تاثیر احتمالی ترامپ بر اروپا
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
تاثیر احتمالی ترامپ بر اروپا
احتمال انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده در حال افزایش است، به طوری که بازارهای پیشبینی اکنون 60% شانس پیروزی او در انتخابات نوامبر را تخمین میزنند. با توجه به تحولات اقتصادی و ژئوپلیتیکی قابل توجهی که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ شاهد بودیم، یک دوره دوم احتمالی ترامپ میتواند تاثیرات عمیقی بر اروپا داشته باشد. تحلیلگران گلدمن ساکس به بررسی این تاثیرات پرداختهاند.
سیاستهای تجاری تهاجمی
یکی از تاثیرات فوری انتخاب مجدد ترامپ، بازگشت سیاستهای تجاری تهاجمی خواهد بود. ترامپ قول داده است که 10% تعرفه بر تمام واردات ایالات متحده، از جمله واردات از اروپا، اعمال کند. این امر به احتمال زیاد منجر به افزایش عدم قطعیت در سیاست تجاری خواهد شد، مشابه آنچه در جنگ تجاری 2018-2019 با چین تجربه شد.
“ما یک مدل آماری با استفاده از دادههای ماهانه از سال 1987 را برای نشان دادن اینکه عدم قطعیت بالاتر در سیاست تجاری تمایل به تاثیرات منفی بزرگ و پایدار بر فعالیتهای منطقه یورو دارد، تخمین زدهایم، در حالی که پیامدهای افزایش تعرفههای واقعی کمتر و شناسایی آنها دشوارتر است.”
در جریان جنگ تجاری قبلی، تولیدات صنعتی منطقه یورو حدود 2% کاهش یافت که به کاهش 1% در تولید ناخالص داخلی (GDP) انجامید. اگر ترامپ این تعرفههای جدید را اعمال کند، اتحادیه اروپا احتمالاً تلافی خواهد کرد و تنشهای تجاری افزایش خواهد یافت. تحلیلگران همچنین اشاره میکنند که اقتصادهای اروپایی، به ویژه آلمان، به دلیل وابستگی بالای آنها به تجارت و فعالیتهای صنعتی، به شدت آسیبپذیر خواهند بود. افزایش تعرفهها ممکن است تورم را کمی افزایش دهد، اما تأثیر اصلی کاهش رشد اقتصادی خواهد بود.
دفاع و امنیت
یکی دیگر از مناطق تاثیرگذار، دفاع و امنیت خواهد بود. ترامپ همواره از اعضای ناتو خواسته است که هزینههای دفاعی خود را به 2% تولید ناخالص داخلی افزایش دهند. کشورهای اروپایی در حال حاضر حدود 1.75% از تولید ناخالص داخلی خود را صرف دفاع میکنند، بنابراین برای برآورده کردن خواستههای ترامپ نیاز به افزایش 0.25% از تولید ناخالص داخلی به صورت سالانه است.
علاوه بر این، موضع ترامپ در کاهش حمایت نظامی ایالات متحده از اوکراین میتواند کشورهای اروپایی را مجبور به افزایش هزینههای خود به میزان 0.25% دیگر از تولید ناخالص داخلی کند.
“در حالی که این میتواند باعث افزایش جزئی در رشد شود، سهم بالای واردات در هزینههای نظامی اروپایی به این معنی است که بخش زیادی از این افزایش به نفع اقتصاد ایالات متحده خواهد بود. علاوه بر این، افزایش کسریها میتواند فشار صعودی بر نرخهای بهره بلندمدت در اروپا وارد کند و هر گونه مزایای رشد را جبران کند.”
سیاستهای داخلی ترامپ
سیاستهای داخلی ترامپ، به ویژه کاهش مالیات و مقرراتزدایی، نیز میتواند اثرات جانبی بر اروپا داشته باشد. افزایش تقاضای ایالات متحده ناشی از این سیاستها ممکن است فعالیتهای منطقه یورو را کمی افزایش دهد.
“با این حال، تغییرات بازار مالی که پس از انتخاب ترامپ در سال 2016 مشاهده شد – نرخهای بهره بلندمدت بالاتر، افزایش قیمتهای سهام و دلار قویتر – انتظار میرود این بار تأثیر کمتری داشته باشد.”
“اثر خالص در بازارهای مالی احتمالاً کمتر خواهد بود زیرا انتظار داریم که اثر نرخهای بلندمدت بالاتر با یورو ضعیفتر، مطابق با حرکات پس از انتخابات نوامبر 2016، جبران شود.”
نتیجهگیری
- GDP: سیاستهای ترامپ احتمالاً تولید ناخالص داخلی منطقه یورو را حدود 1% کاهش میدهد.
- تورم: تورم منطقه یورو را حدود 0.1% افزایش میدهد.
- سیاستهای پولی: با توجه به تاثیر بیشتر و پایدارتر بر فعالیتها نسبت به تورم، انتظار میرود انتخاب مجدد ترامپ موردی برای ادامه کاهش نرخهای بهره ECB در سال 2025 ایجاد کند، با مدلهای ساده تیلور که نشان میدهد کاهشهای اضافی به میزان 30-40 واحد پایه لازم است.