ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

طراحی سیستم معاملاتی در 6 مرحله

هدف اصلی این درس، راهنمایی شما در فرآیند طراحی سیستم معاملاتی فارکس است. درحالی‌که طراحی یک سیستم زمان زیادی نمی‌برد، اما آزمایش گسترده آن، زمان‌بر است. پس صبور باشید؛ در بلندمدت، یک سیستم معاملاتی فارکس خوب می‌تواند پتانسیل کسب درآمد زیادی برای شما داشته باشد. با کالج پیپس همراه باشید.

مراحل طراحی سیستم معاملاتی

طراحی سیستم معاملاتی، شامل انتخاب بازه زمانی مناسب، استفاده از اندیکاتورهای شناسایی و تأیید روند، تعیین میزان ریسک قابل تحمل و نقاط ورود و خروج و پایبندی به قوانین سیستم است. آزمایش سیستم در حساب آزمایشی به‌مدت حداقل دو ماه نیز ضروری است تا از کارایی آن در شرایط واقعی بازار اطمینان حاصل شود.

مرحله ۱: تعیین بازه زمانی

اولین چیزی که هنگام ایجاد سیستم خود باید تصمیم بگیرید این است که چه نوع معامله‌گری هستید. معامله‌گر روزانه هستید یا نوسانی؟ آیا علاقه دارید هر روز، هر هفته، هر ماه یا حتی هر سال به نمودارها نگاه کنید؟ چقدر می‌خواهید موقعیت‌های خود را نگه دارید؟ این مسئله تعیین می‌کند که از کدام بازه زمانی برای معامله استفاده کنید. حتی اگر به بازه‌های زمانی متعدد نگاه کنید، این بازه اصلی خواهد بود که هنگام جستجوی سیگنال معامله از آن استفاده می‌کنید.

مرحله ۲: یافتن اندیکاتورهایی که به شناسایی روند جدید کمک می‌کنند

از آنجا که یکی از اهداف ما شناسایی روندها در اسرع وقت است، باید از اندیکاتورهایی استفاده کنیم که بتوانند این کار را انجام دهند. میانگین‌های متحرک، یکی از محبوب‌ترین اندیکاتورهایی هستند که معامله‌گران برای شناسایی روند از آن استفاده می‌کنند. آنها از دو میانگین متحرک (یکی کند و یکی سریع) استفاده می‌کنند و منتظر می‌مانند تا میانگین سریع‌تر از میانگین کندتر عبور کند یا زیر آن قرار گیرد. این اساس سیستمی است که به‌عنوان «تقاطع میانگین متحرک» شناخته می‌شود.

در ساده‌ترین شکل خود، تقاطع میانگین متحرک سریع‌ترین راه برای شناسایی روندهای جدید است. این همچنین ساده‌ترین راه برای تشخیص یک روند جدید است. البته، روش‌های بسیاری برای شناسایی روندها وجود دارند، اما میانگین‌های متحرک یکی از ساده‌ترین‌ روش‌ها هستند.

مرحله ۳: یافتن اندیکاتورهایی که به تأیید روند کمک می‌کنند

هدف دوم ما برای سیستم خود این است که بتوانیم از «نوسانات کاذب» جلوگیری کنیم، به این معنا که نمی‌خواهیم در یک روند کاذب گرفتار شویم. راه انجام این کار این است که مطمئن شویم وقتی سیگنالی برای یک روند جدید می‌بینیم، می‌توانیم آن را با استفاده از اندیکاتورهای دیگر تأیید کنیم. اندیکاتورهای تکنیکال زیادی برای تأیید روندها وجود دارند، مانند MACD، Stochastic و RSI.

با شناخت بیشتر اندیکاتورهای مختلف، اندیکاتورهایی را پیدا خواهید کرد که بیشتر از بقیه مورد پسند شما هستند و می‌توانید آنها را در سیستم خود استفاده کنید.

مرحله ۴: تعریف ریسک

هنگام توسعه سیستم معاملاتی فارکس، بسیار مهم است که مشخص کنید چقدر حاضرید در هر معامله پول از دست بدهید. بسیاری از مردم دوست ندارند درباره ضرر صحبت کنند، اما در واقعیت یک معامله‌گر خوب قبل از فکر کردن به اینکه چقدر می‌تواند برنده شود، به آنچه ممکن است از دست بدهد فکر می‌کند. مقدار ریسکی که مایل به قبول آن هستید با دیگران متفاوت خواهد بود. اما در عین حال ریسک زیادی در یک معامله نکنید. در درس‌های بعدی، بیشتر درباره مدیریت پول خواهید آموخت. مدیریت پول نقش بزرگی در تعیین میزان ریسک شما در یک معامله دارد. یک معامله‌گر باید همیشه ابتدا به احتمال ضرر قبل از فکر کردن به احتمال برد، فکر کند.

