افزایش قیمت نفت؛ تأثیر تنشهای خاورمیانه بر بازارهای جهانی
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 2 دقیقه
در روز جمعه، قیمت نفت به افزایش خود ادامه داد و با توجه به نگرانیهای جاری درباره تنشهای خاورمیانه، شاهد یک هفته مثبت بود. در ساعت 08:30 به وقت شرق آمریکا (12:30 به وقت گرینویچ)، معاملات آتی نفت برنت با 0.9 درصد افزایش به 75.02 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت آتی نفت خام غرب تگزاس اینترمدیت نیز با 0.9 درصد افزایش به 70.84 دلار در هر بشکه افزایش یافت.
این افزایش قیمت نفت موجب جبران برخی از زیانهای شدید ثبت شده در اوایل ماه اکتبر شد، به طوری که شاخصهای نفت خام در این هفته بیش از 2 درصد رشد کردند. با وجود دادههایی مبنی بر افزایش ذخایر نفت در ایالات متحده فراتر از انتظارات، روند بازیابی قیمت نفت خام تحت تأثیر قرار گرفت که نگرانیها نسبت به کاهش عرضه در بزرگترین مصرفکننده سوخت جهان را نشان میدهد.
علاوه بر این، تقویت دلار نیز تأثیر خود را بر قیمت نفت خام گذاشت. ادامه نگرانیها درباره عدم کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، موجب افزایش تمایل معاملهگران به دلار آمریکا شده است.
در حالی که گمانهزنیها درباره مناقشات خاورمیانه به نوساناتی در بازارها دامن زده است، قیمت نفت به بالاترین حد هفتگی خود معامله میشود. این در شرایطی است که اسرائیل در هفته جاری لفاظیهای تندی علیه ایران انجام داده و مقامات آمریکایی در تلاش برای میانجیگری به منظور برقراری آتشبس، به فعالیتهای خود ادامه میدهند. این تلاشها به ویژه پیش از انتخابات ریاستجمهوری 2024 انجام میشود که ممکن است سیاستهای آینده ایالات متحده در خاورمیانه را تحت تأثیر قرار دهد.
همچنین، نگرانی تجار از تشدید درگیریها به دلیل تعهد اسرائیل به اقدام نظامی علیه ایران، ممکن است بر عرضه نفت از خاورمیانه تأثیر بگذارد.
در سطح جهانی، ضعف اخیر در بازار نفت عمدتاً ناشی از نگرانیها درباره تقاضای چین به عنوان واردکننده اصلی نفت بوده است. اقدامات محرک مالی این کشور موجب امیدواری محدودی در بازار شده است. همچنین، بازرگانان از فقدان جزئیات در خصوص زمان و مقیاس این اقدامات ناامید شدهاند.
کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین قرار است در ماه نوامبر تشکیل جلسه دهد، جایی که احتمالاً سیاستگذاران درباره برنامههای مالی تصمیمگیری خواهند کرد. تشکیل جلسه این کمیته که در ابتدا برای اواخر اکتبر برنامهریزی شده بود، به تعویق افتاده است.
تحلیلگران ING در یادداشتی تصریح کردهاند: “بازار هنوز بین خطرات عرضه ناشی از تنشهای جاری در خاورمیانه و نگرانیهای بلندمدت تقاضا گرفتار شده است. همچنین، چشمانداز تعادل راحت بازار نفت در سال 2025 نیز بر روند قیمتها تأثیرگذار خواهد بود.