دلار آمریکا تغییرات قابل توجهی در بازدهی جهانی را تجربه تجربه میکند
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 5 دقیقه
دلار آمریکا تغییرات قابل توجهی در بازدهی جهانی را تجربه کرده است که به تضعیف این ارز منجر شده است. معاملهگران در حال بررسی بهترین استراتژیها برای مقابله با کاهش ارزش دلار هستند و به قدرت نسبی اقتصادهای دیگر جهان توجه دارند.
در سه ماهه سوم سال 2024، شاخص دلار آمریکا با 4.8 درصد کاهش در برابر سبدی از ارزها به بدترین عملکرد سهماهه خود در نزدیک به دو سال گذشته دست یافت. این فشار بر دلار پس از کاهش 50 واحد پایه از سوی فدرال رزرو در ماه گذشته، که نخستین کاهش از سال 2020 بود، افزایش یافته است.
کاهش دلار و ارزهایی که از این روند بهرهمند میشوند، به میزان قابل توجهی به بازدهیهای اقتصادی بستگی دارد. در سالهای گذشته، بازدهی ایالات متحده نسبت به بیشتر اقتصادهای توسعهیافته بالاتر بوده و این امر جذابیت دلار را تقویت کرده است. با این حال، اکنون به نظر میرسد وضعیت تغییر کرده و فدرال رزرو و چندین بانک مرکزی به منظور حمایت از رشد اقتصادی، نرخها را کاهش میدهند. معاملهگرانی که تصور میکنند دلار ضعیفتر خواهد شد، به سوی ارزهایی متمایل شدهاند که انتظار میرود شکاف بازدهی آنها با دلار کاهش یابد.
مطابق دادههای کمیسیون معاملات آتی کالا، شرطبندی خالص روی دلار ضعیفتر به 14.1 میلیارد دلار در بازارهای آتی رسیده است که بالاترین سطح در یک سال اخیر میباشد. با این وجود، مسیر کاهش دلار ممکن است با چالشهایی همراه باشد.
اقتصاد ایالات متحده هنوز قوی است و این موضوع میتواند منجر به محدود شدن میزان کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و در نتیجه، پیچیدهتر شدن چشمانداز کاهش بیشتر دلار شود. همچنین، انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده ممکن است منجر به نوسانات بیشتری در بازارهای ارز شود.
جک مک اینتایر، مدیر پورتفولیوی برند واین گلوبال، گفت: «این به معنای صرفاً فروش دلار و خرید سایر ارزها نیست. باید دقت و گزینش بیشتری داشته باشید». در حالی که شاخص دلار در سال جاری ثابت بوده، نسبت به اوج خود در ماه آوریل حدود 5 درصد کاهش یافته است. این روند کاهش نرخ ارز در برابر چندین ارز دیگر به ویژه با کاستن از بازدهی ایالات متحده در پی انتظار کاهش سیاستهای پولی توسط فدرال رزرو رخ میدهد.
دادههای اقتصادی در روزهای آینده میتواند محرک حرکات بزرگ باشد. برای مثال، تورم منطقه یورو در سپتامبر به زیر 2 درصد سقوط کرده، که این خود ممکن است زمینهساز کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا باشد و به ضعف یورو منجر شود.
از سوی دیگر، دادههای بازار کار ایالات متحده که در روز جمعه منتشر میشود، میتواند به شکلگیری دیدگاهها در مورد میزان کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو برای باقیمانده سال کمک کند.
اگرچه بازارهای آتی پیشبینی کاهش 70 واحد پایهای را دارند، گزارشات قوی میتواند زمینهساز تسهیل سیاستهای معتدلتری باشد. کریستین دری، رئیس استراتژی کلان در Capital Fund Management، بیان کرد: «اگر به سمت یک رکود ملایم در اقتصاد ایالات متحده برویم، بازار، کاهشهای بیشتری را در منحنی پیشبینی میکند و این امر میتواند به تضعیف دلار منجر شود».
پرش آپادیایا، مدیر استراتژی درآمد ثابت و ارز در آموندی ایالات متحده، به دنبال مواردی است که باعث افزایش اختلاف نرخ بهره ناشی از واگرایی در سیاستهای پولی شود. استراتژیهای وی برای دلار ضعیفتر شامل موقعیتهایی در کرون نروژ و دلار استرالیا است. بانک مرکزی نروژ اخیراً نرخ بهره را در بالاترین سطح 16 سال اخیر حفظ کرده است و پیشبینی میشود هرگونه کاهش تا اوایل سال 2025 به تعویق بیفتد. همچنین، بانک مرکزی استرالیا هفته گذشته نرخ بهره را ثابت نگه داشته و کاهش نرخ در کوتاهمدت را غیرمحتمل دانسته است.
آپادیایا به تازگی به یک موقعیت در رئال برزیل پیوسته است. بانک مرکزی برزیل، برخلاف بسیاری از همتایان خود، در ماه گذشته نرخ بهره را افزایش داد تا بتواند با چشمانداز چالشبرانگیز تورم مقابله کند. از ابتدای سال جاری، ارزش ریال برزیل در برابر دلار حدود 10 درصد کاهش یافته است.
تحلیلگران بازار بیان کردند که ین ژاپن ممکن است از سیاستهای متفاوت بانک مرکزی حمایت بیشتری دریافت کند. بانک مرکزی ژاپن در اقدامی قابل توجه از برنامه محرک اقتصادی خود که به مدت ده سال در حال اجرا بود، نرخ بهره را در ماه جولای به 0.25 درصد کاهش داد.
اگرچه بانک مرکزی ژاپن اعلام کرده که نیازی به افزایش سریعتر نرخها ندارد، اما شکاف کمتر بین نرخهای بهره در ژاپن و ایالات متحده باعث افزایش 13 درصدی ارزش ین از پایینترین حد سال 2024 در برابر دلار شده است. دادههای CFTC نشان میدهد که موقعیتهای خالص صعودی روی ارز در برابر دلار به 5.8 میلیارد دلار رسیده است.
ناتسومی ماتسوبا، رئیس تجارت و مدیریت پرتفوی در راسل اینوستمنتز، اظهار داشت: «با شروع کاهش نرخها توسط بانکهای مرکزی در سطح جهانی، ین به عنوان یکی از بزرگترین برندگان در برابر دلار به شمار میرود.»
تجزیه و تحلیلهای ارز بر اساس معیارهایی چون برابری قدرت خرید و نرخهای واقعی ارز مؤثر که توسط BofA Global Research در ماه گذشته منتشر شد، نشاندهنده این است که ین و کرون نروژ در بین ارزهای جهان کمترین ارزشگذاری را دارند. در مقابل، دلار و فرانک سوئیس به عنوان ارزهایی با ارزیابی بیش از حد شناخته میشوند.
با این حال، سرمایهگذاران باید در هر شرایطی با نوسانات احتمالی مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، که برای 5 نوامبر برنامهریزی شده است، روبهرو شوند. بلاتکلیفی در هفتههای پیش از رایگیری میتواند موجب تقویت دلار، به عنوان یک پناهگاه محبوب، شود. بسیاری از سرمایهگذاران همچنین معتقدند که پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه، میتواند ارزش دلار را افزایش دهد.
مک اینتایر برندی واین با اشاره به رویکرد نزولی خود نسبت به دلار آمریکا گفت: «کارت وحشی در پیشبینیهای فعلی ما در مورد ارز، انتخابات ایالات متحده است. به همین دلیل پیشبینیها چالشبرانگیز است.»