استراتژی معاملهگری نوسانی
استراتژی معاملهگری نوسانی، یکی از روشهای محبوب و مؤثر در بازارهای مالی است که بسیاری از معاملهگران فارکس، آن را بهکار میگیرند تا از نوسانات قیمت سود ببرند. این سبک معاملهگری که بهطور کلی بهعنوان معاملهگری میانمدت شناخته میشود، به معاملهگران این امکان را میدهد تا با شناسایی و بهرهبرداری از نوسانات قیمت در بازههای زمانی چند روزه تا چند هفتهای، سود کسب کنند. معاملهگری نوسانی برای افرادی که نمیتوانند بهصورت پیوسته نمودارهای خود را نظارت کنند و در عوض میتوانند چند ساعت هر شب به تحلیل بازار بپردازند، گزینهای ایدهآلی است. در ادامه، به بررسی جزئیات و انواع مختلف استراتژیهای معاملهگری نوسانی خواهیم پرداخت تا دیدگاه کاملی از این روش مؤثر ارائه دهیم. با کالج پیپس همراه باشید.
معاملهگری نوسانی
معاملهگری نوسانی به سبک معاملهگری میانمدت اطلاق میشود که توسط معاملهگران فارکس بهکار گرفته میشود تا از نوسانات قیمت سود ببرند. این سبک از معاملهگری نیازمند صبر و حوصله است تا معاملات خود را برای چند روز متوالی نگه دارید. معاملهگری نوسانی بین دو سبک معاملهگری محبوب دیگر، یعنی معاملهگری روزانه و معاملهگری موقعیتی قرار میگیرد.
معاملهگران نوسانی، یک روند احتمالی را شناسایی میکنند و سپس معاملههای خود را برای مدت زمانی، از حداقل دو روز تا چند هفته، نگه میدارند. این روش برای افرادی که نمیتوانند نمودارهای خود را در طول روز نظارت کنند، اما میتوانند هر شب چند ساعت به تحلیل بازار اختصاص دهند، ایدهآل است.
معاملهگری نوسانی برای افرادی که شغل تماموقت یا تحصیل دارند اما زمان کافی برای بهروز بودن با اتفاقات اقتصاد جهانی دارند، مناسبتر است. استراتژیهای معاملهگری نوسانی از تحلیل بنیادی یا تکنیکال استفاده میکنند تا تعیین کنند که آیا یک جفت ارز خاص ممکن است در آینده نزدیک افزایش یا کاهش قیمت داشته باشد یا خیر.
معاملهگری نوسانی تلاش میکند تا نوسانات را در یک روند میانمدت شناسایی کند و فقط زمانی وارد معامله شود که احتمال برد، بالا بهنظر برسد.
بهعنوان مثال، در یک روند صعودی، هدف شما خرید (طولانیمدت) در «نوسانات پایین» است. و بهطور معکوس، در «نوسانات بالا» به فروش (کوتاهمدت) میپردازید تا از روندهای مخالف موقت بهرهمند شوید.
از آنجا که معاملات برای مدت زمان طولانیتر از یک روز نگه داشته میشوند، نیاز به توقفهای ضرر بزرگتر برای مقاومت در برابر نوسانات وجود دارد و یک معاملهگر فارکس باید آن را با برنامه مدیریت مالی خود تطبیق دهد. به احتمال زیاد در طول زمان نگهداری معاملات، قیمتها علیه شما حرکت خواهند کرد، زیرا میتواند نوسانات زیادی در چارچوبهای زمانی کوتاهتر وجود داشته باشد. مهم است که در این زمانها آرام بمانید و به تحلیل خود اعتماد کنید.
از آنجا که معاملات معمولاً اهداف بزرگتری دارند، اسپردها تأثیر زیادی بر سود کلی شما نخواهند داشت. در نتیجه، معامله جفتهای ارزی با اسپردهای بزرگتر و نقدینگی کمتر قابل قبول است.
انواع معاملهگری نوسانی
چندین استراتژی معاملاتی مختلف توسط معاملهگران نوسانی استفاده میشود. در اینجا چهار استراتژی محبوب را ذکر کردهایم: بازگشتی، اصلاحی، شکستها و شکست نزولی.
نوع بازگشتی
معاملهگری بازگشتی به تغییر در «مومنتوم» قیمت بستگی دارد. بازگشت، به تغییر در جهت روند قیمت یک دارایی اطلاق میشود. بهعنوان مثال، وقتی یک روند صعودی مومنتوم خود را از دست میدهد و قیمت شروع به حرکت نزولی میکند. یک بازگشت میتواند مثبت یا منفی (صعودی یا نزولی) باشد.
نوع اصلاحی
معاملهگری اصلاحی شامل جستجوی قیمتی است که بهطور موقت در یک روند بزرگتر معکوس میشود. قیمت بهطور موقت به نقطه قیمتی قبلی بازمیگردد و سپس در همان جهت حرکت میکند. بازگشتها گاهی سخت به پیشبینی و تمایز از بازگشتهای کوتاهمدت هستند. در حالی که بازگشت نشاندهنده تغییر در روند است، یک بازگشت، یک «بازگشت کوتاهمدت» در داخل یک روند موجود است.
نوع شکست
استراتژی شکست یک روش است که در آن شما در مراحل اولیه یک روند صعودی موقعیت میگیرید و به دنبال شکست قیمت هستید. شما به محض اینکه قیمت یک سطح کلیدی مقاومت را بشکند وارد موقعیت میشوید.
نوع شکست نزولی
استراتژی شکست نزولی، برعکس استراتژی شکست است. شما در مراحل اولیه یک روند نزولی، موقعیت میگیرید و به دنبال شکست نزولی هستید. شما به محض اینکه قیمت یک سطح کلیدی حمایت را بشکند، وارد موقعیت میشوید.
ممکن است بخواهید یک معاملهگر نوسانی باشید اگر:
- با نگه داشتن معاملات خود برای چند روز مشکلی ندارید.
- مایل به انجام معاملات کمتر هستید، اما دقت بیشتری برای اطمینان از درست بودن معاملات خود دارید.
- با داشتن توقفهای ضرر بزرگتر مشکلی ندارید.
- صبور هستید.
- قادر به حفظ آرامش خود هنگامی که قیمتها بر علیه شما حرکت میکنند، هستید.
ممکن است نخواهید یک معاملهگر نوسانی باشید اگر:
- عاشق معاملات سریع و پرتحرک هستید.
- بیتاب هستید و دوست دارید بلافاصله بدانید که کارتان درست است یا غلط.
- وقتی قیمتها بر علیه شما حرکت میکنند، مضطرب میشوید.
- نمیتوانید هر روز چند ساعت را به تحلیل بازار اختصاص دهید.
اگر شغل تماموقت دارید، اما از معاملهگری در کنار آن لذت میبرید، معاملهگری نوسانی ممکن است سبک مناسب شما باشد. مهم است به یاد داشته باشید که هر سبک معاملاتی مزایا و معایب خود را دارد و انتخاب اینکه کدام یک را انتخاب کنید، به خود شما بستگی دارد.