ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.
افزایش نوسانات در بازار ارز آسیا در پی تعرفه‌های جدید ترامپ؛ رشد دلار نیوزیلند علی‌رغم کاهش نرخ بهره

افزایش نوسانات در بازار ارز آسیا در پی تعرفه‌های جدید ترامپ؛ رشد دلار نیوزیلند علی‌رغم کاهش نرخ بهره

روز چهارشنبه، ارزش بیشتر ارزهای آسیایی با کاهش مواجه شد، هرچند دلار آمریکا تغییر محسوسی نداشت. این کاهش در حالی اتفاق افتاد که سرمایه‌گذاران در حال ارزیابی تهدیدات جدید تعرفه‌ای از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بودند. همزمان، بانک مرکزی نیوزیلند (RBNZ) همان‌طور که انتظار می‌رفت، نرخ بهره را کاهش داد. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.

 

بانک مرکزی نیوزیلند نرخ بهره رسمی (OCR) را ۵۰ واحد پایه کاهش داد و به ۳.۷۵٪ رساند. این سومین کاهش متوالی از این دست بود که با هدف تحریک اقتصاد کم‌رونق این کشور و مقابله با افزایش نرخ بیکاری انجام شد.

این نهاد مالی همچنین احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره در طول سال را مطرح کرد، مشروط بر اینکه شرایط اقتصادی مطابق با پیش‌بینی‌ها پیش برود. نیوزیلند در سال ۲۰۲۴ با رکود مواجه شد و همچنان از نرخ تورم پایین رنج می‌برد. در نتیجه، بانک مرکزی از اوت ۲۰۲۴ تاکنون مجموعاً ۱۷۵ واحد پایه نرخ بهره را کاهش داده است.

هرچند کاهش نرخ بهره معمولاً محرکی برای افزایش هزینه‌کرد و سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، اما نااطمینانی‌های گسترده در اقتصاد جهانی، به‌ویژه در رابطه با سیاست‌های تجاری دولت ترامپ، ممکن است مانع تصمیمات سرمایه‌گذاری کسب‌وکارها شود.

 

افت ارزش ارزهای آسیا به‌دنبال اعلام تعرفه‌های جدید ترامپ

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه اعلام کرد که قصد دارد تعرفه‌هایی در حدود ۲۵٪ بر واردات خودرو، نیمه‌هادی‌ها و داروها اعمال کند. برخی از این تعرفه‌ها قرار است از آوریل اجرایی شوند. این تصمیم بر تنش‌های تجاری جهانی افزود و باعث شد سرمایه‌گذاران از دارایی‌های پرریسک فاصله بگیرند.

ین ژاپن در برابر دلار تغییر محسوسی نداشت، پس از آنکه داده‌ها نشان دادند کسری تجاری ژاپن در ماه ژانویه افزایش یافته است. صادرات این کشور کمتر از حد انتظار رشد کرد، در حالی که واردات از برآوردها فراتر رفت.

تحلیلگران بانک ING اعلام کردند:

داده‌های تجاری ژاپن نشان‌دهنده یک روند بهبود اقتصادی ملایم در این فصل است. اما رشد صادرات با موانع بزرگی روبه‌روست، به‌ویژه تهدید تعرفه‌های آمریکا که چشم‌انداز اقتصادی را تیره کرده است.

 

دلار استرالیا ۰.۱٪ افزایش یافت، یک روز پس از آنکه بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه کاهش داد اما هم‌زمان موضعی نسبتاً سختگیرانه در قبال سیاست‌های آینده خود اتخاذ کرد.

دلار آمریکا روز سه‌شنبه روندی افزایشی داشت اما تغییرات آن محدود بود، زیرا بازارها منتظر انتشار صورتجلسه نشست کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) بودند تا نشانه‌هایی از آینده نرخ بهره آمریکا به دست آورند.

برخی داده‌های اقتصادی اخیر آمریکا و اظهارات مقامات فدرال رزرو احتمال تعویق کاهش نرخ بهره در این کشور را افزایش داده‌اند که می‌تواند دلار را تقویت کرده و فشار بیشتری بر ارزهای آسیایی وارد کند.

 

تغییرات در ارزهای کلیدی آسیا

یوان چین: نرخ داخلی USD/CNY تغییر خاصی نداشت، درحالی‌که نرخ یوان خارجی USD/CNH با ۰.۲٪ افزایش همراه بود.

روپیه اندونزی: USD/IDR با رشد ۰.۶٪ مواجه شد.

روپیه هند: USD/INR با ۰.۱٪ افزایش همراه بود.

وون کره جنوبی: USD/KRW بدون تغییر باقی ماند.

دلار سنگاپور: USD/SGD اندکی افزایش یافت.

 

بازار ارزهای آسیایی همچنان تحت تأثیر سیاست‌های تجاری ایالات متحده و تصمیمات بانک‌های مرکزی منطقه قرار دارد. تعرفه‌های جدید ترامپ بر کالاهای کلیدی باعث افزایش نگرانی‌ها در مورد رشد اقتصادی آسیا شده و فشار مضاعفی بر ارزهای این منطقه وارد کرده است. از سوی دیگر، سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی مانند RBNZ و RBA نشان می‌دهد که اقتصادهای منطقه به دنبال راه‌هایی برای مقابله با رکود و ایجاد رشد پایدار هستند. در این میان، روند سیاست‌های فدرال رزرو آمریکا در ماه‌های آینده می‌تواند نقش کلیدی در تعیین مسیر بازارهای مالی و ارزهای جهانی داشته باشد.

 

جدیدترین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار