روند حرکت شاخص های بازار سهام آسیا در سایه ی افزایش تعرفه های ترامپ
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
سهامهای آسیایی بهطور مختلطی در روز سهشنبه به فعالیت خود ادامه دادند؛ سهامهای چینی با افزایش تدریجی تعرفههای آمریکا در دوران دونالد ترامپ رشد کردند، در حالی که کاهش قابل ملاحظهای در سهام ژاپن بر روند عمومی بازار تأثیر گذاشت.
در جلسه قبل، بازارهای آسیایی به شدت تحت فشار قرار گرفتند زیرا سرمایهگذاران پس از انتشار دادههای قوی حقوق و دستمزد در هفته گذشته، ارزیابی مجددی در مورد احتمال کاهش نرخ بهره ایالات متحده انجام دادند.
معاملات آتی شاخصهای سهام ایالات متحده در روز سهشنبه در آسیا با افزایش همراه بود. فعالان بازار اکنون چشمانتظار انتشار آمار تورم کلیدی در پایان این هفته هستند تا بهمنظور ارزیابی چشمانداز نرخ بهره فدرال رزرو، تحلیل کنند. فدرال رزرو در جلسه اخیر خود، موضعی سختگیرانه اتخاذ کرده بود.
افزایش تدریجی سهام چین بهدنبال تصمیمات جدید تعرفهای آمریکا
شاخص شانگهای شنژن CSI 300 چین با افزایش ۲ درصدی همراه بود و شاخص شانگهای کامپوزیت ۱.۸ درصد رشد کرد، در حالیکه شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ نیز با افزایش ۱.۵ درصدی روبهرو شد.
به گزارش بلومبرگ نیوز، اعضای تیم اقتصادی آینده دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، در حال بررسی طرحی برای افزایش تدریجی تعرفهها بهصورت ماهانه هستند. این رویکرد با هدف افزایش قدرت مذاکره و کاهش ریسک تورم، شامل افزایش ماهانه تعرفهها بین ۲ الی ۵ درصد با استفاده از اختیارات قانونی تحت قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بینالمللی میباشد. این پیشنهاد هنوز در مراحل اولیه است و به ترامپ ارائه نشده است، که نشاندهنده ضرورت بررسی بیشتر آن میباشد.
ترامپ وعده داده است که حداقل ۶۰ درصد تعرفه بر صادرات چین اعمال خواهد کرد.
این هفته، تمرکز بر چندین شاخص اقتصادی کلیدی است که نمایی از عملکرد اقتصادی چین در پایان سال ۲۰۲۴ ارائه خواهد کرد. ارقام تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در روز جمعه منتشر میشود و همچنین دادههای تولید صنعتی و ارقام خردهفروشی نیز در همان روز اعلام خواهد گردید.
شاخص Nikkei 225 ژاپن در روز سهشنبه پس از بازگشت از تعطیلات با کاهش ۱.۷ درصدی مواجه شد و شاخص TOPIX نیز ۱.۳ درصد افت کرد.
S&P/ASX 200 استرالیا ۰.۳ درصد افزایش یافت و سرمایهگذاران منتظر انتشار آمار اشتغال دسامبر هستند که روز پنجشنبه منتشر خواهد شد.
KOSPI کره جنوبی نیز به دلیل بحران سیاسی جاری در این کشور، تغییر چندانی نداشت. نظرسنجی رویترز نشان میدهد که انتظار میرود بانک مرکزی کره در روز پنجشنبه نرخ پایه خود را ۲۵ واحد کاهش دهد تا از اقتصاد در حال رکود کره جنوبی در شرایط افزایش عدماطمینان سیاسی حمایت کند.
در سایر نقاط آسیا، شاخص PSEi Composite فیلیپین ۰.۷ درصد کاهش و شاخص Straits Times سنگاپور نیز افت کرد. معاملات آتی Nifty 50 هند در روز سهشنبه نوسان خاصی نشان نداد.
سهامهای آسیایی بهطور فزایندهای با فشار نزولی ناشی از چشمانداز کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در سال ۲۰۲۵ مواجه هستند. فدرال رزرو در سال ۲۰۲۴ نرخهای بهره را ۱۰۰ واحد کاهش داد، اما مواجهه با تورم بالا و مقاومتی بودن اقتصاد، نشان میدهد که کاهشهای بعدی کمتر از حد انتظار خواهد بود.
طبق ابزار FedWatch، بازارها اکنون تنها یک کاهش نرخ در سال جاری را پیشبینی میکنند، که نسبت به پیشبینی قبلی برای چهار کاهش قبل از نشست دسامبر فدرال رزرو، یک تعدیل شدید بهحساب میآید.