کاهش دلار در پایان هفته معاملاتی ، ین در نزدیکی پایینترین سطح خود
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
دلار در پایان هفته معاملاتی روز جمعه کاهش یافت و ین در نزدیکی پایینترین سطح خود در پنج ماه گذشته قرار گرفت. این تغییرات به دلیل واکنش معاملهگران به پیامهای متضاد فدرال رزرو آمریکا و بانک مرکزی ژاپن (BOJ) صورت گرفت.
معاملهگران بر این باورند که نرخهای بهره در ایالات متحده برای مدت طولانیتری در سطوح بالایی باقی میمانند، که این موضوع در هفتههای اخیر به افزایش بازدهی خزانهداری و در نتیجه افزایش ارزش دلار نسبت به سایر ارزهای اصلی منجر شده است.
شاخص دلار آمریکا که عملکرد دلار را در برابر شش ارز اصلی نظیر ین، یورو و پوند استرلینگ نشان میدهد، در روز جمعه به میزان 0.12 درصد کاهش یافته و به 107.95 رسید. این شاخص در طول هفته در محدوده 108 باقی مانده و همچنان در نزدیکی بالاترین رقم دو سال اخیر خود به میزان 108.54، که جمعه گذشته ثبت شده بود، نوسان دارد.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در اوایل این ماه اعلام کرد که مقامات بانک مرکزی آمریکا با احتیاط عمل خواهند کرد و احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره را بررسی میکنند. در ماه جاری، شاخص دلار 2 درصد افزایش یافته و رشد سالانه آن به 6.4 درصد رسیده است.
در مقابل، بانک مرکزی ژاپن رویکرد احتیاطآمیزی را در قبال افزایش هزینههای استقراض اتخاذ کرده است؛ به ویژه در شرایطی که برنامههای اقتصادی دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، با عدم اطمینان مواجه است. این وضعیت به تضعیف ین منجر شده و روز پنجشنبه این ارز به ضعیفترین سطح خود از 17 جولای به نرخ 158.09 در هر دلار رسید.
ین با هشدار وزیر دارایی ژاپن مبنی بر نگرانی دولت از تحولات ارزی و لزوم انجام اقدامات لازم در برابر نوسانات شدید، با تحرک کمی مواجه شد. تا ساعت 13:05 به وقت گرینویچ، ین با 0.1 درصد تقویت به 157.75 در هر دلار رسید، اما هنوز در نزدیکی پایینترین سطح ثبتشده روز پنجشنبه قرار داشت. مقامات ژاپنی در بازار ارز اقدام به مداخله کردهاند تا ین را در سال جاری تقویت کنند، اما این ارز همچنان در مسیر ثبت چهارمین کاهش سالانه متوالی قرار دارد.
خلاصهای از نظرات جلسه سیاستگذاری دسامبر بانک مرکزی ژاپن (BOJ) که روز جمعه منتشر شد، نشان داد برخی مقامات نسبت به افزایش کوتاهمدت نرخ بهره اطمینان بیشتری پیدا کردهاند، در حالی که دیگران با توجه به ابهامات موجود در زمینه دستمزدها و سیاستهای رئیسجمهور ترامپ، محتاط هستند.
کازوئو اوئدا، رئیس BOJ، در هفته گذشته بعد از تعیین نرخها توسط بانک مرکزی، اظهار داشت که ارزیابی کامل چشمانداز دستمزدها و وضعیت اقتصادهای خارجی، به ویژه ایالات متحده، نیازمند زمان قابل توجهی است.
تدابیر مهم ترامپ اعم از کاهش مالیات، افزایش تعرفهها و سیاستهای سختگیرانه مهاجرتی، از نظر اقتصاددانان میتواند محرکهایی برای رشد و تورم محسوب شود. در حال حاضر، دلار در این ماه در مسیر افزایش 5.3 درصدی نسبت به ین و 11.8 درصدی رشد برای سال جاری قرار دارد.
تحلیلگران در سیدبانک در یادداشتی اعلام کردند: «بسیاری از فعالان بازار بر این باورند که روند صعودی دلار/ین ممکن است بیش از حد رشد کرده باشد و این موضوع خطر اصلاح را افزایش میدهد.» در همین راستا، مقامات ژاپنی احتمال مداخله در صورت افزایش شدید و سریع دلار/ین را در نظر دارند.
در ماه دسامبر، سایر ارزهای اصلی تلاش کردند تا مقداری از رشد خود را در برابر دلار پس بگیرند. یورو با افزایش 0.14 درصدی به 1.0439 دلار رسید، اما همچنان در مسیر ثبت کاهش 1.3 درصدی برای این ماه است. استرلینگ نیز با افزایش 0.28 درصدی به 1.2563 دلار رسید و در حال حاضر در مسیر کاهش 1.4 درصدی در این ماه قرار دارد.
یوان چین هفته گذشته بهسرعت به نزدیکترین سطح پایین خود در 13 ماه گذشته رسید که به 7.2994 در هر دلار رسیده است. این ارز تحت تأثیر تهدیدات اعمال تعرفههای اضافی ایالات متحده بر کالاهای چینی در دوره ترامپ قرار داشته است. پس از استیضاح هان داک سو در پارلمان، وون کره جنوبی 0.4 درصد کاهش پیدا کرد و به 1472.5 در هر دلار رسید. وون پیش از رأیگیری به پایینترین سطح خود در حدود 16 سال گذشته رسید.