
راهنمای فشرده انواع سفارشهای فارکس (درس 8)
راهنمای فشرده انواع سفارشهای فارکس
هنگام معامله در بازار فارکس (یا سایر ابزارهای مالی)، آشنایی با انواع سفارشهای موجود برای انجام معامله بسیار مهم است.شناخت انواع سفارشها، انعطافپذیری و کنترل لازم برای اجرای مؤثر راهبردهای معاملاتی را در اختیار شما قرار میدهد. در این درس، بیایید رایجترین انواع سفارشهایی که از درس قبلی آموختهاید، عملکرد آنها و محاسن و معایب هرکدام را مرور و بررسی کنیم.
سفارش بازار
سفارش بازار نوعی دستور معاملاتی است که بلافاصله با قیمت فعلی بازار انجام میشود. این نوع سفارش تضمین میکند که معامله بهسرعت انجام میشود و در بازارهای پرنوسان[1] بسیار اهمیت دارد.
محاسن:
- انجام سریع سفارش
- احتمال بالای انجام معامله
معایب:
- عدم کنترل بر قیمت انجام سفارش
- افت قیمت (لغزش قیمت)[2] احتمالی
سفارش حددار
سفارش حددار سفارشی برای خرید یا فروش با قیمت مشخصشده یا بهتر از آن است. این نوع سفارش امکان کنترل قیمتی را به شما میدهد که مایلید با آن معامله انجام شود.
محاسن:
- کنترل بر قیمت انجام سفارش
- بدون لغزش و افت قیمت
معایب:
- عدم ضمانت انجام سفارش
- سفارش حددار به صبر و شکیبایی نیاز دارد
سفارش نقطه ورود
سفارش نقطه ورود که به سفارش حد ضرر نیز موسوم است، نوعی سفارش خرید یا فروش پس از رسیدن قیمت به سطح مشخصی است که بهعنوان نقطه قیمتی یا قیمت حد ضرر[3] شناخته میشود. در صورت حرکت بازار برخلاف جهت پیشبینیتان، این نوع سفارش میتواند با خروج خودکار از یک موقعیت معاملاتی، از شما در برابر ضررهای هنگفت محافظت کند.
محاسن:
- مدیریت ریسک
- اجرای خودکار معاملات
معایب:
- عدم کنترل بر قیمت انجام سفارش
- افت یا دیرکرد قیمت احتمالی
سفارش حد ورود[4] (به معامله)
سفارش حد ورود به معامله ترکیبی از ویژگیهای سفارش نقطه ورود و سفارش حددار[5] است. پس از رسیدن به نقطه قیمتی یا قیمت حد ضرر، سفارش به یک سفارش حددار برای خرید یا فروش در حد قیمت تعیینشده یا بهتر از آن تبدیل میشود.
محاسن:
- ترکیب مدیریت ریسک با کنترل قیمت
- قابلیت انجام سفارش با قیمت بهتر
معایب:
- عدم ضمانت انجام معامله
- ثبت سفارش پیچیدهتر
سفارش حد ضرر شناور (پویا)[6]
سفارش حد ضرر شناور نوعی سفارش نقطه ورود است که در جهت قیمت بازار حرکت میکند. این نوع سفارش به شما امکان میدهد تا زمانی که بازار به نفع شما درحرکت است، سود خود را به دست آورید، درحالیکه در صورت معکوس شدن روند بازار همچنان از شما محافظت میکند.
محاسن:
- مدیریت ریسک پویا
- دستیابی به سود
معایب:
- عدم کنترل بر قیمت انجام سفارش
- افت یا لغزش قیمت احتمالی
سفارش معتبر تا زمان لغو[7] (GTC)
سفارش معتبر تا زمان لغو (GTC) سفارشی است که تا زمانی که بهصورت دستی آن را لغو نکنید یا انجام ندهید همچنان فعال میماند. سفارشهای GTC را میتوان با انواع مختلفی از سفارشها مانند سفارشهای حددار و نقطه ورود (یا حد ضرر) استفاده کرد.
محاسن:
- بهرهوری زمانی
- انعطافپذیری
معایب:
- ریسک فراموشی و از یاد بردن سفارش
- این نوع سفارش نیازمند پایش و نظارت است
لغو یک سفارش با سفارشی دیگر[8] (OCO)
لغو یک سفارش با سفارشی دیگر (OCO) متشکل از دو سفارش است که این سفارشها معمولاً سفارش حددار و سفارش نقطه ورود هستند. چنانچه سفارشی انجام شود، سفارش دیگر بهطور خودکار لغو میشود.
محاسن:
- مدیریت همزمان سفارشهای متعدد
- کاهش ریسک
معایب:
- ثبت سفارش پیچیدهتر
- انجام صرفاً یک سفارش
خلاصه
آشنایی با انواع مختلف سفارشهای موجود برای انجام معامله و اجرای مؤثر راهبرد معاملاتی شما ضروری است. هر نوع سفارش دربردارندۀ یک سری مزایا و معایب مختص خود است. با شناخت انواع مختلف این سفارشها، میتوانید کنترل بهتری بر معاملات خود داشته و کارایی کلی معاملات خود را بهبود بخشید.
[1] fast-moving markets
[2] slippage
[3] stop price
[4] Stop limit order
[5] limit order
[7] Good ‘Till Cancelled
[8] One-Cancels-the-Other