ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

افزایش قیمت نفت به دلیل تنش‌های خاورمیانه

قیمت نفت به دلیل تنش‌های خاورمیانه افزایش یافت و نگرانی‌های مربوط به داده‌های چین را تحت‌الشعاع قرار داد

 

قیمت نفت در روز چهارشنبه افزایش یافت و از پایین‌ترین سطح خود در ۷ هفته اخیر بازگشت، زیرا ترور یکی از رهبران حماس در ایران تنش‌ها در خاورمیانه را تشدید کرد و نگرانی‌ها در مورد تقاضای ضعیف چین را تحت‌الشعاع قرار داد.

قراردادهای آتی نفت برنت با ۱.۸۰ دلار یا ۲.۲۹ درصد افزایش به ۸۰.۴۳ دلار در هر بشکه تا ساعت ۱۰:۳۸ به وقت گرینویچ رسید، در حالی که قرارداد فعال‌تر اکتبر با ۱.۸۵ دلار افزایش به ۷۹.۹۲ دلار رسید. قراردادهای آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت ایالات متحده با ۲ دلار یا ۲.۶۸ درصد افزایش به ۷۶.۷۳ دلار در هر بشکه رسید.

کاهش ۰.۴ درصدی شاخص دلار ایالات متحده نیز از قیمت‌ها حمایت کرد. دلار ضعیف‌تر می‌تواند تقاضا برای نفت را افزایش دهد زیرا کالاهای قیمت‌گذاری شده به دلار، مانند نفت، برای دارندگان ارزهای دیگر ارزان‌تر می‌شود. یک روز قبل، برنت و WTI هر دو حدود ۱.۴ درصد کاهش یافتند و در پایین‌ترین سطح خود در هفت هفته اخیر بسته شدند.

تنش در خاورمیانه با خبر ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس، در ایران افزایش یافت.

این حادثه یک روز پس از آن رخ داد که دولت اسرائیل ادعا کرد که ارشدترین فرمانده حزب‌الله را در حمله هوایی به بیروت در پاسخ به حمله موشکی روز شنبه به اسرائیل کشته است. جدا از این، ایالات متحده نیز در جدیدترین درگیری در منطقه، حمله‌ای در عراق انجام داد.

گورو شَرما، تحلیلگر مستقل نفت در لندن گفت: “تحولات شبانه و ریسک ژئوپلیتیکی بالا تنها یک فرجه موقتی برای شاخص‌های نفتی فراهم می‌کند. مگر اینکه زیرساخت‌های نفت و گاز هدف قرار گیرند، آخرین افزایش قیمت احتمالاً دوام نخواهد داشت.”

با این حال، برنت و WTI در مسیر ثبت بزرگترین کاهش ماهانه خود از اکتبر ۲۰۲۳ هستند به دلیل نگرانی‌های مداوم در مورد چشم‌انداز تقاضای چین و انتظارات از اینکه اوپک+ به توافق کنونی خود در مورد تولید پایبند خواهد ماند و برخی از کاهش‌های تولید را از اکتبر بازخواهد داشت. وزیران ارشد اوپک+ قرار است روز پنج‌شنبه یک جلسه کمیته نظارتی مشترک وزارتی (JMMC) آنلاین برگزار کنند.

کاهش تقاضای سوخت در چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، نیز بر بازارهای نفت فشار می‌آورد.

فعالیت تولیدی چین در ماه جولای برای سومین ماه کاهش یافت، یک بررسی رسمی از کارخانه‌ها در روز چهارشنبه نشان داد. چارالامبوس پیسوروس، تحلیلگر ارشد سرمایه‌گذاری در کارگزاری XM گفت: “نگرانی‌ها در مورد تقاضای چین همچنان بالا است زیرا PMI‌های امروز کاهش یافتند، با انقباض بیشتر بخش تولید. این نشان می‌دهد که هر گونه افزایش بیشتر به دلیل تشدید تنش‌ها در خاورمیانه ممکن است محدود و کوتاه مدت باشد.”

در ایالات متحده، موجودی‌های نفت خام، بنزین و تقطیرات هفته گذشته کاهش یافت، بر اساس منابع بازار که به ارقام انستیتوی نفت آمریکا در روز سه‌شنبه استناد کردند. داده‌های اداره اطلاعات انرژی قرار است در ساعت ۱۰:۳۰ صبح به وقت شرقی (۱۴:۳۰ به وقت گرینویچ) در روز چهارشنبه منتشر شود.

پیش‌بینی‌ها از ۱۰ تحلیلگر که توسط رویترز مورد بررسی قرار گرفتند نشان داد که انتظار می‌رود موجودی‌های نفت خام در هفته منتهی به ۲۶ جولای ۱.۱ میلیون بشکه کاهش یافته باشد.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار