واحدی نرخ بهره را نشان می‌دهد.

ایران در روز چهارشنبه اعلام کرد که حمله موشکی خود به اسرائیل، بزرگترین اقدام نظامی‌اش نسبت به این کشور بوده و از تحریک بیشتر جلوگیری خواهد کرد. با این حال، اسرائیل و ایالات متحده اعلام کردند که در پاسخ به این تحولات، اقدامات تلافی‌جویانه‌ای را در نظر خواهند گرفت.

اسرائیل اعلام کرد که ایران بیش از 180 موشک بالستیک به سمت این کشور شلیک کرده و سپاه پاسداران ایران نیز بیان کرد که این حمله، پاسخی به کشتار رهبران شبه‌نظامی توسط اسرائیل و تجاوزات در لبنان به جنبش مسلح تحت حمایت ایران حزب‌الله بوده است.

واکنش بازارها به تنش‌های خاورمیانه تا کنون عمدتاً بر روی قیمت نفت متمرکز شده است. تحلیلگران ANZ اشاره کردند که اقدام‌های بعدی احتمالاً به واکنش اسرائیل بستگی خواهد داشت و اینکه آیا حملاتی به صنعت نظامی یا نفتی ایران انجام خواهد شد یا خیر.

در سایر بخش‌ها، تقاضا برای ایمنی فرانک سوئیس در سطح 0.8460 در هر دلار ثابت باقی ماند.

استرلینگ با افت 0.11 درصدی به 1.3272 دلار رسید، در حالی که دلار آمریکا با اندکی افزایش به 101.27 در برابر سبدی از ارزها دست یافت.

در جلسه قبلی، شاخص دلار حدود 0.5 درصد افزایش یافت که بزرگ‌ترین افزایش آن از 25 سپتامبر تاکنون به شمار می‌رود. این افزایش به دلیل رشد بیشتر از حد انتظار فرصت‌های شغلی در ایالات متحده بوده است.

ایمره اسپایزر، استراتژیست Westpac، اظهار داشت که منطقه خاورمیانه به دلیل عدم پیش‌بینی، در وضعیت حساسی قرار دارد؛ با این حال، در غیاب تشدید احساسات منفی بازار، می‌توان انتظار بهبودی و تمرکز بر اقتصاد را داشت.

در ژاپن، ین به میزان 0.14 درصد تضعیف شد و به 143.78 در برابر هر دلار رسید. وزیر اقتصاد جدید این کشور، ریوسی آکازاوا، روز چهارشنبه اعلام کرد که نخست وزیر شیگرو ایشیبا از بانک ژاپن انتظار دارد تا در هنگام افزایش مجدد نرخ بهره، ارزیابی‌های اقتصادی دقیقی صورت دهد.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار