سقوط سهام آسیایی در سایه نوسانات نرخ بهره
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
بسیاری از بازارهای آسیایی در روز سهشنبه با کاهش قابل توجهی مواجه شدند و این روند به دنبال ضعف شب گذشته در وال استریت بود، چرا که قوت بازار کار ایالات متحده موجب حفظ نرخهای بهره در سطوح بالا گردید.
در مقابل، بازارهای چین به شکل قابل ملاحظهای عمل کرد و پس از از سرگیری تجارت پس از یکهفته تعطیلی، به شدت افزایش یافت. این تغییر ناشی از واکنش مثبت سرمایهگذاران به تدابیر حمایتی اعلام شده از سوی پکن بود.
علاوه بر چین، سایر بازارهای آسیایی نیز به روند ضعیف وال استریت پیوستند که به دلیل امیدهای کم به کاهش نرخ بهره در ماه نوامبر، با ریزش قابل توجهی مواجه شدند. معاملات آتی شاخص سهام ایالات متحده نیز در هنگام تجارت آسیایی کاهش یافت.
سهامهای فناوری در این روز دچار بیشترین کاهش شدند و این روند تحت تأثیر برخی نگرانیهای مقرراتی و نظرات منفی تحلیلگران که به عدم اطمینان در خصوص همتایان آمریکایی خود اشاره داشت، قرار گرفت.
بازارهای چین با اقدامات حمایتی رو به رشد هستند
شاخصهای شانگهای شنژن CSI 300 و Shanghai Composite بهطور چشمگیری از 6 تا 8 درصد افزایش یافتند. تجارت پس از تعطیلات هفته طلایی، به دنبال خریدهای سرمایهگذاران به خاطر اقداماتی که پکن بهمنظور تقویت رشد اقتصادی اعلام کرده بود، دوباره شروع شد.
مقامات چینی قرار است در جلسهای که اواخر روز سهشنبه برگزار میشود، نحوه اجرای اقدامات حمایتی بیشتر را تشریح کنند. قبل از این تعطیلات، دولت چین اقدامات مشوقی از جمله کاهش نرخ بهره و الزامات ذخیره کمتر برای بانکها و تسهیل قوانین بازار دارایی را اعلام کرده بود.
با توجه به اینکه شاخصهای مهم این کشور در سپتامبر به پایینترین سطح خود در هفت ماه گذشته سقوط کردند، خرید در بازار چین به دلیل قیمتهای مقرون به صرفه نیز انجام شده است. اما سرمایهگذاران همچنان منتظر مشاهده اقدامات حمایتی بیشتری، بهویژه اقدامات مالی هدفمند، هستند.
سقوط سهام آسیایی در میان ابهامات مرتبط با نرخ بهره و ضررهای فناوری
غیر از چین، بازارهای آسیایی دیگر نیز در روز سهشنبه تحت تأثیر ضعف شبانه وال استریت قرار گرفتند. در روز دوشنبه، سهام ایالات متحده به دلیل نشانههای نیرومندی در بازار کار، که از دادههای قوی حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ناشی میشود، با افت مواجه شدند.
افت سهام عمدتاً بر روی بخش فناوری متمرکز بود؛ به ویژه پس از کاهش ارزش سه شرکت بزرگ آمریکایی شامل Alphabet Inc، Apple Inc و Amazon.com Inc در روز دوشنبه. شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ در روز سهشنبه با افزایش قابل توجهی به بالاترین سطح یک ساله خود دست یافت که ناشی از خوشبینی نسبت به اقدامات حمایتی از سوی چین بود.
در ژاپن، شاخص Nikkei 225 با 1.2 درصد کاهش و شاخص TOPIX با 1.1 درصد کاهش مواجه شدند. دادهها نشان داد که رشد دستمزدها در ماه آگوست کاهش داشته، اما میزان هزینهکرد خانوارهای ژاپنی همچنان قدرتمند است و ممکن است بر انتظارات تورمی تأثیر بگذارد.
در کره جنوبی، شاخص KOSPI با کاهش 0.7 درصدی مواجه شد که عمدتاً به دلیل کاهش 1.5 درصدی در ارزش سهام Samsung Electronics بود؛ این شرکت پیشبینی کرد که سودش در سهماهه سوم کمتر از حد انتظار خواهد بود. همچنین، رقیب سامسونگ، SK Hynix، نیز بیش از 2 درصد کاهش یافت.
ضررهای شاخص ASX 200 استرالیا به دلیل خوشبینی نسبت به چین محدودگردید، بهخصوص با توجه به وابستگی قوی این کشور به تجارت با بزرگترین اقتصاد آسیا. دادههای جداگانه همچنین نشان داد که احساسات مصرفکنندگان استرالیایی در ماه اکتبر بهبود یافته است.