
شاخص هانگ سنگ به بالاترین سطح خود رسید
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 5 دقیقه
شاخص هانگ سنگ با افزایش قابل توجهی روبرو شده است و به بالاترین سطح خود رسید، در حالی که عملکرد نیک کی در مواجهه با کاهش پیشبینیهای بانک مرکزی ژاپن کاهش یافته است – خلاصه هفتگی
بازارهای سهام ایالات متحده در هفته منتهی به 29 نوامبر، با توجه به دادههای مثبت اقتصادی، افزایش یافتند. میانگین صنعتی داو جونز 1.39 درصد رشد کرد و شاخصهای کامپوزیت نزدک و S&P 500 به ترتیب 1.13 درصد و 1.06 درصد افزایش داشتند.
شاخصهای کلیدی اقتصاد ایالات متحده نشاندهنده قدرت اقتصادی این کشور هستند، به ویژه درآمد و هزینههای شخصی که فراتر از انتظارات بوده و نشاندهنده مصرف خصوصی قویتری است. این افزایش مصرف که بیش از 60 درصد از تولید ناخالص داخلی ایالات متحده را تشکیل میدهد، میتواند به تقویت اقتصاد کمک کند.
شرایط مثبت در بازار کار نیز نشانهای از احتمال افزایش هزینههای مصرفکننده است. ادعاهای اولیه بیکاری در پایینترین سطح خود از ماه می 2024 قرار دارند که این موضوع خوشبینی نسبت به هزینههای مصرفکننده را تقویت میکند. با وجود افزایش شاخص قیمت اصلی PCE در اکتبر، شانس کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه دسامبر افزایش یافته و باعث تقاضا برای داراییهای پرریسک شده است.
در عین حال، اظهارات اخیر ترامپ درباره تعرفههای آمریکا بر چین، کانادا و مکزیک، باعث افزایش نگرانیها در بازار شد. آلیسیا گارسیا هررو، اقتصاددان ارشد ناتیکسیس آسیا و اقیانوسیه، به این موضوع اشاره کرد و اظهار داشت که فشار ترامپ برای جدایی ممکن است کنترل صادرات، محدودیت در تجارت علم و فناوری و تلاش برای بازگرداندن سودها را به همراه داشته باشد که ممکن است تأثیر منفی بیشتری نسبت به تعرفهها بر اقتصاد داشته باشد.
چین میتواند برای مقابله با تعرفههای ایالات متحده، از گزینههای کشورهای آسهآن بهرهبرداری کند و تولید خود را به خارج از کشور منتقل کند. همچنین، ممکن است پکن به منظور تقویت اقتصاد داخلی، اقدامات محرک بیشتری را اجرا کند.
تحلیلگران به گمانهزنیها در مورد اقدامات محرک بیشتر از سوی چین توجه کرده و بر کنفرانس کار اقتصادی مرکزی در ماه دسامبر تأکید دارند که انتظار میرود اقداماتی برای افزایش هزینههای مصرفکننده مطرح شود.
گزارشهای اخیر نشان داده است که تعرفههای پایینتر از انتظار از سوی چین و همچنین انتظار برای اقدامات محرک بیشتر به افزایش تقاضا برای سهام هنگ کنگ و چین انجامیده است. طی هفته منتهی به 29 نوامبر، شاخص هانگ سنگ با افزایش 1.01 درصدی روند باخت دو هفتهای خود را معکوس کرد. نگرانی درباره تعرفههای آمریکا با امید به اقدامات محرک از سوی پکن تضعیف شد و املاک و مستغلات و سهام فناوری به رشد هفتگی کمک کردند.
در پایان هفته، شاخص املاک هانگ سنگ با 0.76 درصد و شاخص فناوری هانگ سنگ با 2.53 درصد افزایش یافت. همچنین، غولهای فناوری چون بیدُو و علیبابا به ترتیب 6.07 درصد و 3.66 درصد از زیانهای هفته قبل را جبران کردند. بازارهای سرزمین اصلی نیز بر این اساس افزایش یافته و CSI 300 و شانگهای کامپوزیت به ترتیب 1.32 و 1.81 درصد رشد کردند.
کاهش قیمت طلا در پی کاهش تنشهای ژئوپلیتیکی
بازارهای کالا در هفته گذشته به طور ترکیبی عمل کردند. قیمت سنگ آهن به دلیل خوشبینی نسبت به چشمانداز اقتصادی چین، با افزایش 1.23 درصدی مواجه شد. با این حال، کاهش تنشهای ژئوپلیتیکی منجر به کاهش تقاضا برای طلا شد که 2.41 درصد افت کرده و در پایان هفته به 2650 دلار رسید.
ASX 200 به اوج تاریخی رسید
شاخص ASX 200 استرالیا از روند بازار سهام ایالات متحده پیروی کرد و در هفته منتهی به 29 نوامبر با افزایش 0.51 درصدی به سطح 8,436 واحد رسید، پس از رسیدن به بالاترین سطح تاریخ خود یعنی 8,477 واحد.
گروههای معدنی و فناوری زیانهای بخشهای بانکی، طلا و نفت را جبران کردند.
شاخص کل فناوری S&P/ASX با جهش 3.21 درصدی همراه بود، در حالی که غولهای معدنی همچون BHP Group Ltd. و Rio Tinto Ltd. به ترتیب 1.02 درصد و 0.90 درصد افزایش قیمت داشتند. قیمت بالاتر سنگ آهن، موجب افزایش تقاضا برای سهام این شرکتها شد.
با این حال، بانک ANZ و بانک ملی استرالیا به ترتیب 3.38٪ و 2.42٪ کاهش یافتند. میشل بولاک، فرماندار RBA، نگرانیها درباره احتمال کاهش نرخ بهره در آینده نزدیک را برطرف کرد که بر تقاضای سهام بانکی تأثیر گذاشت. تأخیر در کاهش نرخ RBA میتواند به کاهش تقاضای اعتبار و در نتیجه تضعیف درآمد بانکها منجر شود.
افت شاخص نیکی در پی تقویت ین
در هفته منتهی به 29 نوامبر، شاخص نیکی 0.20 درصد کاهش یافت. آمار تورم توکیو در ماه نوامبر هم به پیشبینیهای مربوط به افزایش نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن در دسامبر دامن زد و موجب تقویت ین ژاپن شد.
نرخ مبادله USD/JPY با کاهش 3.23 درصدی به 149.707 رسید که بر تقاضا برای سهام صادراتی فهرستشده در نیکی تأثیر منفی گذاشت. تقویت ین میتواند عایدی شرکتها از بازارهای خارجی را کاهش داده و به طور بالقوه بر درآمد و قیمت سهام آنها تأثیر منفی بگذارد.
شرکت خودروسازی نیسان (7201) با کاهش 11.67 درصدی در هفته، بزرگترین زیان را تجربه کرد. در حالی که تویوتا موتور (7203) و هوندا موتور (7267) به ترتیب با افت 4.24 درصدی و 5.21 درصدی مواجه شدند.
چشمانداز: تمرکز بر تعرفهها و محرکها
در هفته آینده، اخبار مربوط به تعرفههای ایالات متحده در کانون توجه خواهند بود. سرمایهگذاران همچنین باید به بهروزرسانیهای مربوط به برنامههای محرک اقتصادی از پکن توجه کنند. دادههای PMI بخش خصوصی چین برای ماه نوامبر بر لزوم اتخاذ اقدامات اضافی جهت تقویت اقتصاد تأکید دارند.
PMI تولید NBS از 50.1 در ماه اکتبر به 50.3 در نوامبر افزایش یافت. اما PMI غیر تولیدی کاهش داشت و از 50.2 به 50.0 رسید که نشاندهنده رکود در بخش خدمات است.
CN Wire به تجارت و بازار چین اشاره کرده و خاطرنشان کرد:
با توجه به تقاضای خارجی، شاخص سفارش جدید صادرات 48.1 درصد اعلام شده که اندکی بالاتر از حد قبلی است، اما برای هفتمین ماه متوالی در حالت انقباض باقی مانده است. این امر نشاندهنده ضعف تقاضا برای صادرات در حوزه تجارت کلی است.
تقاضای ضعیف از سوی بازارهای خارجی در آستانه اعمال تعرفههای احتمالی ایالات متحده بر کالاهای چینی همچنان ادامه دارد. با وجود اینکه PMI در محدوده مهم 50 قرار دارد، جلوگیری از انقباض ممکن است به افزایش بازارهای سهام در هنگ کنگ و چین در روز دوشنبه کمک کند.