ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

بانک رزرو نیوزیلند(RBNZ)

بانک ذخیره نیوزلند(RBNZ)[1]

در سال ۱۹۳۴ میلادی در میان بحران بزرگ اقتصاد جهانی بانک رزرو نیوزیلند (RBNZ) تأسیس شد. این بانک در ابتدا انحصار انتشار اسکناس را بر عهده داشت که در آن زمان تنها شش بانک تجاری اصلی چنین ویژگی­یی داشتند. بانک رزرو نیوزیلند از ابتدا به عنوان یک نهاد مستقل تأسیس شده بود، اما در سال ۱۹۳۶ به یک موسسه دولتی تبدیل شد. در سال ۱۹۸۹ بانک رزرو نیوزیلند توانست دوباره به یک نهاد مستقل تبدیل گردد. با این حال هنوز هم این بانک به پارلمان این کشور پاسخگو است و موظف است که سالانه سودی را به دولت پرداخت کند.

سیاست­های پولی در نیوزیلند توسط بانک رزرو (RBNZ) تعیین می­شود. کمیته سیاست­های پولی یک کمیته داخلی از مدیران بانکی است که به طور هفتگی سیاست­های پولی را بررسی می­کنند. جلسات تصمیم­گیری در مورد تغییر سیاست­های پولی هشت بار در سال یا تقریباً هر شش هفته یک بار برگزار می­شود. برخلاف اکثر بانک­های مرکزی دیگر، تصمیم برای تغییر نرخ در نهایت بر عهده رئیس بانک است، معاون و کمک معاونان رئیس بانک مرکزی می‌توانند در زمینه سیاست‌های پولی به رئیس مشاوره دهند. توافق­نامه­های فعلی سیاست­های تعیین شده توسط وزیر و رییس بر حفظ ثبات سیاست­ها و جلوگیری از بی­ثباتی بی­مورد در تولید، نرخ بهره و نرخ ارز متمرکز است. ثبات قیمت به حفظ تورم CPI سالانه در 1.5٪ اشاره دارد. اگر RBNZ این هدف را برآورده نکند، دولت توانایی برکناری فرماندار RBNZ را دارد. این اتفاق به ندرت انجام می­شود، اما این یک انگیزه قوی برای RBNZ برای رسیدن به اهداف تورمی است. رایج­ترین ابزاری که RBNZ برای اجرای تغییرات سیاست­های پولی استفاده کرده است به شرح زیر است.

نرخ نقدی رسمی (OCR)[2]

نرخ نقدی رسمی، نرخ تعیین شده توسط RBNZ برای اجرای سیاست­های پولی است. بانک یک شبه پول نقد را با 25 واحد پایه بالاتر از نرخ OCR وام می­دهد و سپرده دریافت می­کند یا سود را با 25 امتیاز پایه کمتر از این نرخ پرداخت می­کند. با کنترل هزینه نقدینگی برای بانک­های تجاری، بانک رزرو نیوزلند می­تواند نرخ بهره ارائه شده به افراد و شرکت­ها را تحت تأثیر قرار دهد. این به طور موثر یک کریدور 50 نقطه ای ایجاد می­کند که نرخ شبانه بین بانکی را محدود می­کند. بنابراین ایده این است که بانک­هایی که وجوه بالاتر از حد بالایی را ارائه می­دهند، افراد کمی را جذب می­کنند، زیرا وجوه را می­توان با هزینه کمتری از بانک رزرو نیوزلند(RBNZ) وام گرفت. همچنین، بانک­هایی که نرخ­های پایین­تر از حد پایین را ارائه می­دهند، افراد کمی را نیز جذب خواهد کرد، زیرا آنها بازده کمتری نسبت به RBNZ ارائه می­دهند. بدین ترتیب نرخ رسمی پول نقد با هدف حفظ ثبات اقتصادی بررسی و دستکاری می­شود.

ساختار بانک رزرو نیوزیلند

بانک رزرو نیوزیلند (Reserve Bank of New Zealand – RBNZ) به عنوان بانک مرکزی این کشور وظایف کلیدی در زمینه سیاست‌های پولی، نظارت مالی، و حفظ ثبات اقتصادی ایفا می‌کند. این بانک ساختاری منعطف و مستقل دارد که به آن امکان می‌دهد تا در راستای اهدافی همچون کنترل تورم، حمایت از اشتغال، و ثبات مالی عمل کند. ساختار RBNZ به گونه‌ای است که با همکاری نهادهای مختلف و اتخاذ سیاست‌های مناسب به پایداری اقتصاد نیوزیلند کمک می‌کند.

