دلار آمریکا به حداکثر 2.5 ماهه خود رسید، ین تحت فشار
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
دلار آمریکا در اوج 2.5 ماهه خود در حال نوسان است، زیرا سرمایهگذاران بر روی کاهش تدریجی نرخهای بهره شرط بندی کرده و به یک رقابت نزدیک در انتخابات ریاست جمهوری توجه دارند. ین همچنان تحت فشار باقی مانده است، چرا که بازده دلار و اوراق خزانهداری ایالات متحده افزایش یافته و به پایینترین حد خود در سه ماه اخیر رسیده است.
دلار آمریکا به مدت سه هفته متوالی افزایش یافته است. این افزایش ناشی از کاهش انتظارات برای کاهش شدید نرخ بهره از سوی فدرال رزرو پس از انتشار دادههای اقتصادی مثبت بوده است.
ابزار CME FedWatch نشان میدهد که در حال حاضر بازارها شانس 91 درصدی برای کاهش نرخ بهره به میزان یک چهارم درصد در ماه نوامبر را پیشبینی میکنند. این در حالی است که یک ماه پیش، سرمایهگذاران برای تعیین اینکه دو یا پنجاه واحد کاهش یابد، دچار تردید بودند.
این چشمانداز کمتر برای فدرال رزرو به افزایش بازدهی اوراق خزانهداری کمک کرده است. بازدهی اوراق 10 ساله به بالاترین حد خود از 26 ژوئیه با رسیدن به 4.222 درصد در روز سهشنبه ثبت شد.
در میان یک تقویم خاص در زمینه دادههای اقتصادی برای روز چهارشنبه، رویداد اصلی انتشار خلاصه کتاب بژ فدرال رزرو از وضعیت اقتصادی خواهد بود.
مت سیمپسون، تحلیلگر ارشد بازار در سیتی ایندکس، بیان کرد که آخرین کتاب بژ به کاهش رشد اقتصادی با ویژگیهای خاص اشاره کرده است، الگویی که احتمالاً در گزارش اکتبر مشاهده خواهد شد. او همچنین افزود با توجه به اینکه دادههای اخیر بهتر از پیشبینیها عمل کردهاند، احتمال غافلگیری افزایشی بیشتر است.
با این وجود، شاخص دلار و بازدهی ایالات متحده فقط افزایشهای مختصری را در روز سهشنبه ثبت کردند که نشان میدهد سرمایهگذاران باید با احتیاط عمل کنند، بهویژه اگر شاهد حرکتی به زیر 4 درصد در نرخ دو ساله باشیم.
شاخص دلار، که واحد پول ایالات متحده را در برابر شش ارز دیگر اندازهگیری میکند، پس از صعود به 104.19، 0.11 درصد افزایش یافت و به 104.18 رسید که بالاترین میزان از 2 اوت است. این شاخص تا کنون بیش از 3 درصد در این ماه رشد داشته است.
با وجود اینکه هفتهها تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری باقی مانده است، سرمایهگذاران در حال ارزیابی ریسک جابهجایی سیاسی در راستای انتخابات جمهوریخواهان هستند، که به طور گستردهای به عنوان سناریوی مطلوب برای دلار آمریکا تلقی میشود.
بر اساس نظرسنجی جدید رویترز/ایپسوس، کامالا هریس، معاون رئیسجمهور از حزب دموکرات، با ۴۶ درصد آرا در مقابل ۴۳ درصد برای دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق جمهوریخواه، پیشی گرفته است.
سیمپسون از سیتی ایندکس اظهار داشت که به نظر میرسد بازارها به احتمال پیروزی ترامپ واکنش نشان دادهاند، اما هنوز زمان کافی برای اعمال تغییرات جدید در قیمتها وجود دارد.
با توجه به اینکه سیاستهای هریس کمتر تورمی ارزیابی میشوند، ممکن است در صورت پیروزی او در انتخابات شاهد کاهش اندکی در قدرت دلار و بازدهی مواجه شویم. افزایش بازدهی اوراق خزانهداری ایالات متحده، ین ژاپن را تحت فشار قرار داده و این ارز به پایینترین سطح سه ماهه خود، یعنی ۱۵۱.۷۲ در برابر دلار آمریکا، رسید.
ژاپن در تاریخ ۲۷ اکتبر انتخابات عمومی برگزار خواهد کرد و نظرسنجیهای اخیر نشاندهنده احتمال از دست رفتن اکثریت حزب حاکم لیبرال دموکرات به همراه شریک ائتلافیاش، کومیتو، است. خطر تشکیل دولت ائتلافی اقلیت، احتمال بیثباتی سیاسی را افزایش داده و این موضوع تلاشهای بانک ژاپن برای کاهش وابستگی به محرکهای پولی را پیچیده میکند.
یورو پس از کاهش به کمترین سطح خود از ۲ آگوست به میزان ۱.۰۷۹۲ دلار، در آخرین معاملات به ۱.۰۷۹۴ دلار رسید. سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا در روز سهشنبه نسبت به خطر کاهش تورم به زیر هدف ۲ درصدی این بانک هشدار دادند.
پوند انگلیس نیز پس از سقوط به کمترین سطح خود از ۱۹ آگوست به میزان ۱.۲۹۴۵ دلار در جلسه قبل، به ۱.۲۹۷۶ دلار رسید.