شاخص دلار تحت فشار انتشار داده های فدرال رزرو
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
با افزایش تعداد معاملهگران درخصوص بازنگری در نرخهای کاهشی فدرال رزرو، دلار آمریکا با چالشهایی مواجه شده است. پس از بروز نشانههایی از ضعف در بازار کار که میتواند شتاب بیشتری به کاهش نرخهای فدرال رزرو بدهد، دلار از بالاترین سطح دو ماههای که در روز قبل ثبت کرده بود، در برابر همتایان اصلی خود کاهش یافت.
با وجود این، دلار در روز جمعه همچنان در مسیر دستیابی به دومین صعود هفتگی متوالی قرار دارد. دادههای مثبت حقوق و دستمزد ماهانه منتشر شده در هفته گذشته، معاملهگران را ترغیب کرده است تا احتمال کاهش نیم درصدی نرخ بهره در جلسه سیاستگذاری بعدی فدرال رزرو را مدنظر قرار دهند.
بازار نسبت به افزایش روز پنجشنبه در درخواستهای اولیه بیکاری و همچنین افزایش شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) همان روز واکنش نشان داده و این نشان میدهد که ممکن است همچنان نیاز به سیاستهای پولی محدود کننده برای کنترل تورم وجود داشته باشد.
ابزار تحلیل فدرال رزرو (NASDAQ:CME) FedWatch Tool گروه CME در اوایل روز جمعه نشان داد که احتمال کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا در تاریخ 7 نوامبر از 80.3 درصد به 83.3 درصد افزایش یافته است. یک هفته پیش از آن، احتمال کاهش نیم واحدی 32.1 درصد و احتمال کاهش یک چهارم واحدی 67.9 درصد بود.
شاخص دلار که ارز را در برابر شش همتای اصلی خود اندازهگیری میکند، تا ساعت 543 به وقت گرینویچ در 102.89 ثابت ماند، اما از 103.17 در روز پنجشنبه که بالاترین سطح آن از 15 اوت به شمار میرفت، 0.28 درصد کاهش نشان داد. این در حالی است که دلار در هفته گذشته 2.06 درصد افزایش یافته بود.
در حالی که فدرال رزرو در حال تغییر تمرکز خود به سمت اشتغال کامل به دلیل ثبات قیمتهاست، سرمایهگذاران به انتشار شاخص CPI توجه دارند تا تأیید کنند که تورم تحت کنترل است. مایکل براون، استراتژیست ارشد تحقیقاتی در Pepperstone، اظهار داشت که به نظر میرسد بازار در ایجاد تعادل میان اشتغال و تورم به اندازه فدرال رزرو با چالشهایی مواجه است.
براون افزود که دادههای هفتگی درخواستهای بیکاری به دلیل طوفان هلن تحت تأثیر قرار گرفته است و دادههای هفته آینده نیز ممکن است تحت تأثیر طوفان میلتون قرار گیرد که این میتواند خطرات نزولی برای گزارش حقوق و دستمزد ماهانه بعدی به همراه داشته باشد.
بهطور کلی، انتظار میرود که دادههای اقتصادی ایالات متحده در سه ماه آینده با ناپختگیهای فراوانی روبهرو باشد.
نظرات مقامات فدرال رزرو در روز پنجشنبه نشاندهنده اختلاف نظرهایی است. آستن گولزبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو، بیان کرد که “اکثریت قریب به اتفاق” سیاستگذاران انتظار دارند نرخ بهره “به تدریج به میزان قابل توجهی کاهش یابد.” در مقابل، رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، گفت که او “قطعاً آماده است” از کاهش نرخ بهره در ماه نوامبر صرفنظر کند.
شوکی اوموری، استراتژیست ارشد میز ژاپن در میزوهو سکیوریتیز، اظهار کرد: “نوسان قابل توجهی وجود دارد، اما از نظر جهتگیری، دلار در حال حاضر ثبات دارد.” او همچنین اشاره کرد که شرطبندیها برای تسهیل هرچه سریعتر توسط فدرال رزرو ممکن است به آسانی با توجه به دادههای ورودی تغییر کند.
دلار با 0.04 درصد افزایش به 148.64 ین رسید و به بالاترین حد روز پنجشنبه یعنی 149.58 ین رسید، سطحی که آخرین بار از 2 آگوست مشاهده شده بود. اوموری تأکید کرد که حرکت بالای 150 ین در کوتاهمدت بعید است، زیرا “150 واقعاً سطحی است که سیاستگذاران نسبت به آن نگران هستند، زیرا اگر از آن عبور کنند، معاملهگران مجدداً وارد بازار خواهند شد.
یورو، پس از بازگشتگذشت از پایینترین سطح دو ماهه خود در 1.0900 دلار، اندکی کاهش یافته و به 1.0934 دلار رسید.
استرلینگ با کاهشی معادل 0.08 درصد به 1.3050 دلار رسید و به پایینترین سطح 1.3011 دلار در جلسه گذشته بازگشت که ضعیفترین نرخ از 11 سپتامبر به شمار میآید.
دلار استرالیا پس از بازگشت از پایینترین سطح خود از 16 سپتامبر در 0.6702 دلار، در حال حاضر در 0.67395 دلار ثابت مانده است و در مسیر کاهش هفتگی 0.75 درصدی قرار دارد.
قیمت دلار استرالیا در روزهای اخیر تحت تأثیر تغییرات انتظارات محرک اقتصادی در بزرگترین شریک تجاری این کشور، چین، نوسان داشته است. وزارت دارایی چین قرار است روز شنبه کنفرانس خبری را درباره سیاستهای مالی برگزار کند.
دلار نیوزیلند پس از کاهش به 0.6050 دلار در روز پنجشنبه، برای اولین بار از 19 آگوست، با 0.11 درصد افزایش به 0.6101 دلار رسید؛ هرچند که در هفته جاری 1.06 درصد کاهش را تجربه کرده است، چرا که بانک مرکزی در روز چهارشنبه نرخها را نیم واحد کاهش داد و به کاهش احتمالی بیشتری در آینده اشاره کرد.