ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

انتقاد چین از تهدید تعرفه ای ترامپ

چین نسبت به تهدید تعرفه‌های اضافی از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، انتقاد کرده و تأکید می‌کند که این اقدام نمی‌تواند مشکلات آمریکا را حل کند. به گفته مقامات چینی، دولت آینده ترامپ تلاش خواهد کرد تا بحران مواد افیونی ایالات متحده را بر گردن چین بیندازد.

ترامپ که در تاریخ 20 ژانویه به مقام خود می‌رسد، به تازگی اعلام کرده است که تعرفه‌ای 10 درصدی بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد تا چین را به اتخاذ اقدامات موثرتر در زمینه قاچاق مواد شیمیایی، که به شدت در تولید مواد مخدر استفاده می‌شود، تحت فشار قرار دهد. وی همچنین در دوران مبارزات انتخاباتی تهدید کرده بود که تعرفه‌های بیش از 60 درصدی نیز ممکن است اجرا شود.

هه یادونگ، سخنگوی وزارت بازرگانی چین، در یک نشست خبری اعلام کرد: «موضع چین در برابر افزایش یکجانبه تعرفه‌ها همواره ثابت بوده است. اعمال تعرفه‌های خودسرانه بر شرکای تجاری نمی‌تواند مشکلات داخلی آمریکا را برطرف کند.» او همچنین بر لزوم رعایت قوانین سازمان تجارت جهانی و همکاری برای ایجاد روابط اقتصادی و تجاری باثبات تأکید کرد.

اظهارات ترامپ به‌عنوان آغاز جنگ تجاری جدیدی تلقی می‌شود که تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند ممکن است از دوره اول ریاست‌جمهوری او، که در آن تعرفه‌هایی بین 7.5 تا 25 درصد اعمال شد و زنجیره‌های تأمین جهانی تحت تأثیر قرار گرفت، وخیم‌تر باشد.

در همین راستا، هوارد لوتنیک، انتخاب ترامپ برای وزارت بازرگانی، در مصاحبه‌ای در ماه اکتبر اظهار کرده بود که «چین به ایالات متحده در زمینه فنتانیل حمله می‌کند» و احتمال وضع تعرفه‌های تا 200 درصد بر کالاهای چینی را مطرح کرد. همچنین، سرمقاله‌های رسانه‌های دولتی چین در هفته جاری هشدار داده‌اند که تعرفه‌های جدید می‌تواند منجر به یک جنگ تجاری مخرب بین دو اقتصاد بزرگ جهان شود.

**DEJA VU**

پس از اینکه رسانه‌های دولتی چین به خاطر “همکاری قوی” از برخی شرکت‌های آمریکایی تمجید کردند، احساس مشابهی از دژاوو ایجاد شد، حسی که تداعی‌گر نحوه پوشش تنش‌های میان ایالات متحده و چین در زمان جنگ تجاری پیشین است.

مدیران شرکت‌های آمریکایی و سرمایه‌گذاران خارجی در آن زمان به دقت اخبار رسانه‌های دولتی چین را رصد می‌کردند تا سیگنال‌هایی از شرکت‌هایی که ممکن است از نظر سیاسی مورد حمایت قرار بگیرند و تحت تأثیر تنش‌ها قرار گیرند، دریافت کنند.

گلوبال تایمز در روز چهارشنبه گذشته به معرفی شرکت‌هایی نظیر اپل، تسلا، استارباکس و HP پرداخت. در این گزارش آمده است: «سیاستمداران آمریکایی باید به تمایل مشخص کسب‌وکارهای آمریکایی برای همکاری در زمینه‌های اقتصادی و تجاری و ضرورت ایجاد محیط‌های سیاسی مناسب برای این شرکت‌ها توجه کنند و به آن احترام بگذارند».

چاینا دیلی همچنین اشاره کرد که مورگان استنلی در ماه مارس موفق به اخذ تأییدیه نظارتی برای گسترش فعالیت‌های خود در چین شده است که این مسئله به‌عنوان دلیلی بر علاقه شرکت‌های مالی خارجی به سرمایه‌گذاری در چین مطرح گردید.

یکی از مدیران آمریکایی مستقر در پکن در مورد جنگ تجاری اول بیان کرد: «هیچ‌کس در زمینه ارتباط مستقیم با سیاست‌ها موفق نبوده است؛ بنابراین تجارت مجبور به تحلیل شرایط و جدا کردن سیگنال‌ها از نویز در رسانه‌های سنتی و اجتماعی شده است». این مقام اجرایی به دلیل محدودیت‌های رسانه‌ای مجاز به معرفی خود نبود.

جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ منجر به ایجاد “فهرست موجودیت غیرقابل اعتماد” شد که شرکت‌های آمریکایی را از واردات، صادرات و سرمایه‌گذاری در چین منع می‌کرد.

در آن زمان، گلوبال تایمز گزارشی منتشر کرد که این فهرست شامل شرکت‌هایی نظیر اپل، سیسکو سیستمز و کوالکام بود. با این حال، چین هرگز اقدام به اجرای این تهدید نکرد و تا به امروز این فهرست تنها شامل شرکت‌های آمریکایی فعال در صادرات تسلیحات به تایوان است.

بو ژنگیوان، یکی از شرکای مستقر در شانگهای در شرکت مشاوره پلنوم، اظهار داشت که انتظار دارد پکن در استفاده از ابزارهایی مانند فهرست موجودیت غیرقابل اعتماد بعد از اعلام رسمی تعرفه‌ها در دوران ترامپ، به‌دلیل وضعیت نامناسب اقتصاد چین، عجله نکند.

اما اگر احساس کند که سیاست‌گذاران آمریکایی به منافع تجاری چین لطمه می‌زنند، این امکان وجود دارد که پکن در آینده اقدامات تلافی‌جویانه انجام دهد.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار