ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

قیمت نفت به بالاترین سطح خود در سه هفته گذشته رسید

با توجه به تحریم‌های جدید علیه روسیه و ایران، قیمت نفت به میزان ۱ درصد افزایش یافته و به بالاترین سطح خود در سه هفته گذشته رسید.

در روز جمعه، قیمت نفت با افزایش حدود 1 درصد به 74.08 دلار در هر بشکه برای معاملات آتی برنت رسید و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز 79 سنت یا 1.1 درصد افزایش یافته و به 70.81 دلار رسید. هر دو نوع نفت به بالاترین سطح بسته شدن خود از تاریخ 22 نوامبر دست یافتند.

در طول هفته، قیمت نفت برنت 4 درصد و قیمت WTI 5 درصد افزایش را نشان داد. تحلیلگران شرکت مشاوره انرژی ریتربوش اعلام کردند که این افزایش قیمت ناشی از انتظارات برای تحریم‌های شدیدتر علیه روسیه و ایران، حمایت اقتصادی بیشتر از سوی چین، بی‌ثباتی سیاسی در خاورمیانه، و چشم‌انداز کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ایالات متحده در هفته آینده است.

سفرای اتحادیه اروپا توافق کردند که پانزدهمین بسته تحریمی علیه روسیه به دلیل جنگ این کشور با اوکراین را در هفته جاری اجرایی کنند و به ناوگان نفتکش‌های سایه این کشور تمرکز خواهند کرد. ایالات متحده نیز در حال بررسی اقدامات مشابه است. همچنین، بریتانیا، فرانسه و آلمان به شورای امنیت سازمان ملل متحد ابراز آمادگی کردند که در صورت لزوم، همه تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را به سرعت دوباره اعمال کنند تا از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنند.

داده‌های منتشرشده از چین نشان می‌دهد که واردات نفت خام این کشور برای نخستین بار طی هفت ماه گذشته در ماه نوامبر رشد سالانه داشته است، که این امر ناشی از کاهش قیمت‌ها و تلاش برای ذخیره‌سازی بوده است. همچنین، پیش‌بینی می‌شود که واردات نفت خام چین، به عنوان بزرگترین واردکننده جهانی، تا اوایل سال 2025 افزایش یابد؛ چرا که پالایشگاه‌ها برنامه‌ریز هستند تا عرضه بیشتری از عربستان سعودی را به دلیل قیمت‌های پایین‌تر دریافت کنند و پالایشگاه‌های مستقل نیز برای بهره‌مندی از سهمیه‌های خود تسریع خواهند کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی با استناد به اقدامات محرک اقتصادی چین، پیش‌بینی خود را برای رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2025 از 990 هزار بشکه در روز به 1.1 میلیون بشکه در روز افزایش داد.

در ماه نوامبر، وام‌های جدید بانکی در چین با افزایش کمتری نسبت به انتظارات مواجه شدند که نشان‌دهنده ضعف تقاضا برای اعتبار در دومین اقتصاد بزرگ جهان است. این در حالی است که سیاست‌گذاران به اجرای اقدامات محرک بیشتری متعهد هستند.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که در سال آینده، مازاد نفت به وجود خواهد آمد، با این فرض که کشورهای غیراوپک‌پلاس حدود 1.5 میلیون بشکه در روز عرضه خود را افزایش خواهند داد. این افزایش عمدتاً توسط کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل، کانادا، گویان و ایالات متحده هدایت می‌شود.

اوپک‌پلاس که شامل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانی از جمله روسیه است، به دنبال ایجاد نظم و انضباط بیشتری در بازار نفت است. به گزارش بلومبرگ، امارات متحده عربی، یکی از اعضای اوپک، در نظر دارد که در اوایل سال آینده محموله‌های نفتی خود را کاهش دهد.

قیمت نفت خام صادر شده به چین از ایران، دیگر عضو اوپک، به بالاترین سطح خود در سال‌های اخیر رسیده است. این موضوع ناشی از تشدید تحریم‌های ایالات متحده و افزایش هزینه‌های لجستیکی است. انتظار می‌رود دولت آینده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، فشارها بر ایران را افزایش دهد.

سرمایه‌گذاران همچنین پیش‌بینی می‌کنند که فدرال رزرو در جلسه آینده خود، نرخ بهره در ایالات متحده را کاهش دهد، با توجه به اینکه داده‌ها نشان می‌دهند تقاضای هفتگی برای بیمه بیکاری به‌طور غیرمنتظره‌ای افزایش یافته است.

در ماه نوامبر، قیمت‌های وارداتی ایالات متحده به شدت افزایش نیافت، چرا که افزایش هزینه‌های مواد غذایی و سوخت تا حدی با کاهش در سایر اقلام به لطف تقویت دلار جبران شد. چهار تن از سیاست‌گذاران بانک مرکزی اروپا از کاهش بیشتر نرخ بهره حمایت کردند، مشروط به اینکه تورم مطابق با هدف 2 درصد این بانک تثبیت شود. کاهش نرخ بهره می‌تواند به رشد اقتصادی و افزایش تقاضا برای نفت منجر شود.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار