تردید شرکت های اروپایی نسبت به تمایل چین برای اصلاح اقتصاد
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 2 دقیقه
گروه لابی تجاری اروپا اعلام کرد که شرکتهای اروپایی در چین نسبت به نیت دولت این کشور برای اصلاحات اقتصادی تردید دارند. روز چهارشنبه، اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که بسیاری از بیش از 1700 شرکت عضو، اکنون با این واقعیت روبرو هستند که چالشهای پیشرو ممکن است به جای “دردهای موقتی”، به ویژگیهای دائمی یک بازار نوظهور تبدیل شوند.
ینس اسکلوند، رئیس اتاق، تصریح کرد: «ما به نقطهای رسیدهایم که سرمایهگذاران عملیات خود را در چین با دقت بیشتری بررسی میکنند، زیرا چالشهای کسبوکار در حال افزایش است و از بازدهی آنها فراتر رفته است.» او افزود که درآمدزایی در بازار چین به شدت دشوار شده است.
بر اساس دادههای کمیسیون اروپا، در سال 2023، جریان سرمایهگذاری مستقیم خارجی اتحادیه اروپا به چین نسبت به سال گذشته 29 درصد کاهش یافته و به 6.4 میلیارد یورو (7.06 میلیارد دلار) رسیده است. همچنین، اتاق بازرگانی اروپا اعلام کرد که حاشیه سود برای حدود دو سوم اعضای آن در چین برابر یا کمتر از میانگین جهانی کاهش یافته است.
این گزارش میافزاید که با توجه به پیشبینیپذیری و امنیت بیشتر بازارهای دیگر، ادامه سرمایهگذاری در سطوح قبلی در چین به سادگی دشوارتر خواهد بود. شرکتهای اروپایی با چالشهای متعددی از جمله رقابت با شرکتهای چینی که یارانههای ناعادلانه دریافت میکنند، محیط تجاری بسیار سیاسی و تمرکز شدید بر امنیت ملی مواجه هستند.
نگرانی اصلی این شرکتها کاهش رشد اقتصادی چین است. پس از دوره سوم بهار بینالمللی، سیاستگذاران اعلام کردند که آماده تغییر استراتژی خود به منظور سرمایهگذاری در زیرساختها و حمایت از خانوارها هستند. با این حال، خستگی از وعدههای مکرر در میان شرکتهای اروپایی به یک موضوع رایج تبدیل شده است.
اتاق بازرگانی خاطرنشان کرده است که برنامههای اصلاحی اعلام شده توسط دولت چین در آغاز هزاره جدید، مورد پذیرش شرکتهای خارجی قرار داشت، اما پس از یک دهه تعهدات عمدتاً محقق نشده، سطح تردید در مورد پایبندی چین به اصلاحات در حال افزایش است.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که پکن به اجرای اصلاحات برای ایجاد فضای تجاری مبتنی بر بازار ادامه خواهد داد. اما اقتصاددانان همچنان در انتظار طرحهای مشخصی برای تقویت بازار مصرف 1.4 میلیارد نفری هستند.
این اتاق همچنین بیان کرد که بعید است برنامههای تجاری منجر به افزایش قابل توجهی در تقاضای داخلی شود، چرا که بودجه در نظر گرفته شده برای آن به حدود 210 یوان (29.52 دلار) سرانه رسیده است. اسکلوند تأکید کرد که دولت باید اقدامات لازم را برای تقویت جایگاه چین به عنوان یک مقصد برتر برای سرمایهگذاری مستقیم خارجی اروپا اتخاذ کند.