  1. هیئت سیاست پولی (Monetary Policy Committee – MPC)

هیئت سیاست پولی، مسئول اصلی تعیین سیاست‌های پولی در بانک رزرو نیوزیلند است. این هیئت وظیفه دارد نرخ بهره رسمی (Official Cash Rate – OCR) و دیگر ابزارهای سیاست پولی را تعیین کند. MPC شامل اعضای داخلی بانک و اعضای مستقل بیرونی است که از سوی دولت منصوب می‌شوند.

  • رئیس هیئت (Governor): رئیس بانک رزرو مسئولیت کلی اجرای سیاست‌های پولی و مالی و هدایت بانک را بر عهده دارد. رئیس فعلی بانک، آدریان اور (Adrian Orr) است (از 2023).
  • اعضای داخلی و خارجی: اعضای هیئت ترکیبی از مدیران ارشد بانک و کارشناسان اقتصادی مستقل از خارج بانک هستند تا نظرات متنوعی در سیاست‌گذاری‌ها منعکس شود.
  1. هیئت مدیره (Board of Directors)

هیئت مدیره RBNZ به عنوان نهاد نظارتی بر عملکرد رئیس بانک و هیئت سیاست پولی نظارت دارد. این هیئت بیشتر بر عملکرد کلی بانک و رعایت اصول حکمرانی و شفافیت متمرکز است و مسئولیت تصمیمات اجرایی و روزانه را بر عهده ندارد. اعضای هیئت مدیره توسط دولت منصوب می‌شوند و رئیس هیئت را نیز دولت تعیین می‌کند.

  1. دپارتمان‌های کلیدی (Key Departments)

بانک رزرو نیوزیلند شامل چندین دپارتمان تخصصی است که هر کدام وظایف مشخصی را در چارچوب سیاست‌های کلان بانک انجام می‌دهند:

  • دپارتمان سیاست پولی (Monetary Policy Department): وظیفه این دپارتمان بررسی وضعیت اقتصاد کلان، تحلیل داده‌های اقتصادی و توصیه به هیئت سیاست پولی برای تعیین نرخ بهره و دیگر سیاست‌های اقتصادی است.
  • دپارتمان بازارهای مالی (Financial Markets Department): این دپارتمان بر فعالیت‌های بازارهای مالی نظارت دارد و عملیات بازار باز و مدیریت نقدینگی را انجام می‌دهد. همچنین، دپارتمان مسئول نظارت بر عملکرد سیستم‌های پرداخت و تسویه مالی است.
  • دپارتمان ثبات مالی (Financial Stability Department): این دپارتمان نقش کلیدی در حفظ ثبات مالی نیوزیلند ایفا می‌کند و نظارت بر مؤسسات مالی مانند بانک‌ها و شرکت‌های بیمه را بر عهده دارد. این دپارتمان همچنین به تحلیل ریسک‌های سیستماتیک مالی و تنظیم سیاست‌هایی برای مقابله با این ریسک‌ها می‌پردازد.
  • دپارتمان نظارت مالی (Prudential Supervision Department): وظیفه این دپارتمان تنظیم و نظارت بر سیستم مالی، از جمله بانک‌ها، مؤسسات مالی و شرکت‌های بیمه است تا از سلامت و پایداری مالی آنها اطمینان حاصل شود. این دپارتمان با دیگر نهادهای نظارتی مانند FMA (Financial Markets Authority) نیز همکاری می‌کند.
  1. سیاست‌های ارزی و مدیریت ذخایر ارزی (Foreign Exchange and Reserve Management)

بانک رزرو نیوزیلند وظیفه مدیریت ذخایر ارزی کشور را نیز بر عهده دارد. این ذخایر به بانک اجازه می‌دهند که در مواقع ضروری در بازارهای ارز مداخله کرده و ثبات نرخ ارز را حفظ کند. بانک همچنین با اجرای سیاست‌های پولی بر نرخ ارز نیوزیلند تأثیرگذار است.

  1. نقش بانک رزرو در نظارت مالی (Prudential Supervision Role)

بانک رزرو نیوزیلند مسئول نظارت بر عملکرد بانک‌ها، مؤسسات اعتباری، و شرکت‌های بیمه در کشور است. این نظارت شامل ارزیابی ریسک‌های مالی، رعایت استانداردهای سرمایه، و پایش نقدینگی و استحکام مالی این مؤسسات است. هدف اصلی از این نظارت، جلوگیری از بحران‌های مالی و حمایت از ثبات سیستم مالی نیوزیلند است.

