افزایش 2.6 درصدی شاخص قیمت مصرف کننده ایالات متحده
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 2 دقیقه
قیمت مصرفکننده در ایالات متحده در ماه اکتبر سال جاری نسبت به سال قبل 2.6 درصد افزایش یافته است.
این اطلاعات که از سوی وزارت کار ارائه شده و به دقت پیش از نشست سیاستگذاری آینده فدرال رزرو مورد توجه قرار خواهد گرفت، نشان میدهد که تورم اصلی ایالات متحده در این ماه با کمی افزایش مواجه بوده است.
شاخص قیمت مصرفکننده، که به عنوان معیار اصلی تغییرات قیمت در بزرگترین اقتصاد جهان شناخته میشود، در ماه گذشته به میزان 2.6 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، در حالی که این رقم در سپتامبر 2.4 درصد بود. همچنین، افزایش ماهانه 0.2 درصدی نیز مشابه تغییرات سپتامبر بوده است.
معیار موسوم به “هسته” که اقلام ناپایدارتری نظیر غذا و سوخت را حذف میکند، نسبت به سال گذشته 3.3 درصد و نسبت به ماه گذشته 0.3 درصد افزایش یافته که این ارقام نیز با آمار سپتامبر مطابقت دارد.
همه آمار منتشر شده با پیشبینیهای اقتصاددانان همخوانی داشته و کتی جونز، استراتژیست ارشد درآمد ثابت در چارلز شواب، اعلام کرده است که این گزارش “هیچ شگفتی” به همراه ندارد.
فدرال رزرو به احتمال زیاد به بررسی این دادهها ادامه خواهد داد تا جهتگیری نرخ بهره را برای باقیمانده سال جاری و تا سال 2025 ارزیابی کند. معاملهگران احتمال 69 درصدی را برای تصمیم بانک مرکزی در افزایش 0.25 واحدی نرخ بهره در نظر گرفتهاند. پس از انتشار دادههای CPI در روز چهارشنبه، ابزار FedWatch متعلق به گروه CME کاهش نرخ در ماه دسامبر را پیشبینی کرده است.
هفته گذشته، فدرال رزرو نرخهای وامدهی را 25 واحد کاهش داد و آن را به محدوده 4.50 تا 4.75 درصد رساند. در این خصوص اعلام شده است که گرچه تورم “تا حدودی” افزایش یافته است، خطرات مرتبط با دستیابی به رشد قیمت پایدار و بازار مشاغل انعطافپذیر “تقریباً در تعادل” قرار دارد.
جروم پاول، رئیس هیئت مدیره فدرال رزرو، اشاره کرده که مقامات همچنین کاهشهای بیشتر نرخ را به وضعیت “خنثی” که نه کمکی به فعالیتهای اقتصادی میکند و نه مانع آن میشود، در نظر خواهند گرفت. تحلیلگران همچنین به گمانهزنی درباره نحوه تنظیم موضع فدرال رزرو در پاسخ به برنامههای سیاست رئیسجمهور منتخب دونالد ترامپ پرداختهاند.