ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

افزایش صادرات چین فراتر از پیش‌بینی‌ها

صادرات چین در ماه اکتبر با رشد قابل توجهی مواجه شد و این افزایش به بالاترین سطح خود در بیش از دو سال گذشته رسید.

کارخانه‌ها با توجه به تهدیدات تعرفه‌ای از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا، به شدت ذخایر خود را به بازارهای اصلی ارسال کردند، در حالی که تنش‌ها در زمینه تجارت به مرز یک جنگ دو جبهه نزدیک می‌شود.

پیروزی قاطع دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و وعده او مبنی بر اعمال تعرفه‌های بیش از 60 درصدی بر روی واردات چینی، نگرانی‌هایی را در مورد تأثیرات ناشی از این موضوع ایجاد کرده و احتمالاً منجر به تغییراتی در زنجیره تأمین در بازار بزرگ‌ترین کشور صادرکننده جهان خواهد شد.

این تهدید تعرفه‌ای، کارخانه‌داران و مقامات چینی را در وضعیت دشواری قرار داده است به‌طوری که سالانه حدود 500 میلیارد دلار محموله در خط تولید قرار دارد. همچنین، تنش‌های تجاری با اتحادیه اروپا که در سال گذشته 466 میلیارد دلار از کالاهای چینی را وارد کرده، به شدت افزایش یافته است.

شتاب صادرات یک نقطه قوت برای اقتصاد چین محسوب می‌شود، در حالی که اعتماد خانوارها و کسب و کارها به دلیل بحران بدهی در بازار دارایی تحت تأثیر قرار گرفته است.

داده‌های گمرکی که روز پنج‌شنبه منتشر شد، نشان داد محموله‌های صادراتی دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماه گذشته نسبت به سال قبل 12.7 درصد رشد کرده است. این میزان به‌طور قابل توجهی بیشتر از پیش‌بینی افزایش 5.2 درصدی که در نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان اعلام شده بود، و افزایش 2.4 درصدی در سپتامبر سال جاری است.

واردات نیز با کاهش 2.3 درصدی نسبت به انتظارات 1.5 درصدی مواجه شد که این اولین کاهش منفی در چهار ماه اخیر به شمار می‌رود. مازاد تجاری چین در ماه گذشته به 95.27 میلیارد دلار رسید که نسبت به 81.71 میلیارد دلار در ماه سپتامبر افزایش یافته است.

ژو تیانچن، اقتصاددان ارشد واحد اطلاعات اکونومیست، تصریح کرد که می‌توان انتظار داشت در سه‌ماهه چهارم سال جاری، فشارهای اقتصادی بیشتری پیش‌بینی شود، پیش از آنکه فشارها در سال 2025 آغاز شود. به نظر می‌رسد تأثیرات ترامپ بر بازارهای جهانی در حال جدی‌تر شدن است.

بر اساس آمار، صادرات چین به ایالات متحده در ماه گذشته نسبت به سال گذشته 8.1 درصد افزایش یافته و محموله‌های خروجی به اروپا نیز در همین دوره 12.7 درصد افزایش را نشان می‌دهد. زیچون هوانگ، اقتصاددان چینی در کپیتال اکونومیکس، در یادداشتی اشاره کرده است که انتظار می‌رود محموله‌ها در آینده‌ای نزدیک همچنان قوی باقی بمانند و هرگونه کاهش در تعرفه‌های ترامپ ممکن است تا نیمه دوم سال آینده تحقق نیابد.

وی افزود که احتمال بازگشت ترامپ می‌تواند به‌طور موقت صادرات چین را تقویت کند، چرا که واردکنندگان آمریکایی ممکن است برای پیشی گرفتن از تعرفه‌ها خریدهای خود را افزایش دهند. داده‌ها نشان می‌دهند که در سال گذشته گوشی‌های هوشمند، رایانه‌های لوحی و کنسول‌های بازی ویدیویی از جمله اقلام صادراتی برتر چین به ایالات متحده بودند. این در حالی است که نشانه‌هایی از کاهش تقاضا برای این محصولات وجود دارد.

علاوه بر این، داده‌های تجاری کره جنوبی و تایوان به کاهش تقاضای جهانی اشاره دارد، و تولیدکنندگان آلمانی نیز از دشواری در یافتن خریداران در بازارهای خارجی خبر داده‌اند. تحلیلگران بر این باورند که تولیدکنندگان چینی ممکن است قیمت‌ها را کاهش دهند یا به‌جای آن، موجودی‌های خود را به خارج از کشور انتقال دهند.

بررسی‌های رسمی از فعالیت کارخانه‌ها در ماه اکتبر نشان می‌دهد که کارخانه‌های چینی همچنان با چالش‌هایی در یافتن خریداران خارجی مواجه هستند. دان وانگ، اقتصاددان مقیم شانگهای، با اشاره به کاهش زیرشاخص صادرات جدید PMI تأکید کرده است که اگر رقم صادرات افزایش یابد، ممکن است این بیشتر ناشی از تغییر در موجودی‌ها باشد. همچنین، صادرکنندگان از کاهش اختلالات ناشی از آب و هوا در ماه سپتامبر بهره‌برداری کرده‌اند و موفق به ارسال سفارشات معوق شدند.

واردات تحت تأثیر ضعف تقاضای داخلی قرار داشت. در ماه گذشته، واردات چین از اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای جنوب شرقی به ترتیب 6.1 درصد و 7.3 درصد کاهش سالانه را نشان داد، در حالی که خرید از ژاپن در حال تجربه رشد است.

واردات نفت خام بزرگ‌ترین واردکننده نفت دنیا نیز 9 درصد کاهش یافته که این امر به ششمین کاهش ماهانه متوالی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل اشاره دارد.

به طور کلی، با توجه به چالش‌هایی که موتور تجارت چین با آن مواجه است، اقتصاددانان به مقامات پکن هشدار داده‌اند که برای رشد پایدار به صادرات وابسته نشوند و خواستار معرفی محرک‌های بیشتر شده‌اند.

تحلیلگران ANZ انتظار دارند که سیاست‌گذاران ترکیبی از اقدامات پولی و سایر راهکارها را برای مقابله با تعرفه‌های بالاتر تحت نظر ترامپ ارائه دهند. ریموند یانگ، اقتصاددان ارشد ANZ برای چین بزرگ، اظهار داشت: “مقامات همچنین احتمالاً برخی اقدامات سیاسی مانند یارانه‌ها یا دسترسی به منابع مالی را برای جبران آثار تعرفه‌ها مدنظر قرار خواهند داد.”

اقدامات تجاری همچنین شامل کمپین‌های ترویج مصرف داخلی و توسعه بازارهای صادراتی جدید در بین کشورهای کمربند و جاده خواهد بود.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه