ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

فدرال رزرو (FED)

فدرال رزرو

از آنجاییکه اقتصاد ایالات متحده اقتصاد برتر جهان به شمار میرود و در بازار تمامی ارزها در مقابل دلار معامله میشوند. به همین خاطر اخبار و گزارشهاي منتشر شده در ایالات متحده تاثیر بسیار زیادی در بازار ارز دارند. به همین علت در این بخش، مراکز مختلف تصمیم گیری و عوامل مؤثر بر بازار دلار را معرفی و بررسی می کنیم.

بانک فدرال رزرو آمریکا (Federal Reserve)

فدرال رزرو بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا است که در سال ۱۹۱۳ با هدف نظارت بر عملیات بانکی در این کشور تأسیس شد. این بانک با تصویب لایحه فدرال رزرو در سال ۱۹۱۳ در پاسخ به رشته بحران‌های مالی ای تشکیل شد که نیاز به کنترل مرکزی سیستم پولی را نشان داد. این نهاد متشکل از ۱۲ بانک مرکزی (شامل بانک های بوستون، نیویورک، فیلادلفیا، کلیولند، ریچموند، آتلانتا، شیکاگو، سنت لوئیس، مینیاپولیس، کانزاس سیتی، دالاس و سانفرانسیسکو) به عنوان حامیان فدرال رزرو و از نظر قانون ایالات متحده آمریکا، خصوصی و مستقل محسوب می‌شود اما بخشی از تصمیمات دولتی بر فعالیت آن‌ها دخالت دارد. فدرال رزرو مسئول تدوین سیاست‌های پولی، پیگیری رسیدن به اشتغال کامل، تثبیت قیمت‌ها و رشد اقتصادی در آمریکا است.

ساختار فدرال رزرو

فدرال رزرو از سه بخش اصلی تشکیل شده است:

الف. هیئت مدیره (Board of Governors)

  • هیئت مدیره فدرال رزرو متشکل از 7 عضو است که توسط رئیس‌جمهور ایالات متحده معرفی و توسط سنای آمریکا تأیید می‌شوند. هر یک از اعضای این هیئت برای دوره‌ای 14 ساله منصوب می‌شوند تا از هرگونه فشار سیاسی کوتاه‌مدت جلوگیری شود.
  • هیئت مدیره سیاست‌های پولی را تدوین می‌کند و بر اجرای آن نظارت دارد. علاوه بر این، آن‌ها قوانین مربوط به بانک‌ها را نیز تنظیم و اجرا می‌کنند.

ب. کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC – Federal Open Market Committee)

  • کمیته بازار آزاد فدرال یکی از مهم‌ترین ارکان فدرال رزرو است که وظیفه اصلی آن تنظیم سیاست‌های پولی از طریق عملیات بازار آزاد و کنترل عرضه پول است.
  • این شورا که زیر مجموعه Fed محسوب میشود مسئول اصلي تعیین نرخ بهره است . FOMC هشت بار در سال تشکیل جلسه میدهد.
  • FOMC متشکل از 12 عضو است: 7 عضو هیئت مدیره و 5 رئیس از بانک‌های منطقه‌ای فدرال رزرو. رئیس بانک فدرال رزرو نیویورک همواره عضوی ثابت از این کمیته است، زیرا نیویورک مرکز عملیات بازار باز است.

پ. بانک‌های منطقه‌ای فدرال رزرو

  • فدرال رزرو شامل 12 بانک منطقه‌ای است که در مناطق مختلف ایالات متحده قرار دارند. این بانک‌ها در نیویورک، بوستون، فیلادلفیا، کلیولند، ریچموند، آتلانتا، شیکاگو، سنت لوئیس، مینیاپولیس، کانزاس‌سیتی، دالاس و سانفرانسیسکو مستقر هستند.
  • هر بانک منطقه‌ای در حوزه مسئولیت خود به تنظیم و اجرای سیاست‌های پولی کمک می‌کند و به بانک‌های تجاری خدمات ارائه می‌دهد.
  • بانک‌های منطقه‌ای فدرال رزرو همچنین وظیفه نظارت بر بانک‌های محلی و تأمین نقدینگی را در زمان بحران‌های مالی بر عهده دارند.

وظایف کلیدی فدرال رزرو

  1. تنظیم سیاست‌های پولی
  • اصلی‌ترین وظیفه فدرال رزرو کنترل تورم و اشتغال و رشد از طریق تنظیم سیاست‌های پولی است. این نهاد می‌تواند نرخ بهره را افزایش یا کاهش دهد تا بر تقاضای کل و تورم تأثیر بگذارد.
  • ابزارهای اصلی فدرال رزرو شامل عملیات بازار باز (خرید و فروش اوراق قرضه) ، تنظیم نرخ بهره (نرخ بهره کوتاه‌مدت)، و نرخ تنزیل (نرخ وامی که فدرال رزرو به بانک‌های تجاری ارائه می‌دهد) است.
  1. نظارت بر سیستم بانکی
  • فدرال رزرو بر بانک‌های تجاری نظارت می‌کند و به بانک‌ها اطمینان می‌دهد که در چارچوب مقررات مالی عمل کنند. این نهاد همچنین نقش مهمی در تنظیم قوانین برای جلوگیری از وقوع بحران‌های مالی ایفا می‌کند.
  1. مدیریت عرضه پول
  • کنترل مقدار پول در گردش و نقدینگی اقتصاد از دیگر وظایف فدرال رزرو است. این نهاد می‌تواند با خرید و فروش اوراق بهادار و دارایی‌ها، مقدار پول در دسترس را مدیریت کند.
  1. عملیات در زمان بحران‌های مالی
  • در زمان‌های بحران‌های اقتصادی یا مالی، فدرال رزرو به بانک‌های تجاری کمک می‌کند تا از طریق تزریق نقدینگی از شکست بانکی جلوگیری کنند. فدرال رزرو همچنین برنامه‌های تسهیل کمی(Quantitative Easing) را در زمان رکود اقتصادی به کار می‌برد.
  1. نقش فدرال رزرو در تنظیم نرخ بهره
  • فدرال رزرو با تغییر نرخ بهره به تورم و وضعیت اشتغال پاسخ می‌دهد. هنگامی که اقتصاد در حال گسترش سریع است و خطر تورم وجود دارد، فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش می‌دهد تا تقاضای کل را کاهش دهد. در مقابل، در دوران رکود اقتصادی، فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش می‌دهد تا تقاضای کل را تحریک کند.

استقلال فدرال رزرو

  • فدرال رزرو به عنوان یک نهاد مستقل از دولت عمل می‌کند، هرچند هیئت مدیره آن توسط رئیس‌جمهور منصوب می‌شود. این استقلال به فدرال رزرو اجازه می‌دهد تا بدون دخالت سیاسی، سیاست‌های اقتصادی بلندمدت را تنظیم کند.
  • هدف این استقلال، جلوگیری از تأثیرات کوتاه‌مدت سیاسی بر سیاست‌های پولی و حفظ ثبات اقتصادی است.

چالش‌ها و انتقادات

  • فدرال رزرو در برخی مواقع با انتقادات مواجه شده است. برخی منتقدان بر این باورند که تصمیمات این نهاد، به خصوص در زمان بحران‌های مالی، ممکن است به نفع شرکت‌ها و بانک‌های بزرگ باشد و به طبقات پایین‌تر جامعه آسیب برساند.
  • در عین حال، برخی تحلیل‌گران معتقدند که سیاست‌های فدرال رزرو در مواقعی منجر به شکل‌گیری حباب‌های اقتصادی شده و در بلندمدت به نفع اقتصاد نبوده است.
  • نکته اینجاست که علی رغم این انتقادات و چالشها، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که عملکرد خوب فدرال رزرو در دوره های زمانی مختلف توانسته اقتصاد ایالات متحده و به تبع آن اقتصاد جهانی را از بحران های بزرگ نجات دهد.

جمعبندی

فدرال رزرو نقشی اساسی در اقتصاد آمریکا و بازارهای مالی جهانی ایفا می‌کند. این نهاد با تنظیم سیاست‌های پولی، نظارت بر بانک‌ها و کنترل عرضه پول، سعی در حفظ ثبات اقتصادی و جلوگیری از تورم و رکود دارد. استقلال فدرال رزرو از دخالت سیاسی به آن امکان می‌دهد تا تصمیمات خود را بر اساس اهداف بلندمدت اقتصادی اتخاذ کند، اما همواره تحت نظر و انتقاد جامعه و دولت قرار دارد.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

5 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار