قیمت طلا همچنان تحت تأثیر قدرت نمایی دلار
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 2 دقیقه
قیمت طلا در حال افزایش بوده و تحت تأثیر دلار قوی به دنبال سیاستهای جنگطلبانه فدرال رزرو قرار دارد. در معاملات آسیایی روز سهشنبه، قیمت هر اونس طلا با 0.2 درصد افزایش به 2617.22 دلار رسید و قیمت طلای آتی برای ماه فوریه با 0.1 درصد افزایش به 2631.89 دلار در هر اونس رسید.
به رغم افزایشهای اخیر، طلا پس از کاهش بیش از 1 درصدی در هفته گذشته، تنها 0.3 درصد در روز دوشنبه افزایش یافت که نشاندهنده عدم اطمینان در مورد آینده این فلز باارزش است.
در روز چهارشنبه، قیمت طلا به پایینترین سطح یک ماهه خود رسید، چرا که نتایج نشست فدرال رزرو نشاندهنده ماندگاری نرخهای بالاتر برای مدت طولانیتری بود. سرمایهگذاران هنوز در حال ارزیابی پیامدهای این سیاستها هستند و افزایش نرخ بهره فشار نزولی بر قیمت طلا وارد میآورد، چرا که هزینه فرصت نگهداری طلا را افزایش میدهد و این فلز را نسبت به داراییهای با بهره، همچون اوراق قرضه، کمتر جذاب میکند.
با توجه به تداوم انعطافپذیری اقتصادی و نرخهای بالای تورم، معاملهگران اکنون انتظار دارند تنها دو کاهش نرخ بهره در سال 2025 رخ دهد، در حالی که پیش از جلسه فدرال رزرو، انتظار میرفت چهار بار نرخ بهره کاهش یابد.
افزایش قدرت دلار به خاطر سیاستهای فدرال رزرو، فشار بیشتری بر قیمت طلا و سایر فلزات گذاشته است. شاخص دلار آمریکا در روز سهشنبه به میزان 0.1 درصد افزایش یافت و به نزدیکترین سطح دو ساله خود رسید که این امر بر قیمت طلا تأثیر منفی گذاشته و آن را برای خریداران با ارزهای دیگر گرانتر کرده است.
در بازار سایر فلزات گرانبها، آتی پلاتین با 0.1 درصد افزایش به 951.90 دلار در هر اونس و آتی نقره با 0.2 درصد افزایش به 30.062 دلار در هر اونس رسید.
در میان فلزات صنعتی، قیمت مس به دلیل تأثیر دلار قوی و عوامل فصلی، کاهش یافت و تحلیلگران این ضعف را به کسادی فصلی نسبت دادند، چرا که تولیدات صنعتی و پروژههای ساختمانی معمولاً به خاطر تعطیلات پایان سال با کاهش سرعت پیش میروند. معاملات آتی مس در بورس فلزات لندن در سطح 8940.50 دلار در هر تن باقی ماند و آتی مس یک ماهه نیز در 4.0905 دلار در هر پوند ثابت ماند.