ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

رکود شاخص های سهام آسیایی در پی تنش‌های فزاینده فدرال رزرو

رکود در شاخص های سهام آسیایی در پی تنش‌های فزاینده فدرال رزرو؛ عملکرد مثبت سهام ژاپن با انتشار داده‌های قوی CPI

اکثر سهام آسیایی در روز جمعه با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شدند و این روند نزولی در طول هفته شدت یافت. این امر ناشی از دورنمای کاهش آهسته‌تر نرخ‌های بهره در ایالات متحده بود که موجب تضعیف تمایل سرمایه‌گذاران به ریسک‌پذیری شد.

در مقابل، بازارهای مالی ژاپن عملکردی بهتر از سایر بازارهای منطقه‌ای داشتند. این روند مثبت علی‌رغم انتشار داده‌های قوی‌تر از حد انتظار در زمینه تورم مصرف‌کننده، که احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن (BOJ) را برجسته می‌کرد، ادامه یافت. با این حال، اظهار نظرهای BOJ در روز پنجشنبه نشان داد که افزایش نرخ‌ها به احتمال زیاد دیرتر از موعد پیش‌بینی شده انجام خواهد شد.

بازارهای آسیایی همچنین به سیگنال‌های ملایم از بازار وال استریت واکنش نشان دادند. پس از آنکه فدرال رزرو خبر از کاهش تدریجی نرخ بهره در سال 2025 را اعلام کرد، سهام ایالات متحده از بالاترین رکورد خود فاصله گرفت. معاملات آتی وال استریت در ساعات ابتدایی معاملات آسیایی، به دنبال رد لایحه‌ای که به هزینه‌های تحت حمایت دونالد ترامپ مربوط می‌شد، کاهش بیشتری را تجربه کرد. این لایحه توسط مجلس نمایندگان رد شده و خطر تعطیلی دولت را در پی داشت.

شاخص‌های ژاپنی به ویژه در این شرایط رشد کردند. شاخص‌های Nikkei 225 و TOPIX، هر یک به میزان حدود 0.2 درصد افزایش یافتند و عملکرد بهتری نسبت به همتایان منطقه‌ای خود داشتند. با این حال، پیش‌بینی می‌شود که هر دو شاخص در طول هفته بین 1 تا 1.4 درصد کاهش را تجربه کنند.

در ماه نوامبر، نرخ تورم شاخص قیمت مصرف‌کننده در ژاپن بالاتر از حد انتظار بوده و نرخ تورم اصلی نیز فراتر از هدف سالانه ۲ درصدی BOJ قرار گرفت. این داده‌ها، احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی را تقویت کرد.

در جلسه روز پنجشنبه، بانک مرکزی نرخ بهره را ثابت نگه داشته و به احتیاط در خصوص چشم‌انداز اقتصادی ژاپن و تأثیر سیاست‌های ایالات متحده بر اقتصاد جهانی اشاره کرد.

کازوئو اوئدا، فرماندار BOJ، برنامه‌های این بانک برای افزایش نرخ‌های بهره را تأیید کرد، هرچند که زمان‌بندی مشخصی برای این افزایش ارائه نشد. اظهارات او درباره رصد مذاکرات دستمزد بهاره به عنوان منبعی برای تحلیل بیشتر در زمینه رشد دستمزدها نشان‌دهنده احتمال افزایش نرخ‌ها در اواخر سال 2025 است، که این سناریو در کوتاه‌مدت برای سهام ژاپن امیدوارکننده به نظر می‌رسد.

سهام چین در وضعیت ثابتی قرار دارد، بانک خلق چین نرخ معیار را بدون تغییر نگه می‌دارد.

شاخص‌های CSI 300 و شانگهای کامپوزیت چین در پایان روز جمعه با رشد ملایمی روبرو شدند و در هفته جاری بهترین عملکرد را در آسیا به ثبت رساندند و زیان کمتری نسبت به همتایان منطقه‌ای خود تجربه کردند. شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ نیز با افزایش 0.1 درصدی مواجه شد، در حالی که پیش‌بینی می‌شد در این هفته 1 درصد کاهش یابد.

کاهش زیان‌ها در بازارهای چین به افزایش اعتماد به سرمایه‌گذاران نسبت به برنامه‌های مالی پکن برای تقویت رشد اقتصادی در سال 2025 مرتبط است، در شرایطی که نشانه‌های ضعف در بزرگ‌ترین اقتصاد آسیا همچنان برقرار است. بانک خلق چین در روز جمعه نرخ اولیه وام معیار خود را بدون تغییر باقی گذاشت، که نشان‌دهنده فرصت محدود آن برای کاهش بیشتر نرخ‌ها در شرایط بی‌سابقه است.

ضعف یوان، توانایی بانک مرکزی برای کاهش بیشتر نرخ‌ها را محدود کرده و تاکنون اقدامات تسهیل‌کننده پولی تنها حمایت محدودی از اقتصاد چین داشته است. انتظار می‌رود پکن در سال 2025 به منظور حمایت از رشد اقتصادی، هزینه‌های مالی خود را افزایش دهد و گزارش اخیر رویترز نشان می‌دهد که این کشور کسری بودجه خود را به 4 درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش خواهد داد.

بازارهای آسیایی تحت تأثیر سیگنال‌های جنگ‌طلبانه فدرال رزرو

بازارهای آسیایی در روز جمعه به طور کلی با کاهش مواجه شدند، چرا که در این هفته تحت تأثیر سیگنال‌های جنگ‌طلبانه فدرال رزرو، با افت همراه بودند. نرخ‌های نسبتاً بالاتر ایالات متحده موجب کاهش جذابیت دارایی‌های ریسک‌محور شده است.

شاخص ASX 200 استرالیا با افت 1.3 درصدی مواجه شد، که تحت فشار کاهش 3.7 درصدی در سهام Wesfarmers Ltd (ASX:WES) بوده است. این کنگلومرا اعلام کرده که بازوی تأمین گاز صنعتی خود را به واحدی از شرکت Taiyo Nippon Sanso ژاپن (TYO:4091) به بهای 770 میلیون دلار استرالیا (480.33 میلیون دلار آمریکا) خواهد فروخت.

به نظر می‌رسد شاخص ASX 200 در این هفته نزدیک به 3 درصد کاهش داشته باشد، چرا که به دلیل کاهش اشتهای ریسک، از بالاترین رکورد خود افت کرده است.

شاخص KOSPI کره جنوبی 1.3 درصد کاهش را تجربه کرد و با افت 3.5 درصدی، بدترین عملکرد را در آسیا در این هفته به ثبت رساند. افزایش نااطمینانی سیاسی در این کشور، سرمایه‌گذاران را نسبت به بازارهای محلی دلسرد کرده است و ضررهای قابل توجه در تولیدکنندگان تراشه‌های محلی نیز تأثیرگذار بوده است.

معاملات آتی شاخص Nifty 50 هند به باز شدن ضعیف آن اشاره دارد و این شاخص در این هفته 2.3 درصد کاهش یافته است.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار