ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

چالش‌های ناشی از دلار قوی برای اقتصاد جهانی

یک دلار قوی غالباً به عنوان یک عامل فشار برای اقتصاد جهانی مطرح می‌شود، چرا که هزینه‌های تجارت جهانی را افزایش می‌دهد، شرایط مالی را دشوارتر می‌کند و به ویژه برای کشورها در بازارهای نوظهور، تورم را افزایش می‌دهد. با این حال، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که سلطنت دلار ادامه خواهد یافت، و موسسه کاپیتال اکونومیکس بر این باور است که نگرانی‌ها در مورد تأثیرات منفی این وضعیت، اغراق‌آمیز است.

اقتصاددانان این موسسه در یادداشت اخیر خود اشاره می‌کنند: «در حالی که افزایش ارزش دلار در کوتاه‌مدت به عنوان یک چالش برای اقتصاد جهانی به شمار می‌آید، تأثیرات منفی آن به اندازه‌ای که معمولاً تصور می‌شود، جدی نیستند.»

در حال حاضر، دلار آمریکا نسبت به یک سال گذشته ۷ درصد افزایش یافته و به بالاترین سطح خود از زمان توافق پلازا در سال ۱۹۸۵ رسیده است. به دلیل اینکه اکثر کالاها با ارزهای غالب، به ویژه دلار آمریکا، قیمت‌گذاری می‌شوند، تقویت دلار باعث گران‌تر شدن تجارت جهانی می‌گردد.

این اقتصاددانان تأکید کردند که در حالی که یک دلار قوی می‌تواند مشکلاتی برای تجارت از طریق این «کانال بهره» به همراه داشته باشد، سهم تجارت تحت تأثیر منفی کمتر از آنچه تصور می‌شود، است. تجارت خدمات، که تقریباً یک پنجم تجارت جهانی را شامل می‌شود، کمتر تحت تأثیر قدرت دلار قرار می‌گیرد و کاهش قیمت کالاها می‌تواند اثرات تورمی را کاهش دهد. همچنین، اقتصاددانان اظهار داشتند که تقویت دلار تهدید کمتری نسبت به گذشته برای بازارهای نوظهور ایجاد می‌کند و ریسک‌های ارزی در پایین‌ترین سطوح خود در دهه‌های اخیر قرار دارد.

در عین حال، اقتصاددانان دو خطر دیگر ناشی از یک دلار قوی را نیز مدنظر قرار داده‌اند: بی‌ثباتی ناشی از کاهش ارزش رنمینبی و کسری تجاری بزرگتر ایالات متحده. به دلیل کنترل بانک خلق چین بر نرخ رنمینبی، این ارز به سختی کاهش یافته است، ولی با توجه به تعرفه‌های تجاری ایالات متحده و کاهش شدید بازده اوراق قرضه چین، این نرخ در معرض خطر است.

کاپیتال اکونومیکس خاطرنشان کرد: «اگر سیاست‌های تعرفه‌ای ایالات متحده به قوت خود باقی بمانند، ممکن است رنمینبی به سطح ۸.۰ در برابر دلار کاهش یابد.» این موسسه همچنین اشاره کرد که چنین حرکتی می‌تواند تأثیراتی بر سایر ارزهای آسیایی داشته باشد و دارایی‌های بازارهای نوظهور (EM) ممکن است به طور موقت در معرض فشار قرار گیرند.

در نهایت، یک دلار قوی برای کسری تجاری ایالات متحده مشکل‌ساز است، زیرا قدرت رقابتی صادرکنندگان را کاهش و قدرت خرید واردکنندگان را افزایش می‌دهد، که این مسئله به افزایش فشار سیاسی برای اجرای سیاست‌های حمایتی می‌انجامد. کاپیتال اکونومیکس تأکید می‌کند که دلار قوی می‌تواند به بروز مشکلاتی در کسری‌های تجاری و وضعیت بدهی‌های خارجی ایالات متحده که به ریسک تعدیل‌های ناگهانی دامن می‌زند، کمک کند.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه