کاهش شاخص سهام آسیا تحت تأثیر سیاستهای فدرال رزرو و داده ها در چین
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
سهامهای آسیایی تحت تأثیر سیاستهای فدرال رزرو و تورم پایین در چین کاهش یافتند.
در روز پنجشنبه، اکثر سهام آسیایی با کاهش کمتری مواجه شدند؛ این کاهش به دلیل پیشبینی عمومی در مورد احتمال کاهش نرخ بهره در ایالات متحده در سال جاری و همچنین دادههای ضعیف اقتصادی چین بود که نگرانیها درباره کند شدن رشد این کشور را افزایش داد.
بازارهای منطقهای تحت تأثیر وضعیت بازار وال استریت، نشانههایی از کاهش را مشاهده کردند. صورتجلسه نشست دسامبر فدرال رزرو، بار دیگر تأکید بر نگرانیهای خود در خصوص سیاستهای انبساطی تحت ریاستجمهوری احتمالی دونالد ترامپ و تأثیر آن بر نرخ تورم را نشان داد.
معاملات آتی شاخصهای سهام آمریکا نیز در بازارهای آسیایی کاهش یافت. در چین، شاخصهای شانگهای شنژن CSI 300 و شانگهای کامپوزیت هر یک به میزان حدود 0.3 درصد سقوط کردند، در حالی که شاخص هانگ سنگ در هنگ کنگ کمی افزایش یافت.
دادههای منتشرشده در روز پنجشنبه نشان داد که نرخ تورم قیمت مصرفکننده در ماه دسامبر عملاً ثابت مانده و نرخ تورم قیمت تولیدکننده برای 27 ماه متوالی کاهش یافته است. با وجود اقدامات محرک شدید چین از اواخر سپتامبر، نشانههای کمی از بهبود در وضعیت اقتصادی مشاهده میشود.
احساسات ضعیف مصرفکننده و نگرانیها درباره رکود اقتصادی، به کاهش هزینهها در دو سال اخیر دامن زده است. همچنین، چین تحت تأثیر افزایش تعرفههای تجاری در دوره ریاستجمهوری ترامپ قرار دارد و انتظار میرود که پکن اقداماتی برای جبران این تأثیرات انجام دهد. سرمایهگذاران به دنبال هرگونه اقدام مالی برای حمایت از مصرفکنندگان هستند.
در بازار ژاپن، شاخص Nikkei 225 به میزان 0.8 درصد کاهش یافت و شاخص TOPIX نیز شرایط مشابهی را تجربه کرد. این تحولات در پی انتشار دادههای مثبت درباره افزایش درآمدهای دستمزد در ماه نوامبر و رشد بیش از حد انتظار میانگین درآمد نقدی رخ داد.
دادههای قوی دستمزدها موجب نگرانی از افزایش مصرف خصوصی و در نتیجه تورم در ماههای آتی شده و احتمالاً بانک ژاپن را به افزایش نرخ بهره تشویق خواهد کرد. در پی این شایعات، ین تقویت شد و فشار بر سهام صادراتی ژاپن بیشتر شد. با این حال، بانک ژاپن هنوز نشانههای قوی برای افزایش بیشتر نرخ بهره ارائه نکرده است و اعلام کرده که ممکن است تا مذاکرات دستمزد ماه مارس صبر کند.
در میان نگرانیهای فزاینده از افزایش طولانیمدت نرخهای بهره در آمریکا، سهامهای آسیایی با کاهش رو به رو شدند. شاخص ASX 200 استرالیا به میزان 0.4 درصد کاهش یافت. همچنین، دادههای ضعیف خردهفروشی در این کشور در ماه نوامبر نیز بر این روند تأثیر گذاشت. از سوی دیگر، تراز تجاری استرالیا بیش از حد انتظار افزایش یافته که ناشی از بهبود صادرات کالاها است.
شاخص Straits Times سنگاپور 0.4 درصد کاهش یافت، در حالی که KOSPI کره جنوبی با 0.4 درصد افزایش بهبود یافت. این در حالی است که بیثباتی سیاسی در این کشور همچنان به قوت خود باقی است، به ویژه در پی تلاشهای اخیر برای بازداشت رئیسجمهور یون سوک یول.
معاملات آتی شاخص Nifty 50 هند نیز تحت تأثیر گزارشهای ضعیف درآمد در این کشور قرار گرفت و به بازگشایی ملایم اشاره کرد. قرار است درآمد هند در هفته آینده به طور جدی افزایش یابد.