صندوق های تامینی چین تحت تاثیر جهش ناگهانی بازار
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
صندوقهای تامینی چین بهدلیل جهش ناگهانی بازار با چالشهای جدی مواجه شدهاند. افزایش ناگهانی و شدید بازار سهام چین، نقدهای فراوانی را متوجه برخی از بزرگترین صندوقهای تامینی این کشور کرده و این صندوقها را وادار کرده است که به سرعت موقعیتهای فروش خود را پوشش دهند و در نتیجه، متحمل خسارات قابل توجهی در بازار اوراق مشتقه شوند.
صندوقهای مدیریت دارایی مانند Beijing X Asset Management، Techsharpe Quant (پکن) Capital Management و Shenzhen Chengqi Funds، که در اواخر سپتامبر و پس از اعمال چندین اقدام محرک، شاهد احیای یکچهارم ارزش سهام چین در کمتر از یک هفته بودند، بهطور خاص تحت تاثیر قرار گرفتند.
ضرر این صندوقها به موقعیتهای کوتاهمدت در مشتقات شاخص سهام چین مربوط میشود که بهعنوان بخشی از استراتژیهای پوشش ریسک در برابر داراییهای سهام مورد استفاده قرار میگیرند.
خوشبینی بازار به دلیل نشان دادن اراده چین برای اصلاحات اقتصادی، منجر به افزایش شدید قیمتهای آتی شد و این وضعیت باعث شد تا برخی از موقعیتها که نمیتوانستند توسط داراییهای نقدی جبران شوند، زیانده شوند.
استراتژی پیروی از روند شرکت وینتون، که از غولهای صندوقهای تامینی بریتانیا به شمار میرود، نیز بهدلیل تغییرات ناگهانی بازار چین با چالشهایی روبرو شد و این شرکت را مجبور به کاهش سریع شرطبندیهای کاهشیاش کرد.
هو بو، مدیر صندوق در شرکت مدیریت صندوق حرفهای شانگهای، اظهار داشت که تنظیمکنندگان بازار اقدام به محدود کردن صندوقهای کمی مبتنی بر دادهها کرده و همچنین محدودیتهایی را بر روی فروش استقراضی سهام در سال جاری اعمال کردهاند که این امر بازار را مستعد نوسانات شدید کرده است.
وی همچنین تاکید کرد که این مسائل ریسک وابستگی بیش از حد به یک استراتژی خاص در بازار پرنوسان چین را نمایان میکند. هو بو تصریح کرد: «هر استراتژی پس از یک دوره موفقیت ممکن است با چالشهایی مواجه شود. بنابراین سرمایهگذاران باید به تنوع در استراتژیهای سرمایهگذاری روی آورند و مطالعات عمیقتری انجام دهند.»
بر اساس دادههای ارائه شده توسط کارگزاران، صندوق Beijing X که مدیریت بیش از 10 میلیارد یوان (معادل 1.40 میلیارد دلار) را بر عهده دارد، در اواخر سپتامبر با کاهش 5.6 درصدی در استراتژی پوشش ریسک خود مواجه شد. همچنین، صندوق Techsharpe با کاهش 5.2 درصدی و Shenzhen Chengqi Funds نیز با کاهش 4.6 درصدی رو به رو شد.
شاخصی که استراتژیهای «بیطرف بازار» چین را دنبال میکند، در هفته آخر سپتامبر کاهش 4.83 درصدی را تجربه کرد و از آن زمان به سختی توانسته است بهبود یابد. این کاهش، دومین اصلاح بزرگ در تاریخ محسوب میشود و برای محصولاتی که با هدف ارائه بازده مطلق طراحی شدهاند، پدیدهای نادر است.
بازارهای چین از 24 سپتامبر و پس از اعلام مقامات درباره کاهش نرخها و سیاستهای حمایتی به منظور دستیابی به هدف رشد اقتصادی 5 درصدی در سال جاری، در حال تحرک هستند. از آن زمان، شاخص CSI300 به میزان 20 درصد افزایش یافته است.
تیم کائو، مدیر صندوق سرمایهگذاری مستقر در شانگهای، به تحلیل کیفی روی آورده و بیان میکند: «استراتژیهای کمی تنها در یک بازار متعادل مؤثر هستند. در یک بازار بیثبات، تقریباً همه مدلهای کمی کارایی خود را از دست میدهند». وینتون از ارائه هرگونه اظهار نظر خودداری کرده و شرکتهای Beijing X، Techsharpe و Chengqi Funds نیز به درخواست خبرنگاران رویترز برای اظهارنظر پاسخ ندادند.
معاملات آتی شاخص چینی معمولاً با قیمتهای پایینتری نسبت به شاخصهای سهام مرتبط معامله میشوند، به علت کمبود ابزارهای مناسب برای ایجاد موقعیتهای فروش در بازارهای سرزمین اصلی. این تخفیف دائمی به یک حق بیمه تبدیل شد و شوک قابل توجهی به صندوقهای سرمایهگذاری چندمنظوره وارد کرد.
(1 دلار = 7.1226 یوان چین رنمینبی)