دلار در مسیر شکست زنجیره ی سه ماهه خود
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
دلار آمریکا به نزدیکترین سطح خود در بیش از دو ماه گذشته رسید و ین ژاپن به قیمت 150 ین برای هر دلار نزدیک شد. در روز سهشنبه، دلار در برابر ارزهای اصلی به بالاترین نقطه خود دست یافت که به دلیل پیشبینی کاهش متوسط نرخ بهره توسط فدرال رزرو است.
یورو نیز در آستانه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا در روز پنجشنبه به پایینترین سطح خود از روز دوشنبه رسید و به نظر میرسد بانک مرکزی احتمال کاهش مجدد نرخ بهره را مورد بررسی قرار دهد.
دادههای اقتصادی ایالات متحده نشاندهنده انعطافپذیری اقتصاد و کند شدن متوسط فعالیتهاست. همچنین، افزایش نسبی تورم در ماه سپتامبر که کمی بیشتر از حد انتظار بود، معاملهگران را به کاهش شرطبندیها برای کاهش شدید نرخها از سوی فدرال رزرو واداشت.فدرال رزرو در آخرین جلسه خود در سپتامبر، چرخه تسهیلی را با 50 واحد پایه آغاز کرد؛ اما انتظارات بازار به سوی کاهش سرعت این روند تغییر کرده و این امر منجر به تقویت دلار شده است.
تجزیه و تحلیلها نشان میدهد که معاملهگران هماکنون 89 درصد احتمال کاهش 25 واحدی نرخ بهره در ماه نوامبر را پیشبینی کرده و انتظار دارند که در طول سال، نرخ بهره به میزان 45 واحد کاهش یابد.
شاخص دلار که ارزش واحد پول ایالات متحده را در مقابل شش رقیب اندازهگیری میکند، در سطح 103.27 قرار دارد و به میزان کمی کمتر از 103.36، بالاترین سطح ثبتشده از 8 اوت، است. این شاخص به میزان 2.5 درصد افزایش یافته و در مسیر شکستن زنجیره سهماهه باخت خود قرار دارد.
افزایش دلار پس از اظهارات کریستوفر والر، رئیس فدرال رزرو، در روز دوشنبه اتفاق افتاد که خواستار “احتیاط بیشتر” در خصوص کاهش نرخ بهره بر اساس دادههای اقتصادی اخیر شد والر اظهار داشت: «صرف نظر از تحولات کوتاهمدت، پیشبینی من همچنان به کاهش تدریجی نرخ سیاست در سال آینده معطوف است.»
والر به این نکته اشاره کرد که طوفانهای اخیر و حمله به شرکت بوئینگ (NYSE:BA) ممکن است باعث اختلال در بررسی وضعیت بازار کار شود و احتمالاً در اکتبر بیش از 100,000 شغل را حذف کند. دادههای بعدی حقوق و دستمزد غیرکشاورزی (NFP) در اوایل نوامبر منتشر خواهند شد.
کریس وستون، سرپرست تحقیقات در کارگزاری Pepperstone، تصریح کرد: «اکثریت افراد از تأثیر اختلالات اخیر بر نتایج NFP آگاه بودند، اما نظرات والر به ما در تعیین درجه اختلالی که میتوانیم انتظار داشته باشیم، کمک میکند.»
با توجه به این وضعیت، بازار ممکن است در جلسه FOMC نوامبر نتواند کنترل قیمتی کافی داشته باشد. جلسه بعدی فدرال رزرو در تاریخ 6 و 7 نوامبر برگزار میشود. قدرت گرفتن دلار منجر به کاهش ارزش ین شده است، بهویژه پس از تغییر لفاظی کازوئو اوئدا، رئیس بانک مرکزی ژاپن و مخالفت غیرمنتظره نخستوزیر جدید، شیگرو ایشیبا، با افزایش بیشتر نرخ بهره.
این وضعیت سوالاتی را درباره زمان سیاستهای سختگیرانه آینده بانک مرکزی ژاپن مطرح کرده است، بهطوریکه اکثریت اندکی از اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز پیشبینی میکنند که این بانک از افزایش نرخ بهره در سال جاری خودداری خواهد کرد.
آخرین میزان ارزش ین به 149.72 در قبال دلار و در روز دوشنبه به 149.98 رسید که ضعیفترین سطح از 1 اوت به شمار میآید. در این ماه، ین 4 درصد کاهش یافته و فقط یک ماه پیش زیر 140 در هر دلار معامله میشد.
در همین حال، دلار استرالیا با 0.19 درصد کاهش به 0.67135 دلار رسید، در حالی که دلار نیوزیلند با 0.22 درصد کاهش به 0.60835 دلار رسید. همچنین، یورو با 0.15 درصد کاهش به 1.0892 دلار رسید.
یوان چین، اعم از در داخل کشور و فراساحل، روز سهشنبه در برابر دلار به پایینترین سطح در یک ماه گذشته رسید. [CNY/]
استرلینگ نیز آخرین بار با قیمت 1.30525 دلار خریده شد و پیش از انتشار دادههای دستمزد انگلستان، نوساناتی را تجربه کرد که میتواند نشانههایی برای تصمیمگیری بعدی بانک انگلستان (BoE) در جلسه سیاستگذاری ماه آینده ارائه دهد.
انتظارات مبنی بر اینکه تورم مداوم بانک مرکزی را در مسیر کاهش تدریجی نرخ بهره نسبت به همتایان خود—فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا—نگه دارد، باعث تقویت عملکرد بهتری پوند در سال جاری شده بود؛ اما تغییرات اخیر در شرایط، کاهش حدود 2 درصدی آن را در هفتههای اخیر به همراه داشت.