  1. تضمین شفافیت و ارتباطات (Transparency and Communication)

یکی از اصول کلیدی بانک رزرو نیوزیلند شفافیت در تصمیم‌گیری‌های سیاست پولی است. بانک به صورت منظم گزارش‌هایی درباره وضعیت اقتصادی، تورم، و سیاست‌های پولی منتشر می‌کند و جلسات خبری برگزار می‌کند تا سیاست‌ها و تصمیمات خود را توضیح دهد. این اقدامات به اعتماد عمومی به بانک کمک می‌کند و باعث کاهش نوسانات غیرضروری در بازارها می‌شود.

  1. دفاتر منطقه‌ای و همکاری با سایر نهادها (Regional Offices and Cooperation)

بانک رزروRBNZ علاوه بر دفتر مرکزی خود در ولینگتون، دارای دفاتر و شعب منطقه‌ای در سراسر کشور نیست، اما همکاری نزدیکی با دیگر نهادهای دولتی و بین‌المللی مانند وزارت دارایی و صندوق بین‌المللی پول(IMF) دارد. این همکاری‌ها به منظور بهبود سیاست‌های اقتصادی و مالی و مدیریت بهتر ریسک‌های بین‌المللی انجام می‌شود.

  1. تصمیم‌گیری و ابزارهای سیاست پولی

ساختار تصمیم‌گیری بانک رزرو نیوزیلند متمرکز بر هیئت سیاست پولی و رئیس بانک است. این بانک از ابزارهای مختلفی برای اعمال سیاست‌های پولی استفاده می‌کند که شامل تعیین نرخ بهره رسمی (OCR)، عملیات بازار باز و مدیریت نقدینگی است.

اهداف سیاست مالی

از طرف دیگر عملیات بازار آزاد برای رسیدن به هدف نقدی استفاده می­شود. هدف نقدی میزان هدفمندی ذخیره­ای است که توسط بانک­های ثبت شده نگهداری می­شود. بانک رزرو نیوزلند(RBNZ ) پیش­بینی نوسانات روزانه در مورد هدف نقدی را تهیه می­کند و سپس با استفاده از این پیش­بینی­ها میزان وجوه تزریق یا برداشت را برای رسیدن به هدف نقدی تعیین می­کند. در زیر، اهداف سیاسی مالی دولت آورده شده که راهنمای اقدامات مالی و پولی را ارائه می­دهد:

  1. هزینه­ها[3]: هزینه­های دولت باید به طور متوسط ​​حدود 35٪ از تولید ناخالص داخلی در سطح مورد استفاده برای محاسبه کمک­های مالی برای هزینه­های آینده صندوق های بازنشستگی نیوزیلند[4] (NZS) باشد. در طول تجمع دارایی­ها برای تأمین هزینه­های NZS در آینده، هزینه­ها به علاوه کمک های مالی حدود 35٪ از تولید ناخالص داخلی خواهد بود. در بلند مدت، هزینه­های برداشت کمتر برای تأمین هزینه های NZS حدود 35٪ از تولید ناخالص داخلی خواهد بود.
  2. عایدی[5]: درآمد کافی را برای رسیدن به هدف تعادل عملیاتی جمع کنید. یک سیستم مالیاتی قوی و گسترده، که درآمد را به روشی منصفانه و کارآمد افزایش می­دهد.
  3. تراز عملیاتی[6]: مازاد عملیاتی به طور متوسط ​​در طول چرخه اقتصادی برای تأمین نیازهای مشارکت در هزینه های آینده NZS و اطمینان از سازگاری با هدف بدهی کافی است.
  4. بدهی[7]: بدهی ناخالص زیر 30٪ از تولید ناخالص داخلی به طور متوسط ​​در چرخه اقتصادی. بدهی خالص، که دارایی­ها را برای تأمین هزینه­های NZS در آینده شامل نمی­شود، به طور متوسط در چرخه اقتصادی زیر 20٪ از تولید ناخالص داخلی.
  5. ارزش خالص[8]: ارزش خالص را افزایش دهید که مطابق با هدف تراز عملیاتی باشد. این امر از طریق جمع آوری دارایی برای تأمین هزینه های NZS در آینده حاصل خواهد شد.

جمعبندی

ساختار بانک رزرو نیوزیلند به گونه‌ای طراحی شده است که انعطاف‌پذیری و استقلال آن در سیاست‌گذاری‌های پولی و مالی را تضمین می‌کند. این ساختار به RBNZ امکان می‌دهد تا با استفاده از هیئت سیاست پولی، دپارتمان‌های تخصصی، و ابزارهای سیاست‌گذاری مناسب، از ثبات اقتصادی و مالی نیوزیلند محافظت کند.

  1. Reserve Bank of New Zealand (RBNZ)
  2. Official Cash Rate (OCR)
  3. Expenses
  4. Future New Zealand Superannuation
  5. Revenue
  6. Operating balance
  7. Debt
  8. Net worth

 

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

8 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار