ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

شتاب رشد اقتصادی عربستان صعودی در 2025

بر اساس نظرسنجی اخیر رویترز از اقتصاددانان، رشد اقتصادی عربستان سعودی در سال آینده به‌واسطه تولید بالاتر نفت، پس از دو سال عملکرد متوسط، تسریع خواهد شد. این نظرسنجی همچنین پیش‌بینی‌های مثبتی برای سایر کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس (GCC) ارائه می‌دهد.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش، که به‌عنوان اوپک پلاس شناخته می‌شوند، از اواخر سال 2022 تولید نفت را محدود کرده‌اند، اما پیش‌بینی می‌شود که تولید خود را در دسامبر افزایش دهند، که می‌تواند به افزایش درآمد شش کشور شورای همکاری خلیج فارس منجر شود.

در نظرسنجی جداگانه رویترز، پیش‌بینی می‌شود که قیمت نفت خام به‌طور کلی ضعیف باقی بماند و به‌طور متوسط 76.75 دلار در هر بشکه در سال آینده باشد که نسبت به حدود 74.8 دلار در حال حاضر افزایش یافته است.

عربستان سعودی، به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام جهان، به‌نظر می‌رسد در حال آماده‌شدن برای کنار گذاشتن هدف غیررسمی خود برای رسیدن به 100 دلار در هر بشکه است. این موضوع به پادشاهی اجازه می‌دهد تا کاهش تولید گذشته را جبران کند و سهم بازار را افزایش دهد که در کنار رشد درآمدهای غیرنفتی، به رشد سریع اقتصادی کمک می‌کند.

نظرسنجی رویترز که بین 9 تا 22 اکتبر از 21 اقتصاددان انجام شده است، پیش‌بینی می‌کند که رشد اقتصاد عربستان سعودی در سال 2025 به 4.4 درصد خواهد رسید که سریع‌ترین رشد در سه سال اخیر خواهد بود و نسبت به 1.3 درصد پیش‌بینی‌شده برای سال جاری افزایش خواهد یافت.

پیش‌بینی می‌شود که اقتصادهای شورای همکاری خلیج فارس در سال آینده به‌طور میانگین 4.1 درصد رشد کنند که این رقم نسبت به 3.7 درصد پیش‌بینی‌شده در نظرسنجی ماه ژوئیه و سریع‌تر از رشد 1.8 درصدی پیش‌بینی‌شده برای سال 2024 خواهد بود.

رالف ویگرت، رئیس بخش اقتصاد MENA در S&P Global Market Intelligence، اظهار کرد: “ما انتظار داریم که اثرات کاهش قیمت نفت و حجم تولید بالاتر تا حد زیادی یکدیگر را خنثی کنند. با توجه به اینکه رشد بر حجم تولید متمرکز است، رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در سال 2025 نسبت به سال 2024 ادامه خواهد داشت و تسریع خواهد شد.

اقتصادهای پیشرفته در منطقه شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر، در حال بررسی راهکارهایی برای کاهش وابستگی به نفت به‌عنوان منبع اصلی درآمد خود هستند. بسیاری از اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی غیرنفتی این کشورها در سال آینده به‌طور چشمگیری با رشد تولید ناخالص داخلی نفت هم‌راستا خواهد بود.

ویگرت اظهار داشت: “با این وجود، درآمدهای نفتی همچنان نقش حیاتی برای هر سه اقتصاد ایفا خواهند کرد. حتی در افق بلندمدت، درآمدهای غیرنفتی نمی‌توانند به‌طور کامل جایگزین درآمدهای نفتی شوند.”

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که اقتصاد امارات متحده عربی در سال آینده با رشد 4.9 درصدی، سریع‌ترین پیشرفت را در منطقه خواهد داشت، در حالی که این رشد در سال 2024 به 3.7 درصد کاهش خواهد یافت. همچنین، پیش‌بینی می‌شود که رشد اقتصادی قطر در سال 2025 به 2.7 درصد برسد.

جیمز سوانستون، اقتصاددان در کپیتال اکونومیکس، بیان کرد: “اقتصاد امارات متحده عربی از نظر رشد اقتصادی در سال 2025 بهترین عملکرد را خواهد داشت. اگر اوپک پلاس به دنبال ایجاد تغییر باشد، امارات متحده عربی به دلیل دو بار افزایش سهمیه تولید نفت پایه خود، سود بیشتری خواهد برد.”

قطر و امارات متحده عربی در تلاش‌های متنوع‌سازی اقتصادی خود پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند و در جهانی که به نقطه اوج تقاضای نفت نزدیک می‌شود، موقعیت بهتری دارند. به‌ویژه، امارات متحده عربی دارای یک اقتصاد غیرنفتی بسیار بزرگ‌تری است و دبی به عنوان یک نمونه، می‌تواند بخش‌های گردشگری و خدمات مالی را تقویت کند و به میزان کمتری به نفت وابسته باشد.

در دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، پیش‌بینی‌های رشد برای بحرین، کویت و عمان به ترتیب 2.8٪، 2.5٪ و 2.8٪ برای سال آینده اعلام شده است، در حالی که این مقادیر برای سال 2024 به ترتیب 2.8٪، -1.3٪ و 1.6٪ بوده است. همچنین، تورم در این منطقه ثابت مانده است و پیش‌بینی‌ها برای سال جاری و سال آینده بین 0.8٪ تا 3.0٪ متغیر خواهد بود.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار