ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

جهش قیمت نفت به‌دلیل تحریم‌های ایالات متحده بر عرضه چین و هند

قیمت نفت به‌دلیل احتمال تأثیر تحریم‌های ایالات متحده بر عرضه چین و هند، به‌طور قابل‌توجهی افزایش پیدا کرد.

در جلسه معاملاتی روز دوشنبه، قیمت نفت برای سومین روز متوالی و با رسیدن به بالای 80 دلار در هر بشکه، بالاترین مقدار خود را در بیش از چهار ماه گذشته ثبت کرد. این افزایش قیمت ناشی از انتظارات مبنی بر این است که تحریم‌های جدید آمریکا بر صادرات نفت خام روسیه به بازارهای چین و هند تأثیر گذار خواهد بود.

بهای معاملات آتی نفت برنت با 1.14 دلار افزایش معادل 1.43 درصد به 80.90 دلار در هر بشکه رسید و پس از ثبت بالاترین قیمت روزانه 81.49 دلار، که بالاترین حد از 27 اوت به‌شمار می‌آید، قرار گرفت. همچنین قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 1.20 دلار افزایش معادل 1.57 درصد به 77.77 دلار در هر بشکه رسید و بالاترین رقم 78.39 دلار را از 8 اکتبر سال جاری ثبت کرد.

از تاریخ 8 ژانویه، قیمت‌های برنت و WTI بیش از 6 درصد افزایش یافته و این رشد به‌طور خاص پس از اعلام تحریم‌های جدید از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا در روز جمعه، که شامل شرکت‌های اصلی نظیر گازپروم و سورگوتنفتگاز و 183 نفتکش حمل‌کننده نفت روسیه است، نمایان شده است. این تحریم‌ها به‌منظور محدود کردن درآمدهای مالی مسکو برای تأمین مالی جنگ با اوکراین نیز طراحی شده است.

تحلیلگران بر این باورند که با شدت‌یافتن تحریم‌ها، صادرات نفت روسیه آسیب جدی خواهد دید و چین و هند، به‌عنوان بزرگ‌ترین و سومین واردکننده بزرگ نفت جهان، ناچار به تامین نفت خام بیشتری از خاورمیانه، آفریقا و آمریکا خواهند شد. این مهم می‌تواند منجر به افزایش قیمت‌ها و هزینه‌های حمل و نقل گردد.

گروه تحلیلگری گلدمن ساکس در گزارشی پیش‌بینی کرده است که ریسک‌های پیش‌بینی قیمت برنت در کوتاه‌مدت به سمت 70 تا 85 دلار در حال حرکت است. همچنین، تخمین زده می‌شود که نفتکش‌های تحت تحریم در مجموع 1.7 میلیون بشکه در روز نفت را در سال 2024 منتقل می‌کردند که این رقم معادل 25 درصد از صادرات کل نفت روسیه است.

علاوه بر این، انتظارات در خصوص کاهش عرضه نفت سبب شده تا اسپرد ماهانه برنت و WTI به بیشترین میزان کمبود خود از سه‌ماهه سوم سال 2024 برسد. تحلیلگران RBC Capital Markets نیز اعلام کرده‌اند که افزایش تعداد نفتکش‌های تحریم‌شده برای جابجایی نفت خام روسیه می‌تواند به‌عنوان یک مانع لجستیکی عمل کند.

بسیاری از نفتکش‌های ذکرشده در تحریم‌های اخیر به‌منظور حمل نفت به هند و چین استفاده می‌شدند و تغییرات تجاری اخیر، نفت روسیه از اروپا به سمت آسیا متمرکز شده‌ است. هری چیلینگویریان، سرپرست تحقیقات در گروه سرمایه‌گذاری اونیکس، اشاره کرده است که تحریم‌های اخیر OFAC (دفتر کنترل دارایی‌های خارجی ایالات متحده) تأثیرات خاصی بر هند خواهد داشت.

در نهایت، تحلیلگران جی‌پی‌مورگان تأکید کرده‌اند که روسیه با وجود تحریم‌های جدید، همچنان فضایی برای مانور دارد، اما در نهایت به خرید نفتکش‌هایی که تحت تحریم نیستند یا فروش نفت خام با قیمت 60 دلار در هر بشکه یا کمتر نیاز خواهد داشت تا بتواند از بیمه‌های غربی با توجه به سقف قیمتی بهره‌برداری کند.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار