ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

قیمت نفت با کاهش ۲ درصدی مواجه شد

نگرانی‌های ناشی از تقاضای چین موجب از بین رفتن رشد قیمت‌ها در هفته گذشته گردید. در روز دوشنبه، پس از کاهش واردات نفت چین به مدت پنج ماه متوالی، قیمت نفت تمام افزایش‌های هفته گذشته را از دست داد و نگرانی‌هایی درباره تقاضا برای سوخت واداشت، به‌ویژه که اوپک نیز پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی نفت در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ را کاهش داد.

طرح‌های محرک اقتصادی چین نتوانسته‌اند اعتماد سرمایه‌گذاران را جلب کنند، در حالی که بازارها نگران حملات احتمالی اسرائیل به زیرساخت‌های نفتی ایران هستند.

در معاملات آتی، نفت برنت تا ساعت ۱۳:۲۲ به وقت گرینویچ به میزان ۱.۴۰ دلار یا ۱.۷۷ درصد کاهش یافت و به ۷۷.۶۴ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱.۴۷ دلار یا ۱.۹۵ درصد کاهش به ۷۴.۰۹ دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت در هفته گذشته ۹۹ سنت افزایش یافته بود و WTI نیز ۱.۱۸ دلار رشد کرده بود.

اوپک در روز دوشنبه پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ را کاهش داد و این سومین بار متوالی بود که این گروه پیش‌بینی‌های نزولی را انتشار می‌دهد. چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان، بخش عمده‌ای از کاهش تقاضا را تحت تأثیر قرار داده است. پیش‌بینی اوپک از رشد تقاضا برای چین نیز از ۶۵۰ هزار بشکه در روز به ۵۸۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

داده‌ها نشان می‌دهد واردات نفت خام چین در نه ماه نخست سال جاری میلادی تقریباً ۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته و به ۱۰.۹۹ میلیون بشکه در روز رسیده است. این کاهش تقاضا به دلیل افزایش استفاده از خودروهای برقی و کندی رشد اقتصادی پس از دوران همه‌گیری کرونا قرار دارد و بر مصرف و قیمت جهانی نفت تأثیر گذاشته است.

همچنین، فشارهای کاهش تورم در چین در ماه سپتامبر شدیدتر شده است. در یک کنفرانس مطبوعاتی در همان روز، سرمایه‌گذاران در مورد اندازه واقعی بسته محرک اقتصادی برای احیای اقتصاد دومین قدرت اقتصادی جهان حدس و گمان کردند. تاماس وارگا از کارگزاری نفت PVM بیان کرد: “اقدامات محرک پولی چین نتوانسته‌اند تحول مثبتی ایجاد کنند و اعلام وزارت دارایی برای وام‌گیری بیشتر حمل بر کلیشه‌ای و مبهم بوده است.”

چالش‌های منفی از چین بر نگرانی‌های بازار در مورد تأثیر ادامه‌دار واکنش اسرائیل به حمله موشکی ایران که در اول اکتبر رخ داد، سایه افکنده است. ایالات متحده در یک اقدام غیرمعمول، نیروهایی همراه با یک سیستم ضد موشکی پیشرفته به اسرائیل مستقر کرده است.

اشلی کلتی، تحلیلگر Panmure Liberum اشاره کرد: “احساس عمومی این است که بازارها در انتظار پاسخ اسرائیل به ایران هستند و تا زمانی که وضعیت خاورمیانه روشن‌تر نشود، هیچ جهت‌گیری واقعی برای قیمت‌ها وجود نخواهد داشت.”

گزارش‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده به طور غیررسمی از اسرائیل خواسته تا واکنش خود را به گونه‌ای تنظیم کند که از آغاز یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه جلوگیری شود. همچنین، رئیس‌جمهور جو بایدن نگرانی خود را در مورد حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران و زیرساخت‌های انرژی آن ابراز کرده است.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار