ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

سقوط نفت خام پس از رالی ،توجه به تنش‌های لیبی و خاورمیانه

پس از سه روز افزایش متوالی قیمت نفت خام که ناشی از اختلالات عرضه در لیبی و تشدید تنش‌ها در خاورمیانه بود، قیمت آتی این محصول کاهش یافته است. با وجود این کاهش در روز سه‌شنبه، چشم‌انداز بازار نفت همچنان صعودی به نظر می‌رسد و تحولات در لیبی و خاورمیانه به عنوان عوامل کلیدی در نظر گرفته می‌شود.

تولید نفت در لیبی به دلیل ناپایداری‌های سیاسی با خطرات جدی روبرو است، به طوری که اختلافات سیاسی ممکن است منجر به توقف تولید ۱.۱۷ میلیون بشکه در روز شود. در همین حال، تنش‌های موجود در خاورمیانه به ویژه درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله نگرانی‌ها درخصوص اختلالات گسترده‌تر در عرضه جهانی نفت را افزایش داده است.

قیمت نفت در روز سه‌شنبه به دنبال سه روز افزایش متوالی، با کاهش مواجه شد. معاملات آتی نفت خام سبک به ۷۶.۷۱ دلار با کاهش ۰.۷۱ دلار یا ۰.۹۲ درصد رسید. اگرچه قیمت نفت پس از عبور از میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در جمعه گذشته، به نزدیک میانگین متحرک ۵۰ روزه رسید، این کاهش نشان‌دهنده توقفی موقت در روند اخیر است.

درحالی‌که تولید نفت لیبی در معرض خطر قرار دارد، اظهارات دولتی درباره تعطیلی میادین نفتی که مجموع تولید این کشور را به عهده دارند، بر نگرانی‌ها افزوده است. بازار در حال حاضر در شرایط بلاتکلیفی به سر می‌برد، زیرا هنوز هیچ تأیید رسمی از سوی شرکت ملی نفت لیبی یا دولت بین‌المللی مستقر در طرابلس ارائه نشده است.

علاوه بر این، بحران‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه به افزایش نگرانی‌ها درباره درگیری‌ها ادامه می‌دهند. پس از کشته شدن یکی از فرماندهان عالی‌رتبه حزب‌الله، تبادل موشکی قابل توجهی به وقوع پیوسته و خطر درگیری‌های بیشتر در این منطقه کلیدی تولیدکننده نفت را افزایش داده است. هرچند که یک مقام ارشد نظامی آمریکایی اشاره کرده که خطر جنگی گسترده کاهش یافته، اما تهدید حملات ایران به اسرائیل همچنان بازار را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

افزایش قیمت‌های اخیر نفت به‌ویژه برای سهام و صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) مرتبط با انرژی سودآور بوده است. صندوق انرژی SPDR (XLE) در روز دوشنبه بیش از ۱ درصد افزایش یافت و ETF خدمات نفتی VanEck (OIH) نیز ۱.۸ درصد رشد کرد. به طور کلی، اعتماد سرمایه‌گذاران به بخش انرژی در پی افزایش قیمت نفت تحت تأثیر نگرانی‌های عرضه به‌وجود آمده است.

چشم‌انداز بازار با وجود کاهش قیمت‌ها در روز سه‌شنبه همچنان صعودی به نظر می‌رسد. در صورت استمرار اختلالات در میادین نفتی لیبی یا تشدید تنش‌های خاورمیانه، ممکن است قیمت‌ها بیشتر افزایش یابد. از سوی دیگر، اگر این ریسک‌ها کاهش یابند یا تقاضا، به‌ویژه از سوی چین، بهبود یابد، قیمت نفت ممکن است تثبیت یا کاهش یابد. سهام و ETF‌های مرتبط با انرژی احتمالاً از افزایش قیمت‌ها بهره‌ خواهند برد، اما معامله‌گران لازم است تحولات ژئوپلیتیکی را به دقت دنبال کنند، زیرا این عوامل می‌توانند در کوتاه‌مدت تأثیر قابل‌توجهی بر روند بازار داشته باشند.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار