قیمت نفت در شرایط نگرانی از محرکهای اقتصادی چین
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
در روز سهشنبه، قیمت نفت تغییرات چندانی نداشت و سرمایهگذاران منتظر گزارش ماهانه اوپک بودند، در حالی که ناامیدی از آخرین طرحهای محرک چین و نگرانی بابت عرضه مازاد، علاقه به خرید را کاهش داده بود.
بهای معاملات آتی نفت برنت تا ساعت ۷:۴۵ به وقت گرینویچ با افزایش ۴ سنتی به ۷۱ دلار و ۸۷ سنت رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت نیز با کاهش ۱ سنتی به ۶۸.۰۳ دلار در هر بشکه رسید. هر دو قرارداد نسبت به دو جلسه معاملاتی قبلی بیش از ۵ درصد کاهش داشتند.
کلوین وونگ، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA، اشاره کرد که نگرانیهای تورمی در چین و کمبود اقداماتی از سوی سیاستگذاران چینی برای تحریک تقاضا، بر احساسات بازار تأثیر میگذارد.
از جنبه عرضه، روایت «تجارت ترامپ» بر تمرکز ایالات متحده به عنوان تامینکننده اصلی گاز شیل متمرکز است، در حالی که داگ بورگوم، فرماندار داکوتای شمالی و حامی حفاری نفت، در فهرست نامزدهای پیشنهادی ترامپ برای وزارت انرژی قرار دارد.
پکن اخیراً از بسته کمک مالی ۱۰ تریلیون یوان (۱.۴ تریلیون دلاری) برای کاهش فشارهای مالی دولت محلی رونمایی کرد، زیرا این کشور با تهدیدهای انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده که اعلام کرده تعرفههای بیشتری بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد، روبروست. با این حال، تحلیلگران بر این باورند که میزان محرکهایی که برای تقویت رشد اقتصادی نیاز است، کمتر از آن چیزی است که مورد انتظار بود.
بزرگترین واردکننده نفت جهان همچنین به تازگی دادههای تورمی را منتشر کرد که نشان میدهد قیمتهای مصرفکننده در ماه اکتبر با کمترین سرعت در چهار ماه اخیر افزایش یافته و کاهش قیمت تولیدکننده نیز عمیقتر شده است.
فرصتهای بیشتر در جهت قیمت ممکن است به گزارش ماهانه اوپک در اواخر روز سهشنبه وابسته باشد. بازار به دنبال پیشبینیهای نزولی بیشتر از سوی این گروه درباره تقاضا تا سال ۲۰۲۵ خواهد بود که میتواند به فشارهای نزولی بر قیمتها منجر شود.
ویوک دار، تحلیلگر بانک مشترکالمنافع استرالیا، تصریح کرد: “ما بر این باوریم که اوپک پلاس ممکن است مجبور شود تصمیمگیری در مورد کاهشهای داوطلبانه خود را به تعویق بیندازد که این موضوع به افزایش فشار مازاد عرضه منجر میشود.”
او همچنین افزود: «خطر کلیدی برای پیشبینی ما این است که اوپک پلاس ممکن است تولید داوطلبانه خود را از ژانویه کاهش دهد و این امر فشارهای مازاد عرضه را تشدید میکند».
هرگونه اشاره به این موضوع که اوپک پلاس ترجیح میدهد سهم بازار خود را حفظ کند به جای هدف قرار دادن قیمتهای بالاتر نفت، میتواند منجر به کاهش بیشتر قیمتها گردد.
دلار آمریکا روز سهشنبه به بالاترین سطح خود در چهار ماه اخیر رسید، زیرا انتظار میرود سیاستهای ترامپ که احتمالاً نرخهای بهره در آمریکا را برای مدت بیشتری نسبتاً بالا نگه میدارد، از این ارز حمایت کند.
بازارها همچنین منتظر سیگنالهای بیشتری از دادههای تورم ایالات متحده و بیانات اعضای فدرال رزرو در این هفته هستند. افزایش ارزش دلار باعث میشود کالاهایی که به واحد پول ایالات متحده هستند، از جمله نفت، برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر شوند و بر قیمتها تأثیر بگذارد.