مرحله ۵: تعریف ورود و خروج‌ها

پس از تعریف مقدار ریسکی که حاضرید در یک معامله قبول کنید، مرحله بعدی یافتن نقاط ورود و خروج برای به‌دست آوردن بیشترین سود است.

ورودها: برخی افراد دوست دارند به‌محض اینکه همه اندیکاتورهایشان همزمان سیگنال خوبی دادند، وارد معامله شوند، حتی اگر کندل (شمع) هنوز بسته نشده باشد. برخی دیگر ترجیح می‌دهند تا بسته شدن کندل صبر کنند. بعضی از معامله‌گران فارکس معتقدند که بهتر است تا بسته شدن شمع صبر کرد. در بسیاری از موقعیت‌ها که در میان یک شمع قرار داشته و همه اندیکاتورها همخوانی داشته‌اند، با بسته شدن شمع، معامله به‌طور کامل معکوس شده است! این واقعاً بستگی به سبک معاملاتی شما دارد. برخی افراد تهاجمی‌تر از دیگران هستند و در نهایت خواهید فهمید که چه نوع معامله‌گری هستید.

خروج‌ها: برای خروج، چندین گزینه مختلف دارید. یکی از راه‌ها این است که توقف خود را به‌دنبال قیمت حرکت دهید، به این معنا که اگر قیمت به‌مقدار X به نفع شما حرکت کرد، توقف خود را به مقدار X حرکت دهید. راه دیگر برای خروج این است که یک هدف مشخص داشته باشید و هنگامی که قیمت به آن هدف رسید، از آن خارج شوید. نحوه محاسبه هدف به شما بستگی دارد. به‌عنوان مثال، برخی معامله‌گران سطوح حمایت و مقاومت را به‌عنوان اهداف خود انتخاب می‌کنند.

برخی دیگر ترجیح می‌دهند همیشه به‌دنبال همان مقدار پیپ (ریسک ثابت) در هر معامله باشند. هرطور که تصمیم به محاسبه هدف خود می‌گیرید، فقط مطمئن شوید که به آن پایبند هستید. هرگز زودتر از موعد خارج نشوید؛ مهم نیست که چه اتفاقی می‌افتد. به سیستم معاملاتی خود پایبند باشید؛ بالأخره خود شما آن را توسعه داده‌اید. راه دیگر برای خروج این است که مجموعه‌ای از معیارها داشته باشید که هنگامی که برآورده شوند، به شما سیگنال خروج بدهند. به‌عنوان مثال، می‌توانید قاعده‌ای بگذارید که اگر اندیکاتورهای شما در سطح معینی معکوس شدند، از معامله خارج شوید.

مرحله ۶: نوشتن قوانین سیستم و پیروی از آن

این مهم‌ترین مرحله در ایجاد سیستم معاملاتی شماست. شما باید قوانین سیستم معاملاتی خود را بنویسید و همیشه از آنها پیروی کنید. انضباط یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که یک تریدر باید داشته باشد، بنابراین همیشه به‌خاطر داشته باشید که به سیستم خود پایبند باشید. هیچ سیستمی برای شما کار نخواهد کرد، اگر به قوانین آن پایبند نباشید.

طراحی سیستم معاملاتی در 6 مرحله

چگونه سیستم معاملاتی فارکس خود را آزمایش کنیم؟

سریع‌ترین راه برای آزمایش سیستم معاملاتی خود این است که از یک نرم‌افزار نمودار استفاده کنید که به شما امکان می‌دهد نمودار را به عقب برگردانید و آن را کندل به کندل جلو ببرید. با جلو بردن نمودار به این صورت، می‌توانید قوانین سیستم خود را دنبال کرده و بر اساس آنها معامله کنید.

معاملات خود را ثبت کنید و صادقانه نتایج را بررسی کنید. معاملات موفق، شکست‌ها، میانگین موفقیت‌ها و میانگین شناخت‌ها را یادداشت کنید. اگر از نتایج راضی بودید، می‌توانید به مرحله بعدی بروید.

سیستم جدید خود را حداقل به مدت دو ماه در یک حساب آزمایشی به‌صورت زنده امتحان کنید. این کار به شما تجربه واقعی از نحوه عملکرد سیستم در بازارهای واقعی را می‌دهد. پس از دو ماه معامله در حساب آزمایشی، خواهید دید که آیا سیستم شما واقعاً در بازار کارآمد است یا خیر. اگر نتایج خوبی کسب کردید، می‌توانید با اطمینان بیشتری سیستم خود را در حساب واقعی خود استفاده کنید. در این مرحله، باید به سیستم معاملاتی فارکس خود اطمینان کامل داشته باشید و بدون تردید معاملات خود را انجام دهید.

امیدواریم که مراحل طراحی سیستم معاملاتی را به‌خوبی فرا گرفته باشید. تا جلسه‌ای دیگر، خداوند نگهدارتان.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه