ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

آرامش پس از طوفان یا پرواز موشکها؟

آرامش پس از طوفان یا پرواز موشکها؟

 

در هفته گذشته، یعنی از ۲۹ جولای تا ۲ آگوست، بازار فارکس تحت تأثیر چندین عامل مهم اقتصادی و سیاسی قرار گرفت که تاثیرات قابل توجهی بر ارزهای اصلی داشتند:

⦁ ین ژاپن (JPY): ین ژاپن در این هفته عملکرد بسیار قوی داشت و بیش از ۵ درصد افزایش یافت. این رشد عمدتاً ناشی از افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن (BoJ) و مواضع سختگیرانه‌تر این بانک بود. همچنین، تمایل سرمایه‌گذاران به دارایی‌های امن مانند ین در شرایط نوسان بالا در بازارهای جهانی، موجب تقویت این ارز شد.

⦁ دلار آمریکا (USD): دلار آمریکا پس از اعلام داده‌های ضعیف‌تر از انتظار ADP (داده‌های اشتغال بخش خصوصی) و همچنین سخنرانی جِروم پاول، رئیس فدرال رزرو، که به احتمال کاهش نرخ بهره در سپتامبر اشاره کرد، تضعیف شد. با این حال، دلار آمریکا در برابر برخی ارزهای دیگر، مانند یورو، همچنان مقاومت نشان داد تا اینکه روز جمعه و داده های ضعیف تر از انتظار NFP کاملا تضعیف شد.

⦁ یورو (EUR): یورو در برابر دلار آمریکا نسبتاً ثابت باقی ماند تا اینکه روز جمعه و واکنش به NFP شاهد قدرت یورو بودیم، اما در برابر ین ژاپن کاهش یافت. داده‌های اقتصادی منتشر شده از منطقه یورو، از جمله GDP و CPI، نتوانستند تأثیر چشمگیری بر حرکت یورو بگذارند و توجه بازار بیشتر بر سیاست‌های پولی فدرال رزرو متمرکز بود.

⦁ پوند انگلیس (GBP): پوند انگلیس پس از تصمیم بانک مرکزی انگلستان (BoE) برای کاهش نرخ بهره به میزان ۲۵ واحد پایه، دچار نوسانات شدیدی شد. ابتدا پوند کاهش یافت اما پس از کنفرانس خبری اندرو بیلی، رئیس BoE، که نشان داد کاهش بیشتر نرخ بهره خودکار نخواهد بود، پوند تثبیت شد.

⦁ دلار استرالیا (AUD): دلار استرالیا یکی از ضعیف‌ترین ارزها در این هفته بود. کاهش نرخ تورم هسته‌ و سیاست‌های پولی سختگیرانه‌تر بانک مرکزی ژاپن موجب تضعیف این ارز شد. سرمایه‌گذاران همچنین در انتظار داده‌های اقتصادی جدید و سیاست‌های بانک مرکزی استرالیا (RBA) هستند که این هفته منتشر می شود.

مسائل ژئوپلتیک
این هفته مارکت بیش از این که تحت تاثیر تقویم اقتصادی باشد تحت تاثیر جنگهای احتمالی در خاور میانه خواهد بود، اگر ترس به مارکت منتقل شود و احتمال موشک پرانی در خاور میانه بالا رود انتظار ریسک گریزی در مارکت را داریم و در این صورت شاهد رشد یا حتی گپ قیمت در طلا و نفت خواهیم بود و احتمالا به تقویت ارزهای امن کمک خواهد کرد. ولی اگر مارکت چنین برداشتی از گفتمان سیاسی منطقه نداشته باشد، معامله گران نفس راحتی خواهند کشید.

ایالات متحده آمریکا
هفته آینده برای دلار آمریکا با توجه به انتشار داده‌های اقتصادی کلیدی بسیار مهم خواهد بود. مهم‌ترین رویدادها شامل انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) هستند که در هفته ی بعدی منتشر می شوند و تاثیر زیادی بر انتظارات تورمی و تصمیم‌گیری‌های فدرال رزرو خواهند داشت. همچنین، نشست FOMC و بیانیه‌های مقامات فدرال رزرو می‌توانند تأثیرات قابل توجهی بر بازار داشته باشند. ولی چیزی که این هفته مهم است قطعا PMI خدمات موسسه ISM است که روز دوشنبه منتشر می شود و انتظار می رود از 48.8 به 51.4 افزایش پیدا کند. این در حالی است که این دیتا در چند ماه گذشته به شدت نوسانی بوده است. مدعیان بیکاری هفتگی این هفته انتظار می رود که از 249 هزار به 245 هزار کاهش پیدا کند. این دیتا هم در هفته های گذشته نوسانی عمل کرده است. آقای بارکینز هم روز پنجشنبه سخنرانی خواهد داشت.

کانادا
برای​ معامله گران دلار کانادا، انتشار داده‌های اشتغال بسیار مهم خواهند بود. علاوه بر این، قیمت نفت به عنوان یکی از عوامل مهم اقتصادی کانادا نیز بر ارزش دلار کانادا تأثیرگذار خواهد بود.
اروپا
اتحادیه اروپا در اروپا، توجه‌ها به شاخص‌های PMI خدمات خواهد بود. هرچند چیزی که مشخص است با توجه به فاینال بودن این داده ها انتظار داریم تنها در صورتی در مارکت تاثیر بگذارند که تفاوت خیلی چشمگیری از دیتاهای اولیه داشته باشند که این امر معمولا مرسوم نیست. داده های این هفته ی اروپا همگی فاینال هستند و در دسته ی داده های کم اثر در مارکت قراردارند.
انگلیس​
داده‌های مهم این هفته ی انگلستان شامل PMI ساخت و ساز و PMI فاینال خدمات خواهد بود. به نظر می رسد این هفته تقویم اقتصادی بسیار ارام هست و در هفته اینده خواهد بود که تولید ناخالص داخلی (GDP) و تراز تجاری و… می تواند محرک پوند باشد.
سوئیس
برای فرانک سوئیس،​ روز سه شنبه نرخ بیکاری و خرده فروشی منتشر می شود که انتظار نمی رود چندان روی مارکت اثرگذار باشد. از هر دو انتظار افزایش می رود.در حال حاضر در شرایط ریسکگریزی می توان انتظار داشت سوئیس به عنوان یک پناهگاه امن مالی شناخته می‌شود و رشد کند.
ژاپن
روز دوشنبه صورتجلسه ی هفته ی گذشته منتشر می شود. و روز پنجشنبه هم خلاصه نظرات اعضا منتشر می شود. سیاست‌های بانک مرکزی ژاپن (BoJ) و نظرات مقامات آن در خصوص نرخ بهره و تورم نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.BoJ تصمیم گرفت یک پله نرخ بهره را بالا ببرد و انقباض کمی را هم شروع کند. همین مسئله باعث قوی شد ین شد.
ژاپن این هفته ، داده‌های اقتصادی چندان مهمی ندارد.
چین
داده‌​ PMI کایکسین چین روز دوشنبه منتشر می شود. انتظار می رود از 51.2 به 51.4 افزایش داشته باشد.شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) چین روز جمعه منتشر می شود انتظار می رود CPI کمی افزایش داشته و PPI کمی کاهش داشته باشند.هر نشانه ای از کاهش رشد اقتصادی چین، می تواند تأثیراتی بر ارزهای آسیایی و بازارهای جهانی به خصوص استرالیا و نیوزیلند داشته باشد.
استرالیا
بانک مرکزی استرالیا (RBA) قرار است نشست ماهانه خود روز سه شنبه برگزار کند و انتظار می‌رود که تغییری در نرخ بهره ایجاد نشود، ولی بانک استرالیا سیاست‌های پولی فعلی را بررسی و تغییرات احتمالی را اعلام کند. بانک استرالیا به طور کلی هاوکیش هست و هرگونه مواضع هاوکیش می تواند موجب رشد ارز این کشور شود و بالعکس در صورت مواضع داویش شاهد تضعیف ان خواهیم بود. روز جمعه هم بولاک رئیس بانک مرکزی این کشور به تبیین سیاست ها خواهد پرداخت. همچنین، داده‌های چین می‌توانند بر دلار استرالیا تأثیر بگذارند.
نیوزیلند
داده های اشتغال روز چهارشنبه و انتظارات تورمی روز پنجشنبه مهمترین داده های هفته هستند.انتظار داریم کاهش اشتغال و افزایش نرخ بیکاری را داشته باشیم که در این صورت، خبر خوبی برای کاهش نرخ بهره در اینده خواهد بود. انتظارات تورمی هم در چهار فصل گذشته همیشه کاهشی بوده و باید دید آیا می تواند این روند را ادامه دهد یا نه؟

جمعبندی
بازار فارکس در هفته پیش رو تحت تاثیر داده‌های اقتصادی و رویدادهای ژئوپلیتیک متعددی قرار خواهد گرفت. معامله‌گران باید به دقت این داده‌ها را دنبال کنند و به تغییرات احتمالی در سیاست‌های مالی و اقتصادی توجه کنند تا بتوانند تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه