ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

دلار در پایان هفته به بالاترین سطح خود رسید

دلار در پایان هفته به بالاترین سطح خود رسید و ین تحت تأثیر تصمیمات بانک مرکزی ژاپن به وضعیت رو به پایین خود ادامه داد. دلار در روز جمعه به‌ویژه با افزایش قیمت‌ها به اوج دو ساله خود رسید، که این امر ناشی از چشم‌انداز منفی نرخ‌های بهره در ایالات متحده بوده است.

پس از نوسانات شدید در جلسه گذشته که به‌واسطه تقویت کلی دلار آمریکا به وقوع پیوست، بازارها به آرامش نسبی دست یافتند. این وضعیت باعث شد تا برخی ارزها به پایین‌ترین سطح‌های خود برسند؛ از جمله وون کره‌جنوبی که به کمترین میزان در 15 سال گذشته سقوط کرد، و دلار کانادا که به ضعیف‌ترین سطح خود در بیش از چهار سال اخیر رسید. همچنین، دلار استرالیا و نیوزلند نیز به پایین‌ترین سطح خود در دو سال اخیر نزول کردند.

بانک‌های مرکزی از برزیل تا اندونزی نیز روز پنج‌شنبه برای حمایت از ارزهای خود تلاش کردند.

حرکات در بازار آسیا در روز جمعه آرام‌تر بود، اگرچه این امر مانع از کاهش ین به پایین‌ترین سطح پنج‌ماهه 157.93 در هر دلار نشد، زیرا تحت فشار بی‌میلی بانک مرکزی ژاپن برای افزایش بیشتر نرخ‌ها قرار داشت. با این حال، ین برخی از زیان‌های خود را جبران کرد و آخرین بار با 0.3 درصد افزایش به 156.95 در هر دلار معامله شد. مقامات ارشد مالی ژاپن اعلام کردند که دولت از تغییرات اخیر در بازار ارز “هیجان‌زده” است و آماده مداخله در صورت بروز نوسانات قابل توجه است.

بانک مرکزی ژاپن نرخ‌های بهره را در روز پنج‌شنبه بدون تغییر حفظ کرد و رئیس این بانک نسبت به زمان افزایش هزینه‌های استقراض اظهارنظر مبهمی داشت، یک روز بعد از آنکه فدرال رزرو به کاهش احتمالی نرخ‌های بهره در سال آینده اشاره کرد. برخی سرمایه‌گذاران پیش‌بینی می‌کردند که مواضع جنگ‌طلبانه فدرال رزرو به بانک مرکزی ژاپن این امکان را بدهد که نرخ بهره را افزایش دهد یا حداقل به افزایش قریب‌الوقوع آن در ژانویه اشاره کند.

کارول کنگ، استراتژیست ارزی در بانک مشترک‌المنافع استرالیا (OTC:CMWAY)، اظهار داشت: «با توجه به اظهارات دیروز فرماندار (کازوئو) اوئدا، به نظر می‌رسد که بانک ژاپن (BOJ) احتمالا در سال آینده نرخ‌های بهره را به تدریج افزایش خواهد داد. پیش‌بینی‌های فعلی نشان می‌دهد که افزایش بعدی احتمالاً در مارس صورت خواهد گرفت، اما نمی‌توانم ژانویه را به کلی رد کنم.»

او افزود: «جهت حرکت دلار در برابر ین ژاپن قطعاً صعودی است.»

داده‌های منتشر شده روز جمعه نشان داد که تورم اصلی در ژاپن در ماه نوامبر تحت تأثیر افزایش هزینه‌های غذا و سوخت، شتاب گرفته است.

پوند نیز به پایین‌ترین سطح یک ماهه خود، یعنی 1.2475 دلار، سقوط کرد و در آخرین معاملات با کاهش 0.1 درصدی به 1.2489 دلار رسید.

سیاستگذاران بانک مرکزی انگلیس (BoE) روز پنجشنبه در جلسه‌ای با رای 6 به 3 به حفظ نرخ‌های بهره رای دادند، اختلاف نظرهایی در خصوص واکنش به کندی اقتصاد، که همچنان تحت فشارهای تورمی قرار دارد، وجود داشت.

این تصمیم بیش از انتظار بازارها بود و به گونه‌ای تفسیر شد که معامله‌گران اکنون کاهش نرخ‌ها در حدود 53 نقطه پایه برای سال 2025 را پیش‌بینی می‌کنند، در حالی که این رقم قبل‌تر در حدود 46 واحد بود.

**تسلط دلار**

دلار در مقابل سبدی از ارزها به نرخ 108.53 به بالاترین سطح دو ساله خود رسید و انتظار می‌رود هفته را با افزایش 1.5 درصدی به پایان برساند، چرا که پیش‌بینی می‌شود نرخ‌های بهره آمریکا برای مدت طولانی‌تری بالاتر بماند. در حال حاضر، بازارها کاهش کمتر از 40 نقطه پایه را برای سال 2025 قیمت‌گذاری می‌کنند.

تمرکز حالا بر روی انتشار داده‌های اصلی قیمت PCE – که معیار ترجیحی فدرال رزرو برای تورم محسوب می‌شود – در اواخر روز جمعه است تا سرنخ‌های بیشتری درباره چشم‌انداز اقتصاد ایالات متحده به دست آید. کریس وستون، سرپرست تحقیقات در Pepperstone، گفت: «با توجه به نگرانی فدرال رزرو از ریسک تورم، نتیجه چاپ اصلی PCE ایالات متحده می‌تواند بر دلار و احساسات بازار سهام تأثیر بگذارد.»

یورو نیز به پایین‌ترین سطح یک ماهه خود به 1.03435 دلار کاهش یافت و به دلیل تقویت دلار، چشم‌به‌افت هفتگی 1.5 درصدی داشت.

به همین ترتیب، پوند نیز به سمت کاهش هفتگی 1 درصدی حرکت کرد و ین ژاپن پیش‌بینی می‌شود که در طول هفته بیش از 2 درصد از ارزش خود را از دست بدهد.

دلارهای استرالیا و نیوزلند نیز در روز جمعه تلاش می‌کنند تا از پایین‌ترین سطح دو سال گذشته خود دفاع کنند. دلار نیوزلند با 0.08 درصد کاهش به 0.56265 دلار رسید و هر دو ارز آنتیپودین در مسیر سقوط هفتگی بیش از 2 درصد قرار دارند.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار