“بلاکچین سولانا اکنون مقاوم در برابر حملات کوانتومی است”
توسعهدهندگان سولانا اعلام کردهاند که این بلاکچین اکنون مقاوم در برابر حملات کوانتومی است. خزانه Winternitz در Solana بهعنوان یک گزینه اختیاری در دسترس کاربران قرار دارد که به آنها امکان میدهد وجوه خود را با هدف حفظ امنیت در برابر تهدیدات ناشی از رایانههای کوانتومی، در این خزانه ذخیره کنند.
دین لیتل، محقق در حوزه رمزنگاری و دانشمند ارشد در شبکه زئوس، در پستی در تاریخ 3 ژانویه در GitHub توضیح داد که راهحل “Solana Winternitz Vault” از پیادهسازی یک سیستم امضای پیچیده مبتنی بر هش بهره میبرد. این سیستم بهطور خودکار کلیدهای جدیدی را برای هر تراکنش تولید میکند، که موجب سختتر شدن برنامهریزی حملات هماهنگ به مجموعهای خاص از کلیدهای عمومی میشود.
ویژگی مقاوم در برابر کوانتوم سولانا در حال حاضر بهعنوان یک افزونه اختیاری در دسترس است و بهعنوان یک ارتقاء امنیتی در سطح شبکه شناخته نمیشود. این بدان معناست که کاربران باید وجوه خود را در خزانههای Winternitz ذخیره کنند تا از امنیت داراییهای خود در برابر تهدیدات کوانتومی اطمینان حاصل کنند.
سازوکاری که Winternitz Vault پیادهسازی میکند، شامل تولید یک جفت کلید جدید و محاسبه ریشه Merkle از کلید عمومی با استفاده از الگوریتم Keccak256 است. در این فرآیند، یک خزانه تقسیمشده با حسابهای تقسیم و بازپرداخت ایجاد میشود که در آن کاربر امضاهای Winternitz را برای تراکنشهای مالی ایجاد میکند.
این رویکرد جدید میتواند به بسیاری از سرمایهگذاران در حوزه ارزهای دیجیتال اطمینان خاطر بدهد، بهویژه آنهایی که نگران حملات بالقوه به امنیت داراییهای دیجیتال خود هستند. در حالی که برخی نظرات انتقادی وجود دارد، از جمله اظهارنظرهای فرد کروگر که سولانا را “اولین قربانی” تهدیدات کوانتومی توصیف کرده، ویتالیک بوترین، یکی از بنیانگذاران اتریوم، اعتقاد دارد که خطرات ناشی از رایانههای کوانتومی هنوز برای یک دهه واقعی نخواهند بود. او در ماه اکتبر تاکید کرد که ممکن است سالها طول بکشد تا رایانههای کوانتومی به سطحی برسند که تهدیدی جدی برای سیستمهای رمزنگاری شناخته شده باشند.