
نوسانات ارزهای آسیایی در سایه تنشهای تجاری؛ افت یوان چین و صعود ین ژاپن
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
روز چهارشنبه، بازار ارزهای آسیایی شاهد نوساناتی متنوع بود، زیرا نگرانیها درباره تشدید جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین همچنان پابرجا ماند. با این حال، انتشار دادههای قوی در خصوص دستمزدها، باعث افزایش ارزش ین ژاپن شد. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.
افت یوان چین با بازگشایی بازارهای داخلی
پس از تعطیلات یکهفتهای جشن سال نو قمری، بازارهای داخلی چین فعالیت خود را از سر گرفتند و یوان نوسانات شدیدی را تجربه کرد. نرخ برابری دلار به یوان (USD/CNY) با ۱.۴ درصد رشد به سطح ۷.۲۸۴۵ رسید. این درحالی است که پیشتر نیز شاهد کاهش مشابهی در نرخ این جفت ارز بود. در همین حال، دولت چین برای جلوگیری از نوسانات بیشتر، اقدام به حمایت از ارز ملی کرد.
در صدر نگرانیهای بازار، اجرای تعرفههای ۱۰ درصدی جدید از سوی دولت ترامپ علیه چین قرار داشت که از روز سهشنبه اجرایی شد. در واکنش به این اقدام، چین نیز تعرفههایی بر برخی کالاهای وارداتی از آمریکا اعمال کرد، صادرات عناصر نادر را تحت کنترل درآورد و همچنین یک تحقیق ضدانحصار علیه گوگل آغاز کرد.
معاملهگران اکنون در انتظار واکنش بعدی ترامپ هستند، درحالیکه وی قرار است اواخر این هفته با رئیسجمهور چین، شی جینپینگ، دیدار کند.
در همین حال، شاخص مدیران خرید (PMI) در بخش خدمات چین عملکردی ضعیفتر از حد انتظار در ماه ژانویه نشان داد که نگرانیها درباره رکود اقتصادی این کشور را افزایش داد.
افزایش ارزش ین ژاپن با انتشار دادههای مثبت از بازار کار
ین ژاپن در میان ارزهای آسیایی عملکردی درخشان داشت و نرخ برابری دلار به ین (USD/JPY) با ۰.۷ درصد کاهش به ۱۵۳.۲۴ رسید که پایینترین سطح آن از اواسط دسامبر محسوب میشود.
این صعود عمدتاً ناشی از انتشار دادههای بهتر از انتظار در خصوص درآمدهای نقدی متوسط و افزایش دستمزدها در ژاپن بود که نشان از رشد پایدار در ماه دسامبر داشت. علاوه بر این، پاداشهای پایان سال نیز به این افزایش کمک کرد.
این آمار باعث تقویت گمانهزنیها مبنی بر ادامه سیاستهای انقباضی بانک مرکزی ژاپن شد. بانک مرکزی این کشور هفته گذشته نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه افزایش داده بود و رشد دستمزدها میتواند زمینه را برای افزایشهای بیشتر فراهم کند. سیاستگذاران این بانک بارها اعلام کردهاند که چرخه مثبت افزایش دستمزدها، تورم و هزینههای شخصی، یکی از اصلیترین محرکهای آنها برای تداوم سیاستهای انقباضی است که به نفع ین تمام خواهد شد.
ارزهای دیگر آسیا در محدودهای کمنوسان حرکت کردند
در سایر نقاط آسیا، حرکت ارزها در محدودهای کمنوسان باقی ماند. دلار استرالیا در برابر دلار آمریکا (AUD/USD) اندکی کاهش یافت، در حالی که وون کره جنوبی (USD/KRW) ۰.۲ درصد کاهش داشت.
در همین حال، دلار سنگاپور (USD/SGD) با ۰.۱ درصد افزایش همراه شد و روپیه هند (USD/INR) به بالاترین سطح تاریخی خود، یعنی ۸۷.۳۰۵ روپیه در برابر هر دلار آمریکا رسید.
با وجود ضعف کلی دلار آمریکا، این موضوع تأثیر چندانی بر حمایت از ارزهای منطقهای نداشت، زیرا سرمایهگذاران همچنان منتظر انتشار دادههای کلیدی اشتغال آمریکا بودند که میتواند بر انتظارات نرخ بهره تأثیر بگذارد.
با تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین، بازارهای آسیایی شاهد نوسانات قابلتوجهی بودند. درحالیکه یوان چین تحت فشار ماند، ین ژاپن با دادههای قوی دستمزدها رشد کرد. در همین حال، سایر ارزهای آسیایی در محدودهای کمنوسان معامله شدند، در حالی که سرمایهگذاران در انتظار اطلاعات مهم اقتصادی از آمریکا هستند.
جدیدترین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس