ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

قیمت نفت همچنان نزدیک به بالاترین سطح دوهفته ای

قیمت نفت با کاهش مواجه شده است، اما به دلیل تنش‌های فزاینده ژئوپولیتیکی همچنان نزدیک به بالاترین سطح دو هفته‌ای خود باقی مانده است.

در روز دوشنبه، قیمت نفت پس از افزایش 6 درصدی در هفته گذشته کاهش یافت. این تنش‌های ژئوپلیتیکی میان قدرت‌های غربی و دو تولیدکننده بزرگ نفت، به ویژه روسیه و ایران، نگرانی‌هایی در مورد احتمال اختلال در عرضه ایجاد کرده است.

تا ساعت 04:40 به وقت گرینویچ، معاملات آتی نفت برنت با 26 سنت یا 0.35 درصد کاهش به 74.91 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 27 سنت یا 0.38 درصد کاهش، به 70.97 دلار در هر بشکه رسید.

هر دو قرارداد نفتی در هفته گذشته، بالاترین سود هفتگی خود را از اواخر سپتامبر تجربه کردند و پس از شلیک موشک مافوق صوت روسیه به اوکراین، به بیشترین سطح خود از 7 نوامبر رسیدند.

به گفته یپ جون رونگ، استراتژیست بازار در IG، قیمت‌های نفت با کاهش مختصری آغاز شده است، و معامله‌گران در انتظار نشانه‌های بیشتری از تحولات ژئوپلیتیکی و چشم‌انداز سیاست‌های فدرال رزرو هستند تا بتوانند بازار را تنظیم کنند.

تنش‌ها میان اوکراین و روسیه اخیراً تشدید شده و این مسئله نگرانی‌هایی را درباره احتمال تشدید مجدد در این ناحیه ایجاد کرده است که می‌تواند بر عرضه نفت تأثیر بگذارد.

یپ افزوده است: “چون اوکراین و روسیه هر کدام در تلاشند تا در مذاکرات آتی تحت ریاست ترامپ بر اصول خود تأکید کنند، احتمالاً این تنش‌ها تا پایان سال ادامه خواهند داشت و قیمت‌های برنت بین 70 تا 80 دلار حفظ خواهد شد.”

علاوه بر این، ایران به قطعنامه‌ای که اخیراً توسط ناظر هسته‌ای سازمان ملل تصویب شد، واکنش نشان داده و اقداماتی نظیر فعال‌سازی سانتریفیوژهای جدید را در دستور کار قرار داده است. ویوک دار، استراتژیست کالا در بانک مشترک‌المنافع استرالیا، در یادداشتی اشاره کرده که انتقادات آژانس و پاسخ ایران این احتمال را افزایش می‌دهند که در زمان بازگشت ترامپ به قدرت، تحریم‌هایی علیه صادرات نفت ایران اعمال شود.

وی اشاره کرد که چنین تحریم‌هایی می‌تواند روزانه حدود یک میلیون بشکه از صادرات نفت ایران را که معادل یک درصد از عرضه جهانی نفت است، کاهش دهد.

وزارت امور خارجه ایران نیز اعلام کرده که در تاریخ 29 نوامبر درباره برنامه هسته‌ای خود با سه قدرت اروپایی مذاکره خواهد کرد.

پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نوا، اظهار داشته است که بازارها نگران آسیب به بنادر و زیرساخت‌های نفتی، و همچنین احتمال تشدید جنگ و دخالت کشورهای دیگر هستند.

سرمایه‌گذاران همچنین بر افزایش تقاضای نفت خام در چین و هند، به عنوان بزرگترین و سومین واردکنندگان بزرگ جهان، تمرکز کرده‌اند. واردات نفت خام چین در ماه نوامبر به دلیل قیمت‌های پایین‌تر افزایش یافته و این در حالی است که پالایشگاه‌های هندی نیز تولید نفت خام خود را در ماه اکتبر به میزان 3 درصد افزایش داده و به 5.04 میلیون بشکه در روز رسانده‌اند.

ساچدوا گفت که معامله‌گران در طول این هفته به داده‌های مربوط به هزینه‌های مصرف شخصی ایالات متحده (PCE) که قرار است در روز چهارشنبه منتشر شود، توجه خواهند داشت، چرا که جلسه سیاست‌گذاری فدرال رزرو در تاریخ 17 تا 18 دسامبر برنامه‌ریزی شده است.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار