واکنش اپل به شکایت 1.8 میلیارد دلاری در بریتانیا علیه غول های فن اوری
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
اپل در مواجهه با دعوای 1.8 میلیارد دلاری اپ استور، به اولین شکایت دستهجمعی در بریتانیا علیه غولهای فناوری واکنش نشان میدهد.
دادگاه لندن روز دوشنبه اعلام کرد که اپل (NASDAQ:AAPL) از موقعیت غالب خود سوءاستفاده کرده و از توسعهدهندگان اپلیکیشنها کمیسیون 30 درصدی ناعادلانه از طریق فروشگاه اپلیکیشن خود دریافت کرده است. این موضوع به مصرفکنندگان بریتانیایی هزینهای معادل 1.5 میلیارد پوند (1.8 میلیارد دلار) تحمیل میکند.
این شرکت فناوری آمریکایی با شکایت گستردهای از سوی حدود 20 میلیون کاربر آیفون و آیپد در بریتانیا مواجه است؛ کاربرانی که ادعا میکنند برای خرید برنامهها، حتی بیش از حد معمول هزینه پرداخت کردهاند.اپل در واکنش به این دادگاه، این پرونده را بیفایده خوانده و معتقد است که مزایای سیستمعامل iOS خود را که امنیت و حریم خصوصی را در اولویت قرار میدهد، به درستی معرفی نکرده است.
شکایت موجود در دادگاه تجدید نظر رقابت لندن، نخستین شکایت دستهجمعی علیه یکی از غولهای فناوری تحت رژیم رو به رشد اقدامهای قانونی در بریتانیا است، و موارد مشابه دیگری نیز در حال بررسی میباشد. پروندهای مشابه به ارزش 1.1 میلیارد دلار علیه گوگل (NASDAQ:GOOGL) در مورد کمیسیونهای دریافتی از توسعهدهندگان برای دسترسی به فروشگاه Play نیز پیشبینی شده است که انتظار میرود در اواخر سال 2025 آغاز شود.
همچنین، اپل با پرونده جداگانهای از سوی توسعهدهندگان اپلیکیشن در خصوص کمیسیونهای فروشگاه اپلیکیشن خود نیز مواجه است. در همین حال، گوگل، متا (NASDAQ:META) و آمازون (NASDAQ:AMZN) نیز در حال مبارزه با دعواهای مشابه و با ارزش بالا در بریتانیا هستند.
راشل کنت، آکادمیسین بریتانیایی که این پرونده را آغاز کرده، استدلال میکند که اپل با حذف تمامی رقابتها در زمینه توزیع اپلیکیشنها و خریدهای درونبرنامهای، “سودهای گزاف” به دست آورده است. وکلای کنت نیز اذعان کردهاند که این موقعیت غالب به اپل این اجازه را میدهد تا شرایط محدودکنندهای را برای توسعهدهندگان اپلیکیشن وضع کند و کمیسیونهای بالایی دریافت کند، که در نهایت بر عهده مصرفکنندگان قرار میگیرد.
مارک هاسکینز، وکیل کنت، در دادگاه اظهار داشت: “اپل نه تنها مسلط است، بلکه 100 درصد موقعیت انحصاری دارد.”
با این وجود، اپل که با فشار فزایندهای از سوی نهادهای تنظیمکننده در ایالات متحده و اروپا به دلیل هزینههایی که از توسعهدهندگان شخص ثالث دریافت میکند، روبهرو است، میگوید که 85 درصد از توسعهدهندگان اصلاً کمیسیونی پرداخت نمیکنند. ماری دمتریو، وکیل این شرکت، در پروندههای دادگاه بیان کرد که این کمیسیون منعکسکننده “مزایای قابل توجهی است که از طریق نوآوری اپل و اکوسیستم iOS به دست آمده است.”
دمتریو افزود که پرونده کنت به سادگی حقوق مالکیت معنوی اپل را نادیده میگیرد و این مشاجره را به عنوان “مصادره از حقوق مالکیت که به عنوان رقابت مخفی میشود” توصیف کرد.
انتظار میرود که در دادگاه هفت هفتهای، شواهدی از کیوان پرخ، مدیر ارشد مالی اپل، در اواخر این هفته ارائه شود.