رشد قیمت نفت پس از افزایش فعالیتهای تولیدی در چین
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
قیمت نفت پس از افزایش فعالیتهای تولیدی در چین در ماه دسامبر رشد کرد، اما پیشبینی میشود که تا پایان سال با کاهش مواجه شود.
در روز سهشنبه، بهای معاملات آتی نفت برنت با 60 سنت یا 0.8 درصد افزایش به 74.59 دلار در هر بشکه رسید و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 62 سنت یا 0.9 درصد افزایش به 71.61 دلار در هر بشکه رسید. با این حال، در سال جاری، قیمت نفت برنت 3.2 درصد و WTI 0.1 درصد کاهش یافته است.
طبق گزارش نظرسنجی رسمی، فعالیتهای تولیدی چین برای سومین ماه متوالی در دسامبر افزایش یافته، هرچند با ریتمی کندتر، که نشاندهنده بهبود وضعیت اقتصادی چین است. همچنین، گزارشی از رویترز حاکی از آن است که مقامات چینی به منظور احیای رشد، تصمیم به انتشار 3 تریلیون یوان (411 میلیارد دلار) اوراق خزانه ویژه در سال 2025 گرفتهاند.
با این حال، چشمانداز تقاضا در چین باعث شد تا سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و آژانس بینالمللی انرژی (IEA) پیشبینیهای خود را درباره تقاضای نفت در سال 2025 کاهش دهند. اوپک همچنین برنامه افزایش تولید خود را به دلیل کاهش قیمتها به تعویق انداخته است. پیشبینی میشود عرضه جهانی نفت در سال 2025 از تقاضا فراتر برود، حتی با وجود کاهش تولید اوپک پلاس، به دلیل افزایش تولید در ایالات متحده و سایر کشورها.
با وجود چشمانداز ضعیف تقاضای بلندمدت، قیمتها ممکن است از کاهش کوتاهمدت ذخایر نفت خام آمریکا حمایت شوند، که بهنظر میرسد در هفته گذشته حدود 3 میلیون بشکه کاهش یافته باشد. هر دو نوع نفت برنت و WTI از کاهش ذخایر نفت خام ایالات متحده در هفته منتهی به 20 دسامبر که ناشی از افزایش فعالیت پالایشگاهها و افزایش تقاضا در فصل تعطیلات بود، تقویت شدند.
سرمایهگذاران همچنین در سال آینده به دنبال روند نرخهای فدرال رزرو خواهند بود، زیرا پیشبینیها از کاهش تنها دو نرخ در مقایسه با چهار کاهش قبلی به دلیل تورم بالا حکایت دارند. نرخ بهره پایینتر معمولاً به رشد و وامگیری بیشتر کمک کرده و در نتیجه به افزایش تقاضای نفت منجر میشود.
تغییر انتظارها در مورد نرخهای ایالات متحده و تفاوت نرخ بهره بین ایالات متحده و دیگر اقتصادها موجب تقویت دلار شده و بر سایر ارزها تأثیر گذاشته است. در نتیجه، دلار قویتر خرید نفت را برای مصرفکنندگان غیر آمریکایی گرانتر کرده و بر تقاضا تأثیر میگذارد.
همچنین، بازارها خود را برای سیاستهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، در زمینه کاهش مقررات، کاهش مالیات، افزایش تعرفهها و سختگیری در مسائل مهاجرت آماده میکنند که انتظار میرود هم به رشد و هم به افزایش تورم کمک کند، و در نهایت باعث تقویت دلار شود.